Zvýšenie platu po skúšobnej dobe

4. mar 2024

Baby, zacinam pracovat 6 mesiac v statnej sprave. Rychlo som sa zaucila, ulohy plnim dobre, v riadnom case, nikto nie je nespokojny, riaditelka ma chvali a dakuje ze jej velmi pomaham. Po skusobnej sme mali rozhovor, kde povedala ze mi zvysi plat, uz mam 2 mesiace po a ziadne zvysenie iba nabalovanie agendy. Viem ze kolegyniam na zaciatku roka plat zvysila, minule som sa rozpravala s ludmi ktori nastupili este po mne, su na inom odbore, a oni maju plat davno zvyseny s tym ze u nas v institucii vraj pridaju kazdemu po skusobnej. Neviem ci vysvetlit co sa stalo, je mi kusok blbe ist za sefkou a pytat sa jej na to, ale neviem preco mi teda stale nabaluje agendu, chvali ma ale plat mi nezvysi ked je spokojna. Co by ste robili vy?

nwnw
4. mar 2024

Rano do kancelarie sefke. Kym to nebudes riesit intenzivne, ona nemq dovod vyvijat iniciativu.

stannkal
4. mar 2024

Nechápem, prečo by to malo byt blbé. Ak je ona osoba, s ktorou máš riešiť výšku platu tak je úplne normálne, že za ňou pôjdeš a budeš to s nou riešiť.

autor
4. mar 2024

@stannkal no lebo vravim kolegyniam zvysovala plat teraz a teda mohla aj mne, lenze mne nezvysila, tak rozmyslam ze asi mi plat zvysit nechce

pribinak
4. mar 2024

Normálne si u nej dohodni termin a povedzme presne to čo di tu napísala: rýchlo di sa zaručila, plnia si povinnosti, všetko na čas, ….

Ak ty sama za seba nezabojujes, tak nikto iný to neurobí

lauriik
4. mar 2024

Ake blbe? Jej by malo byt blbe, ze ti nezvysila plat ked si to mala slubene. Ja by som sa normalne sla spytat. Ved tak kvoli tomu platu chodis tak preco by to malo byt blbe.

13uzivatelka11
4. mar 2024

Nemá ti to byť prečo blbé, keď ste sa tak dohodli, ze po skúšobnej dobe ti ho zvýšia. 🤷‍♀️

maranta_leuconeura
4. mar 2024

Uz dva mesiace sama seba oberat, lebo sa bojis ist za nou a priamo sa jej spytat. Mozno na to len zabudla, mozno skusa, aka si priebojna, mozno zmenila nazor. Ked sa jej nespytas, nedozvies sa.

lenkahvh
4. mar 2024

treba ist hned rano za sefkou, ohlasit sa s temou
slusne, ale razne 🙂
a hlavne nespominaj nejake kolegyne a ich zvysenia, to je tabu - cisto len o sebe a za seba

muchotrafka298
4. mar 2024

Pokial nemas zvysenie platu pisomne, tak ona Ti ho zdvihnut nemusi. Reci sa hovoria, chlieb sa je. Dohodni si s nou stretnutie, emailom najlepsie, ze chces s nou prebrat nejake pracovne zalezitosti. Urcite neargumentuj tym, ze kolegyne a ini ludia z inych odborov platy zvysene maju. Lebo toto si len pohorsis.

tiika
5. mar 2024

Presne toto povedz, čo píšeš, že po skúšobnej dobe ste mali rozhovor, kde ti šéfka vravela, že ti zvýši plat. Potešilo ta to, že je s tebou spokojná, motivovalo ta to do ďalšej prace. Akurát, že k tomu nedošlo a ty by si chcela vedieť bližšie, odkedy a o koľko ti prilepšia.

Veď je to normálne. Nie je na tom absolútne nič zle. Iba tvoj pocit. Prečo? Chcela si a očakávala si, že sa tak stane v nejakej dobe - no ten dátum ste si nepovedali. Si sklamaná a nastrbilo to tvoju dôveru k tomu, či to šéfka myslela vážne a či to naozaj splní. Pokial svoje rozhodnutie nepoprela, nemá nejaké dôvody prečo ti nič nezvýši, tak ta zatiaľ nezavadzala.

mircalla
5. mar 2024

Nie je to blbe. Ja take veci riesim priamo
S tym, ze sa odvolas na Vas rozhovor, nie na kolegyne

candii
5. mar 2024

Prečo by to malo byť blbé ? Raz ste sa na niečom dohodli, tak by to malo platiť. Išla by som za ňou.

tetapetra
5. mar 2024

Je to plat či osobné hodnotenie? Nakoľko nemám pocit, žeby dvíhali platy, keďže si štátny zamestnanec. Ja som si musela až písomne vyžiadať od sekčnej riaditeľky, nakoľko žiadosti od mojej šéfky ignorovala. Po skončení skúšobnej doby má chcela vyraziť,že ako som si to mohla dovoliť a či mi tých 150€chybalo