icon

Zostať v práci alebo odísť? Končí mi skúšobná doba..

lilyianka
25. apr 2019

Ahojte,
Na konci mesiaca mi končí 3m skúšobná doba , čiže sa musím rozhodovať rýchlo. Čo myslíte, zostať či odísť? Jediné, prečo by som ostala sú peniaze, dokonca po skúšobnej sa mi plat má zvýšiť. Dôvodov prečo
neostať je viacero a to intrigy,na nič kolektív, úplne čudní ľudia, hrozne sebeckí, arogantní a niektorí po "pekné " slovo ( aj voči žene, ) nejdú ďaleko. Personalistka sa tam tvári viac ako šéf a robí tam dosť dusno, v poslednom čase samé zákazy a príkazy. Poviem na rovinu, nebola som na niečo také zvyknutá. Čo ma najviac mrzí je ten plat, keďže som sa ja aj muž tešili,že si prilepsime, takto ak pôjdem na podporu dostanem cca polovicu platu, aj to myslím toho z predchadzajucej práce. Avšak finančné nám to stále vyjde, len už to nebude až tak fajn ako keď by som tam ostala. Ešte jednu dôležitú vec som chcela napísať, práca je hrozne psychicky náročná, boli tam ženy, čo proste odpadli buď v práci alebo doma a to bola kokonečná, sekli s robotou. Stále chaos v papieroch, treba stále

lula313
25. apr 2019

Veď máš výpovednú v prvý rok mesiac. Vydrž, možno to bude časom lepsie.

lilyianka
autor
25. apr 2019

@lilyianka niečo riešiť, na mňa ako novú majú úplne minimum času ma zaucit, lebo kolega ma toľko roboty,že je rád,ak to všetko stíha a druhý je ten čo väčšinou všetko domota a potom ten čo ma má zaucat to opravuje.
Chyba bola aj to,že som išla z jednej roboty do druhej... neoddychla som si a cítim ako neskutočne psychicky som unavená. Do práce sa netesim, práve naopak,každé ráno stresy a to isté aj cez víkend. Je piatok,víkend predo mnou a ja stále myslím na prácu. Potom ma ani nič nebaví a nič sa mi nechce. Ešte aj muž mi hovorí, že som sa strašne zmenila a vôbec sa so mnou nedá. Tak čo robiť?

miadi
25. apr 2019

@lilyianka peniaze boli aj budu zdravie mas len jedno. Robit nieco hlavne pre $ je narocne ako si popri tom užiješ život? Sama vies ze tam nevydrzis. Ked si najdes pracu ktora ta bude aj bavit a nebudes nenavidiet pondelky budes štastnejšia. Hlavne ked su tam intrigi a drama ja by som tak žit nechcela.

elysiacik
25. apr 2019

@lilyianka ja to hovorím tak ak ťa niečo nerobí šťastnou odíď a je jedno či to je práca, vzťah, škola, čokoľvek, aby som niekde trávila polku života a nenávidela to tam tak to nie , treba si vážiť samú seba 🙂

lilyianka
autor
25. apr 2019

@miadi toto je ten problem, že ja život nežijem, iba ho nejak prežívam... predtým som zarobila menej,ale bola som v praci spokojná, kolektív dobrý, vzťahy fajn,mohli sme si všeličo povedať, poradili sme si..tuto to nehrozí, človek aby čakal kedy kto proti nemu čo vytiahne...nikdy som nepoznala stres z práce a nechápala som ľudí, čo mali pokazenu nedeľu keď mali ísť v pondelok do práce.. teraz ich už chápem

sardinka32
Autor odpoveď zmazal
lilyianka
autor
25. apr 2019

@elysiacik veď to,že človek v práci s tými ľuďmi trávi viac času ako s rodinou a ešte keď sú vzťahy na figu 😏

lilyianka
autor
25. apr 2019

@sardinka32 práveže mám pocit, že je to tu čím ďalej horšie.. ja hrozne nenávidím krivdu a aj keď sa niekto nevie chovať k ľuďom, napr aj starším a tuto sa na to dívam..nechápem ako tam niektorých môžu zamestnávať, ale asi keď donášajú tak to sa vrchnosti páči...
Určite sa zahlásil na UP a vybavím podporu, nebolo by na škodu chvíľu ostať doma a oddýchnuť si.. prácu hľadám intenzívne, ale nejde všetko hneď

gdulskadarina
25. apr 2019

@lilyianka ako napisala elysiacik, fakt ak tam nie si stastna chod prec, koniec koncov, by si tam aj tak nakoniec neostala ani kvoli tym peniazom, casom by ta to tak ubijalo, ze by ti uz ani tie peniaze za to nestali, mam kamosku ma dceru 22r. ta slecna vystriedala dost zamestnani, kym sa usadila, nikde nebola ani kvoli tym peniazom, teraz zarobi sice menej, ale ma pokoj, dobreho sefa, fajn kolektiv, dobre podmienky a je spokojna, vzdy to hovori, ze radsej za menej penazi, ale rano ked sa zobudi bude sa tam tesit alebo aspon tam nepojde s tym, ze to tam nenavidi, ved ludia v praci ti maju byt pomaly ak rodina ked s nimi travis tolko casu 🙂

gabriellka
25. apr 2019

Presne viem ako sa citis. Mala som to v predoslej robote. Kade rano som mala pocit ako keby som isla na statnice. Na dovolenke stres lebo prve tri dni este doznieval a posledne tri dni zase lebo uz zase pojdem do prace. A to ja som tip cloveka co zvykne mat veci na haku. Nikdy som nechapala ako moze mat niekto stres z roboty. Vydrzala som tam rok ale intenzivne som si hladala pracu aj sa mi to podarilo. Neskutocne ma to ubijalo

sintra
25. apr 2019

Odisla by som. Peniaze budu, z inej roboty. Zdravie a psychicka pohoda su dolezitejsie, pokial nie si vyslovene existencne na dne, co ako pises nie si 😉

29simona29
25. apr 2019

@lilyianka odišla by som hneď, za tie peniaze to určite nestojí a myslím, že sa dám nájsť aj ina finančne výhodná praca, kde si nebudeš musieť zvykať na to, čo si napisala.. Život mame toez iba jeden, a tráviť 8 a viac hodin v strese s nepríjemnými ľudmi, kde je zlá atmosféra a dusno si neviem ani vo sne predstavit..

janinah
25. apr 2019

Peniaze nie sú všetko,za takých okolností by som odišla.

janka54321
25. apr 2019

Ja mam v práci momentálne obdobnú situáciu, len s tým, že ja som tam už cez rok.. Nastúpila nová vedúca a čistá katastrofa, doslova v noci nespavam a stres na maximum, už hľadám inú prácu, aj ked plat mam celkom slušný, ale jednoducho moje zdravie, psychická pohoda, rodina a hlavne dcéra sú viac... Tento stres bohužiaľ prenášam aj domov... Na tvojom mieste odídem a hotovo... Ver tomu, že na teba čaká niečo lepšie.. Držím palce

janka54321
25. apr 2019

@29simona29 hlavne ti nepríjemni a zlí ľudia dávajú veľa zabrať... Ja sa až divím, ako strašne dokážu ľudia ubližovať... A v podstate len tak a za bez dovodu

lubik87
26. apr 2019

@lilyianka ja by som v práci do ktorej sa.nebudem.kazdy deň tešiť že tam bude sranda a super už nešla....zažila som po dlhej pauze v práci že som sa vrátila do úplne iného kolektívu ..teda tak ..prišla.nova šéfka všetky kolegyne vyhadzala..dala tam baby čo nevedeli nič robiť celá firma upadala celé zle...baby sa.medzi sebou hádali keď.som tam prišla ako "nová" všetky má.navzajom huckali proti sebe....načo práca v ktorej zarobis ale denne máš stres čo zasa za krivdu na koho vymyslia ...chvála Bohu teraz som na rd.nechystam.sa.uz na zad to všetci vedia . Práce je dosť ak nezarabas ako poslanci ani nerieš....

jakkubova
26. apr 2019

A kde je napísané, že ak odídeš z tejto práce, tak lepšiu už nenájdeš? Nie si v tejto práci spokojná, tak odíď, kvôli peniazom sa ti neoplatí ničiť zdravie. Skúsila si, nevyhovuje ti to, tak ideš ďalej. Na podpore budeš predsa len kým si nenájdeš niečo ďalšie.

wewe4
26. apr 2019

Ja by som odišla, sú dôležitejšie veci ako peniaze. A keď je to aj psychicky náročné, naruší ti to aj súkromný život.

lilyianka
autor
26. apr 2019

Jeej ďakujem baby za podporu a máte pravdu, musím odísť, dokonca muž mi to rozkazal. Dnes som tam znova bola a zobrala som si pol dňa dovolenky čo so tam nemohla vydržať...zase samé motanice, chaos... každý nadáva, niečo sa nepáči, stále príkazy, zákazy a ja som z toho unavená...zatiaľ sa našťastie ozývajú aj na pohovory tak uvidím ako dopadnem... radšej budem robiť aj za menej,ale v pohode a nie zažívať toto

sasa1983
26. apr 2019

Aká je to práca ak sa spýtať môžem? Je značne individualne čo je psychicky náročná práca

sunshine999
29. apr 2019

@lilyianka ak sa takto trápite, nechajte to tak. Možno si nájdete neskôr prácu s podobným platom, kde bude fajn kolektív a nebudete začínať deň so stresom kvôli práci. Hovorí zomňa skúsenosť.

lilyianka
autor
29. apr 2019

@sunshine999 dnes som bola oznámiť, že končím, zajtra to budem mať písomne a koniec...

mimiqa
29. apr 2019

Odchod....toto neni zivot