icon

Zmenili ste prácu alebo úväzok po návrate z rodičovskej dovolenky?

Včera o 16:24

Kvoli vacsej flexibilite pri detoch, mozno praca ktora je blizsie pretoze dochadzanie by bolo uz narocnejsie sklbit so skolkou...atd

anonym_9413a7
Včera o 16:39

zmenila.musela

petamich
Včera o 16:46

Nie, mala som a mam pracu, kde si viem prisposobovat pracovny cas a striedame sa s manzelom, kto kedy vyzdvihuje a pod., takze sa to da sklbit. A zaroven je v mieste bydliska.

autor
Včera o 17:03

@anonym_autor v mieste bydliska to je parada, to by som brala hned.. my sme sa prestahovali na druhu stranu Bratislavy, tak premyslam ci je to udrzatelne, aj ked praca bola super

petronelag
Včera o 17:13

Ja som po návrate z RD robila 3 roky na skrátený úväzok a bola by som tak robila ešte aj ďalej, len by som bola prišla o miesto, tak potom som robila už na celý úväzok a aj tak by som to bez auta asi nezvládla, lebo muž mal vtedy takú prácu, že zavše odišiel do BA už aj pred siedmou.

anonym_311fe3
Včera o 17:41

Ja mám momentálne z toho už hlavu ako balón. Áno po MD (z toho jedno dieťa autista) som musela odísť z prvej práce, síce sa mi tam fakt páčilo ale dlhá pracovná doba čo sa nedala skĺbiť s deťmi, aj som skúšala uprosit ich hodinu skrátiť aspoň ale neustúpili. Našla som si zase fajn miesto, blízko, kde boli ochotný aby som začala skôr a tím aj končila skôr, ale zase zástup počas MD a už končím. Mesiac už posielam bezúspešne inzeráty, takže neviem čo idem teraz robiť. Asi zoberiem nakoniec prvú vec čo sa mi naskytne s normálnym časom, či u výrobu alebo čo

anonym_c5db30
Včera o 17:43

@anonym_autor áno zmenila, ale len preto lebo môj pôvodný zamestnávateľ už medzitým neexistujoval. Inak by nebol problém. Nastúpila som do novej práce na plný úväzok keď mali deti 2a3

anonym_6c32bd
Včera o 18:53
@anonym_autor

@anonym_autor v mieste bydliska to je parada, to by som brala hned.. my sme sa prestahovali na druhu stranu Bratislavy, tak premyslam ci je to udrzatelne, aj ked praca bola super

@anonym_autor Ano, zmenila. Aj musela, ale nakoniec som bola a som rada.

katesocka
Včera o 19:20

Ja som sa tento pondelok vrátila do práce po 7,5 rokoch, skrátený úväzok 6 hodín denne. Cestujem vlakom ráno aj poobede 50 km. Po prvom týždni je to zatiaľ ok, uvidíme, ako to bude neskôr.

a0
Včera o 21:00

@anonym_autor mám skrátený úväzok medzi 2-6h denne a kým ma financie netlačia na dlhší úväzok ani nepôjdem 🙂

barka1
Včera o 21:11

Ano, zo sukromnej lektorky AJ som sa zamestnala na ZŠ. Taky bol aj moj plán.

anonym_230437
Včera o 21:19

“Vrátila” som sa počas RD - dcerka je ešte malička (15mes). Robím ale na (veľmi) skrátený úväzok a 100% z domu.

anonym_301d61
Včera o 21:20

Vratila som sa do tej istej prace, uz pocas RD, ale na skrateny uvazok.

anonym_30d26a
Včera o 21:56

Po prvej RD som sa vrátila do pôvodnej práce a po druhej RD som už musela zmeniť prácu, úplne iný odbor a od nuly 😊

anonym_cc81bf
Dnes o 07:07

Áno zmenila som si prácu po RD aby som stíhala deti nosiť do/zo škôlky. Predtým som robila na 12tky, teraz robím 8 hodín na rannú smenu. Mám to u nás v dedine ušetrím na benzín a môžem kedykoľvek odbehnúť keby sa niečo stalo vyzdvihnúť deti alebo k lekárom. Už tu robím 3 roky a som spokojná.

iwesska
Dnes o 09:05

Ano,pracovala som len na 6h. Nic lepsie som nemohla spravit.

banalu
Dnes o 09:23

Vratila som sa do tej istej firmy, ale na iny projekt, kedze ten z ktoreho som odchadzala medzicasom skoncil. Robim 95% z domu, po roku mam uz aj celkom slusnu flexibilitu, ale flexibilita je z oboch stran - ak treba, zapnem sa vecer a taham aj do polnoci. Zas ked je hluchejsie obdobie, tak si po nu idem do skolky aj kazdy den a este hodinu-dve sme vonku.
Co sa tyka prace z domu, mala uz pozna pravidla - ked je doma tak vie, ze ak mam v pracovni zatvorene dvere tak nesmie vojst, alebo ked nieco riesim a pride mi nieco poveda, vie, ze musi pockat par minut (aby som dopisala napr. mail).
Najhorsie su letne prazdniny, to bolo o drzku, vacsinu casu s nou bol muz, nieco malo babky. Ale ja som vtedy akurat mala obdobie, kedy som potrebovala aj nadcasovat... ja viem, ze vela zien je proti, ale ja by som hned zrusila 1 mesiac prazdnin.
A teda moj muz vela pomha - aj ked do skolky po nu chodi len v nevyhnutnych pripadoch. Na druhej strane, ako som pisala - vyraznejsie sa o nu staral cez prazdniny, choroby.

aurora33
Dnes o 09:32

@anonym_autor nie, vrátila som sa na to iste miesto. Našťastie sa manzel vedel a chcel prispôsobiť, tak sme sa pri deťoch striedali.

ria_sprout
Dnes o 09:34

Áno, keď som sa vrátila späť do práce, išla som do úplne iného sektora. Začala som na 4hodinach, neskôr som si úväzok predĺžila na 6hodin. Časom sa dostanem aj na 8, tych 6mi teraz výborne vyhovuje, mám 4ri deti a bola som s nimi doma dlho.

zuzike123
Dnes o 10:17

Povodny zamestnavatel koncil, hladala som nieco ine a skoncila som v uplne inom obore. Spociatku som pracovala kratsie, po 2 rokoch uz klasika 8h a s muzom sa striedame aj pri dennom rezim aj u ocr, ...

zirafkasaska
Dnes o 11:50

Pracovala som na polovičný úväzok u nového zamestnávateľa. Nič lepšie som nemohla urobiť