icon

Zvažujete návrat k učiteľstvu v Bratislave?

dancura
15. máj 2024

Ahojte. Poprosim o radu tie, ktore pracuju/ pracovali ako ucitelky. Som vystudovana ucitelka chemia-matematika, no po skole som sa vydala inou cestou. Mam uz 37 rokov, deti, manzela a pracujem v sukromnom sektore s datami, boli sme v zahranici. No stale ma to taha do ucitelstva. Rozmyslam nad tym, ze by som isla ucit- myslim, ze mam na to talent (i ked nemam teda skusenosti), chcela by som ucit tak, aby z toho tie decka fakt nieco mali. Byvame v Bratislave, hypoteku mame pomaly splatenu a tak ani to, ze pojdem s platom rapidne dole nezohrava az taku velku rolu, i ked predsa… deti nam chodia do skuromnych skolok, chodime casto na dovolenky a vylety a tak by sme toto asi museli poriesit inak. Zaujima ma ako by som to v takonto pripade mala- cize ak by som sla do skolstva, plat by som mala najnizsi? A ake su moznosti potom? Ako sa odvija plat? Nemyslim teraz tabulky za odpracovane roky to je na nete, myslim tym skutocnu cca placu povedzme za take 3 roky- ako priblizne moze stupat, ci sa beru do uvahy aj ine podmienky ako odpracovane roky v skolstve. Manzel ma v tomto velmi podporuje, aby som isla za tym, kam ma to taha, no ja nechcem bez rozmyslu spravit taky skrt cez rozpocet a tak si chcem premysliet vsetky moznosti… Myslim, ze si tu pracu aj idealizujem. Na terajsej praci mi vyhovuje, ze mozem aj z domu robit, sama rozhodujem kedy a kolko urobim, manazment je vyspely, pracujem len so zahranicnymi ludmi a teda plat je dobry. Donskolstva ma to vsak stale taha, som rada s detmi, paci sa mi, ze tam je vidno realne vysledky pri praci s mladymi. A teda zboznujem matiku….Dakujem

Strana
z3
letfenixa
15. jan 2025

@kuko55 rovnako, ako keď zastupujeme 2 mesiace ANJ, BIO, atď. Niektorí sú radi, že majú nadčas, iní nie.

stvura
15. jan 2025

@maros27 inac musim povedat ze dakujem ze po dlhej dobe normalny prispevok na zaklade reality bez zavadzania o plante a zahmlievania.

zuzana76
15. jan 2025

@stvura ale on ma nadčasy, to mu urobilo tiež peknú sumu, to nie je bežný plat, navyše v iných mestách nie je ani taký vysoký regionálny príplatok, beriem, že v BA je všetko drahšie. Čistý plat je tak okolo 1200 eur ak učíš dlhšie

zuzana76
15. jan 2025

@stvura este aj tie bonusy tam zarátal? Tak si toto odrátaj

zuzanockamt
15. jan 2025

@stvura Veď si treba ísť vyskúšať realitu 😊🙂

stvura
16. jan 2025

@zuzana76 na SS co ucis dlhsie? (tak som pochopila ze uci na SS). Moj stredoskolak nema nikdy dlhsie hodiny ako do 15:10 (vyuziva i ten jeden kruzok ktory si mozu zvolit na SS).
Mne sa to jeho sumarum pacilo, cele realne zhrnute. Cisty plat i 1200e kym v korporate mas 1400e a robis prakticky od nevidim do nevidim (samozrejme ze sa od teba ocakava pracovna doba ako ma krajina ktoru supportujes), tvoji muzsky kolegovia maju o 200-500e viac, neustale buzeracie naplne a pridavanie prace, vykazy prace, polrocne hodnotenia, neustale vzdelavanie (pricom toto ti nikto nezahrnie do pracovneho casu ale robis to vo svojom volnom case), bonusy ktore su realne k nicomu, vysmech "rest rooms" ktore firma ponuka...proste nie je to take zle - prirovnala by som to k lekarom - ako sa prezentuje.
@zuzanockamt pripravujem sa na to 🙂, ale musim povedat ze ma tesi co som si precitala lebo skutocne zamenit si mesiac by bolo zabavne vidiet ako by to kto zvladol (korporatny makac/ucitel).

zuzana76
16. jan 2025

@stvura ucim AnJ a nej, momentálne na ZS, štátnej, mám vyssi plat ako na cirkevnom gymnáziu kde som ucila 20 rokov predtým

zuzana76
16. jan 2025

@stvura buzeraciu mas aj na škole, sa príprav na to, že ako učiteľ si na poslednom mieste, najskôr musia byt uspokojení vsetci ostatní, tiež mas terminy atd… viem, že v korporate je to iné, sestra robí senior manažérsku ale zarobí 3x toľko ako ja ale áno je to aj 10 hodín denne niekedy, ale niekedy ma tiež celkom frei

zuzanockamt
16. jan 2025

@stvura Ver tomu, že by si bola prekvapená, kto a koľko by zvládol 😊

jajka257
16. jan 2025

@stvuraam za sebou školstvo, teraz som v inom prostredí. Školstvo je omnoho väčší zahul ako čokoľvek, čo si zažila 🙂

letfenixa
16. jan 2025

@jajka257 od pondelka mám každý deň 6 hodin plus v pondelok 2 hodiny príprava na Testovanie 9, v utorok, stredu aj dnes dozor. Cestou zo školy sa ma syn niečo opýtal a mne normálne vyplo mozog.

jajka257
17. jan 2025

@letfenixa dôverne si pamätám. Som šťastná, že sa má to už netýka.

kakaovyrez
17. jan 2025

@ivana3111 1200-1400 v cistom na zaciatok? Tak to ani nahodou. 1270 v hrubom, a to je tam priplatok cca 50 eur za uznane roky praxe v inom odvetvi. Je na skole, kolko uzna.

eliska13
17. jan 2025

@dancura nechoď...práca z domu, sama si urcujes čo kedy spravíš.Idealizujes si to hluk, krik, nižší plat, denne od do buzerácia od rodičov, riaditeľky, vypisovanie na edupage po veceroch.Isla by som iba do súkromnej školy kde nebude tabuľkový plat, alebo budú odmeny.Si z Ba, tých škôl tu je neurekom

zuzanockamt
17. jan 2025

@jajka257 Presne, ja napr.ešte teraz makám od 7:00 som sa poriadne nezastavila. Pauza na obed asi 20 minút. A to je piatok.

jajka257
17. jan 2025

@zuzanockamt aj toto je jedna z veci, čo mi nechýba. Presne o 14.00 som sa zbalila a šla domov. Lebo je piatok, tak končíme skôr

Strana
z3