icon

Zmena zamestnania - prechod zo školstva do súkromného sektora

18. okt 2025

Dievcata mam moznost zmenit robotu , zo skolstva do sukromneho sektora, kde budem mat plat o 350 Eur vyssi, isli by ste do toho? Skolstvo 45 dni dovolenky.... Tu standard 25.

Strana
z2
autor
18. okt 2025
@basullinka

@anonym_autor nemusíš sa ospravedlňovať, ja chápem tvoju frustráciu. Čakala si od toho niečo viac a teraz vidíš tvrdú realitu na takejto škole. Kolegyne sa "uspokojili" a čakajú, kým odídu do dôchodku, alebo sa to zázračné zmení. No nezmení. Iné by to možno bolo na obchodnej akadémii, kde idú zväčša snaživejší žiaci. Ale za takýchto podmienok radšej choď preč, totálne ti to znechutí celé školstvo a udupe Ťa to. Ono nestojí za to, 10 mesiacov čakať na letné prázdniny.

@basullinka dakujem

anonym_d5d70c
18. okt 2025

cim dlhsie v skolstve zostanes tym budes menej pouzitelnejsia pre sukromny sektor
chapem tvoju frustraciu, ti co nerobili v sukromnom sektore a necitili tlak na vykon plnenie KPI atd si to nevedia predstavit

anonym_bf974a
18. okt 2025

@anonym_autor Uvedom si, že mnohé odborné školy sú odkladiskom odpadu zo ZŠ. To najlepšie výberú súkromné školy, 8 a 5 ročné gymnázia, ale aj to, čo zostane, musí niekam ísť. Tie decká sú vedené k tomu, nič nerobiť, neučiť sa, nesnažiť sa, ulievať sa, podvádzať, nikoho nerešpektovať... Stačí si tu prečítať ako mnohé matky "vedú" deti k školským povinnostiam. Učilištia sa zrušili, lebo každý musí mať dnes maturitu a je jasné, že nároky v takýchto školách musia ísť dolu, aby to tí žiaci zvládali. Učiteľom sa nečudujem, že sa netrhajú, keď tam majú takýto materiál. Buď si zvykneš alebo choď inde.

autor
18. okt 2025
@anonym_d5d70c

cim dlhsie v skolstve zostanes tym budes menej pouzitelnejsia pre sukromny sektor
chapem tvoju frustraciu, ti co nerobili v sukromnom sektore a necitili tlak na vykon plnenie KPI atd si to nevedia predstavit

@anonym_d5d70c presne toto si hovorim

autor
18. okt 2025
@anonym_bf974a

@anonym_autor Uvedom si, že mnohé odborné školy sú odkladiskom odpadu zo ZŠ. To najlepšie výberú súkromné školy, 8 a 5 ročné gymnázia, ale aj to, čo zostane, musí niekam ísť. Tie decká sú vedené k tomu, nič nerobiť, neučiť sa, nesnažiť sa, ulievať sa, podvádzať, nikoho nerešpektovať... Stačí si tu prečítať ako mnohé matky "vedú" deti k školským povinnostiam. Učilištia sa zrušili, lebo každý musí mať dnes maturitu a je jasné, že nároky v takýchto školách musia ísť dolu, aby to tí žiaci zvládali. Učiteľom sa nečudujem, že sa netrhajú, keď tam majú takýto materiál. Buď si zvykneš alebo choď inde.

@anonym_bf974a aj tu je to tak

anonym_29e3da
18. okt 2025

Ja som po x-rokoch v školstve taká unavená, že keď čítam tvoj názor na prácu s deťmi po šiestich týždňoch v škole, že v tejto práci nie je stres, tak naozaj hľadám vhodné slová na reakciu. A radšej nenapíšem nič. Iba toľko, že som nezažila ani jeden lážo plážo rok. A možno je to tým, že pracujem s inou skupinou detí. Ak mám byť úprimná, 350€ mesačne by som vymenila za tých pár dní dovolenky naviac.

anonym_92b2c4
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_bf974a aj tu je to tak

@anonym_autor A kvôli čomu si do školstva prišla?

anonym_29e3da
18. okt 2025
@anonym_92b2c4

@anonym_92b2c4 podľa úvodného textu asi kvôli dovolenke 🤷‍♀️

autor
18. okt 2025
@anonym_29e3da

Ja som po x-rokoch v školstve taká unavená, že keď čítam tvoj názor na prácu s deťmi po šiestich týždňoch v škole, že v tejto práci nie je stres, tak naozaj hľadám vhodné slová na reakciu. A radšej nenapíšem nič. Iba toľko, že som nezažila ani jeden lážo plážo rok. A možno je to tým, že pracujem s inou skupinou detí. Ak mám byť úprimná, 350€ mesačne by som vymenila za tých pár dní dovolenky naviac.

@anonym_29e3da preco si nehladas inu pracu?

autor
18. okt 2025
@anonym_92b2c4

@anonym_92b2c4 ano, kvoli dovolenke a kratsej pracovnej dobe

anonym_92b2c4
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_92b2c4 ano, kvoli dovolenke a kratsej pracovnej dobe

@anonym_autor Tak to je teda super dôvod 🤦 Takých učiteľov potrebujeme 🤦

autor
18. okt 2025
@anonym_92b2c4

@anonym_autor Tak to je teda super dôvod 🤦 Takých učiteľov potrebujeme 🤦

@anonym_92b2c4 to je realita, aj ostatne kolegyne su v skolstve z uvedeneho dovodu, ale roky

anonym_29e3da
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_29e3da preco si nehladas inu pracu?

@anonym_autor pretože som odborník v tom, čo robím a neviem čo iné by som robila. Špecializujem sa na úzku skupinu detí so zdravotným znevýhodnením. Venovala som jej už počas štúdia na VŠ. To, že je to práca náročná ešte neznamená, že ju opustím. Nemám možnosť ísť do súkromného sektora ako ty, iba ak by som robila to isté, čo robím, len by som zmenila zamestnávateľa. Mohla by som ísť do Kauflandu, či do fabriky, no tam sotva dostanem o 350€ viac 🤪 nechcem chodiť do práce len preto, aby som do nej chodila. Chcem byť užitočná a pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

autor
18. okt 2025
@anonym_29e3da

@anonym_autor pretože som odborník v tom, čo robím a neviem čo iné by som robila. Špecializujem sa na úzku skupinu detí so zdravotným znevýhodnením. Venovala som jej už počas štúdia na VŠ. To, že je to práca náročná ešte neznamená, že ju opustím. Nemám možnosť ísť do súkromného sektora ako ty, iba ak by som robila to isté, čo robím, len by som zmenila zamestnávateľa. Mohla by som ísť do Kauflandu, či do fabriky, no tam sotva dostanem o 350€ viac 🤪 nechcem chodiť do práce len preto, aby som do nej chodila. Chcem byť užitočná a pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

@anonym_29e3da chapem

reela
18. okt 2025

Tie reci tu, ze ked deti nemaju zaujem tak je to chyba ucitelky... no nie vzdy. Povedala by som, ze v drvivej vacsine to nie je chyba ucitelky. Detom sa proste nechce. Nemaju zaujem. Studijnych typov je malo.

diablikovci
18. okt 2025
@jaja20

Školstvo je istota. Súkromný sektor je otázny.

@jaja20 Aj ja som si to myslela že je istota a aj ma to bavilo aj s učiteľmi sme si rozumeli aj rodičia boli spokojný. Aaaaa ja som sa cítila ako ryba vo vode. Aj vedenie ma chcelo a zrazu vypoveď.

letfenixa
18. okt 2025

Už si riešila odchod pred pár týždňami, veď choď.

1andrea111
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_29e3da chapem

@anonym_autor si tam ešte veľmi krátko, možno by si mohla zostať jeden školský rok a potom sa rozhodnúť

domkakvet
18. okt 2025

@anonym_autor pracovala si uz v sukromnom sektore a teraz pracujes v skolstve, cize mas uz skusenosti s jednou aj druhou pracou, tak by si sa mala vediet rozhodnut. Rozhodni na podla toho co ta viac bavi.

autor
19. okt 2025
@1andrea111

@anonym_autor si tam ešte veľmi krátko, možno by si mohla zostať jeden školský rok a potom sa rozhodnúť

@1andrea111 len teraz prisla ponuka, tiez nie som hrdinka a neviem co bude na buduci rok

sunny3
20. okt 2025

n

Strana
z2