icon

Znova v práci

27. jan 2023

Po 3 rodičovských som naspäť v práci,cítim sa ako v novom svete.
Mám snahu učiť sa pracovať ,práca má baví ,vek 40 a väčšina kolegov pod 30 ,cítim sa ako Alica v krajine zázrakov,poriadne žiadne zaškolenie,uč sa čo odsledujes,keď sa pýtam ,cítim sa akoby som vyšla z osobitnej,keď niečo urobím nesprávne hneď som poviem slušne "zvozena" ,keď spravím x veci navyše nikto to nevidí...každý bojuje o pozornosť mantra ,lebo sú príplatky.Akonsa s týmto stotožniť

zuzanka.zuzu
27. jan 2023

stotožniť? asi nijako. len si zvyknúť. a ako motivácia nech ti je, že nebudete hladovať a aj účty budú poplatené... a pre niektoré vo fóre nech to je výstrahou ako môžu ale nemusia dopadnúť 😉 juj ozaj by som nechcela začínať v 40tke 🙊

janka_23
28. jan 2023

@zuzanka.zuzu začínať v 40tke? Ja som tak začínala a úplne v pohode, nedávno ku nám prijali kolegyňu ktorá má 55 a tiež v pohode. Začať sa dá v každom veku.

olimuc
28. jan 2023

6-9 rokov je velmi vela casu, to je jedna generacia, kt vyrastla a bola vychovavana inac. Nevsimnes si toho, kto najviac pracuje, ale toho, kto sa vie najlepsie predat. Tvoja chyba, posunie vyssie toho, kto si ju vsimne… ucenie sa za pochodu je uplne bezne, chyby si nepripustaj a musis si ich vediet obhajit. Pod 30 ludia zacinaju, maju nejaku predstavu nieco dosiahnut, nemaju tolko skusenosti, takze sa musia nejak presadit. V 40 tke maju ludia x rokov odpracovanych a skusenosti, ktore davaju rovnovahu voci mladym. Ty sa musis prisposobit, zacinas uplne odznovu. Vypadnut z prace ma 1-1,5 roka si mozno nikto nevsimne… ale po 3 MD/ RD je to naozaj zacinat od nuly. Ale vsetko sa da … drzim palce

0silvia0
28. jan 2023

@zuzanka.zuzu je naspat v praci, cize pracovala aj pred rodicovskymi, cize nezacina, pokracuje.

maris5
28. jan 2023

Ja som sa vratila do prace po rodicovskej a za tie 3 roku sa tak zmenila firemna "kultura", ze sa to kulturou uz ani neda nazvat.

loginexistuje
28. jan 2023

pozeraj sa na to pozitivne mala si sa kam vratit po takej dlhe dobe
ono sa to vsetko rychlo meni dnes neni velmi priestor na zaucanie a v tvojom veku sa uz ani nepredpoklada
treba trochu asertivity nehanbit sa pytat a nevyuzivat casto ocr alebo narokovat si ine veci s ohladom na materstvo a bude to ok

maggie20
28. jan 2023

Ja mám 39 a začínala som minulý rok tak po materskej. Tiež som si prvé týždne pripadala úplne zbytočná a keď som sa potrebovala niečo spýtať, pripadala som si že ich tým obťažujem. Ale potom som sa do toho dostala. Skús napiecť ale priniesť nejaké "priskočné", možno to odľahčí trochu náladu. 🙂

simona20201309
28. jan 2023

@zuzanka.zuzu ako si to myslela, nech je to výstrahou?

eeffka
28. jan 2023

Neviem aka je to praca, ale asi najrozumnejsie by v tvojom pripade bolo robit vylucne do vysky svojho platu a naicit sa o tom vykrikovat nahlas aka si sikovna. Trapne? No ano, ale u vas asi ucinne. Ja mam 45 ale co vnimam mladych kolegov normalne niekedy sa pozastavim nad tym co oni vsetko vedia, vsade boli, vsetko vyriesia a dumam nad sebou hmm som vedela akurat kde je wc ked som nastupila . Trt vedia 🤣 skoncia u mna a este aj podakuju, ide len o PR. Ale moja praca nie je o prezentacii.

autor
28. jan 2023

@maggie20 to som hneď na začiatku urobila ,snažím sa zapadnúť,ale berú má tak nejako zvláštne,snažím sa zaujímať aj o ich súkromný život,nech nežijeme len prácou,ale zase nie že by som sa vnucovala,proste tak normálne

simona20201309
28. jan 2023

Nikto z pôvodného kolektívu tam už nie je? Nepoznáš vôbec nikoho?
Musí ti byť ťažké pracovať v takom kolektíve. Nezavidim ti. Ak by sa to nezlepsovalo, bol by problém zmeniť prácu? Ja takto po materskej plánujem ísť na úplne iný flek. Viac menej tiež kvôli kolektívu. Úplne sa to tam pomenilo. Co počúvam od bývalých kolegýň, tak tiež mladé tam cvičia so starsimi.

eeffka
28. jan 2023

Nuz pre -30r babu je predstava zeny s 3ma detmi na krku desiva, ste proste ine svety tam sa tazko bavit o niecom spolocnom. Nasi mladi robia,ziju,piju,ruka hore digitalne motormysi, "matky" praca, skolky/skoly, sporak, pracka
Samozejme ze to trochu prehanam, ale vela toho spolocneho nemate, a uprimne byt 9rdoma aspon tak som to pochpila, to nie je ze si naspat v praci ale si nanovo v novej praci.

loginexistuje
28. jan 2023

neviem tak mozno im to prijde zvlastne ze sa zaujimas ja by som sa sustredila na pracu a hotovo proste je tam generacny rozdiel a nie je tam niekto v tvojom veku ?

zuzanockamt
28. jan 2023

Fuuu, no len vydržať a makať, makať, makať. Nič iné ti neostáva, keď si bola tak veľmi dlho doma. Neviem si to ani predstaviť. Tiež by som sa nevedela stotožniť s takouto kolegyňou hneď. Predsa len si inde ako oni.

iveta7677
28. jan 2023

Časom sa to možno utrasie. Treba dať tomu čas.

maggie20
28. jan 2023

Pre mňa bol ešte aj to šok, že môj pôvodný manager odišiel na dôchodok a nahradil ho 30 ročný. Takže ja som vlastne o 10 rokov staršia od môjho vedúceho. 🙂 Ale utriaslo sa to časom. Rob si čo vieš, keď sa chceš spýtať nenechaj sa hneď odbiť aby si nerobila zbytočne chyby a teš sa po robote domov k deťom 🙂. Časom sa zabehneš

scila
28. jan 2023

Keď si predstavím, že by som mala pracovať so svojím ja, keď malo pod 30, asi by sme si tiež moc nesadli 😁
Pozri, toto neni o veku. S niektorými ľudmi si sadneš, s niektorými nie. Ja keď som sa vrátila do práce po troch deťoch tak som bola mimo. Nie z práce, ale z tých ľudí. Neochota, arogancia, pokrytectvo. A boli to nielen ľudia pod 30 ale aj 40, 50 roční. Mala som ale šťastie, že tam boli aj takí, s ktorými som si rozumela, tí ma držali nad vodou.
Možno si tam nájdeš niekoho, kto bude "tvoja krvná skupina", ak nie, treba hladať inú prácu s inými ľuďmi.

slniecko5
28. jan 2023

Musíš ukázať, že "na to máš" a hneď si získas späť rešpekt. Vlastná skúsenosť. Zíde sa im aj seniorské vnímanie sveta, neboj a e ešte to ocenia. Teraz zamakaj, po 3m už budeš spať v hre.

rony2255
Autor odpoveď zmazal
autor
28. jan 2023

Snažím sa hľadát pozitíva v tom,že mám rada výzvy,prácu ,rada sa učím nové veci,myslím ,že každá matka čo vie skĺbiť celkovo fungovanie rodiny ,to je super.
Mrzí ma len fakt ,že sa vo svojej práci chcem vzdelávať,od tich mladších to akosi nejde....

tehulka2011
28. jan 2023

@zuzanka.zuzu co si na nej honis ego?
Autorka - po tolkych rokoch je to vzdy tazke, ked sa budes snazit, tak sa vsetko casom naucis, drzim palce

autor
29. jan 2023

@slniecko5 veď ja si tiež myslím,že mám v mnohom navrch😁,predsa len skúsenosti aj keď nie zatiaľ vo svojej práci,ale viem niečo do práce priniesť ,teda verím ,že časom to pochopia