Zvýšili vám plat, keď ste požiadali?
Ahojte, akú máte skúsenosť so zvýšením platu, keď ste si o to samé požiadali?
Zvýšili, ako ste chceli? Nezvýšili? Kompromis - zvýšili trochu? Kompromis - pridali odmeny, benefity, voľno, iné? Ďakujem za odpovede.
Poziadat a pripravit sa.
Co si vo firme zlepsila za tie roky, co sa ti podarilo zavoest, zautomatizovat, zlepsit. Ist proste nepriestrelne s faktami.
Drzim palce
Je to v každej firme inak, ale môže sa opýtať nadriadeného na zvýšenie, hlavne ak ide o prosperujúcu firmu.
Pýtala som si zvýšenie po 2 rokoch vo firme a zvýšili mi. Ale nepýtali sa, o koľko chcem zvýšiť, len mi sami potom oznámili, že to bude o 15 % (našťastie to zodpovedalo mojim predstavám 😀). To bolo mimoriadne zvýšenie, okrem toho nám každý rok automaticky zvyšujú o pár percent
realne v predchadzajucej praci som si pytala po skusobnej -nic, po roku ked mi predlzovali zmluvu -nic( zevraj do 1-2 mesiacov mi zvysia), ostala som 2 roky , bol to velky corporat. V danej praci som si pytala po 6 mesiacov-nedali, po 1 roku som dostala lepsiu ponuku a vtedy mi hned zvysili az nad ocakavania, ale zevraj sa v danej firme zvysuje az po roku. ( co som nevedela).
@martija
@dixitka
@laurikagab dakujem za vase skusenosti
Ziadala som I zvýšenie, zvysili mi ale trvalo to asi 4 mesiace. Nežiadala som konkrétnu sumu ale väčšinou sa zvyšuje o 10% a o toľko mi aj zvýšili plat
Áno zvysili, popýtala som si konkrétnu sumu v jednej práci kde som robila s tým,že keď som dala veľa tak mi ponuknu aspoň nejaké zvýšenie.. zvysili na to na koľko som si popytala 😁 muž zas tiež tak popytal, resp mal ročne hodnotenie zo šéfom kde si popytal..po pár dňoch mali zase stretko tak mu neponukli koľko popytal ale koľko mohli dat v tu dobu 🙂
Áno po približne roku som požiadala o zvýšenie personálnu riaditeľku a hneď od ďalšieho mesiaca som mala vyšší plat 🙂 zvyšoval sa ale aj každoročne o nejakých 50 e, kvôli rastúcim cenám a tak.
Muz si pytal zvysenie viackrat za 2 roky, podobne jeho kolegovia, nedostali, stale boli vyhovorky, ako treba setrit a ake maju skvele platy a co by este chceli (sektor IT, uznavam, neboli zle, ale konkurencia nespala a zvysovala, dokonca sefom hovorili, kolko platia inde...). Nakoniec po viac ako 5 rokoch v danej firme odisiel aj s dalsim kolegom do inej firmy, kde dostali o tretinu viac, podotykam nastupny 🤷
Podľa mňa keď sama hovoríš ,že sa to už vyrovná teraz iným ponukám úprimne si položil otázku máš čo stratiť keď sa opýtaš? Ani nie
Pochybujem že po 7,5 roku by ti šéfka povedala rázne nie bez diskusie a keď áno máš určite na niečo lepšie a možno ťa čaká niekde lepšia prilezistost
Držím palce ja osobne by som určite išla do toho
V byvalej praci mal sef plnu hubu na pohovore ako sa budu zvysovat. Ked ani po rokoch nezvysil,tak som si pytala. Zvysil ale o smiesnu sumu. V sucasnej praci nezvysuju platy,tak sa planujeme ozvat a spytat sa.
Pred siedmými rokmy som začal pracovať tam,kde som doteraz.Vtedy som zarobil 1000 eú v čistom+každý mesiac mi dal šéf do ruky 300-400 eú.Teraz mám v čistom 1000 eú.A do ruky mi dá akurád adresu,kam treba ísť a čo treba urobiť.Ja idem dole...Práce je viacej,je nás menej vo firme,akurát pracovný čas ostal nezmnený.😖
Požiadala som asi po 2r co som bola na firme. Nevyhoveli. Ešte mali aj blbý komentár. Potom niečo zvýšili.
Po ďalších 2r som zase išla a nedali toľko co som pýtala. Tak som im povedala svoje. Časom mi ponúkli inú funkciu plus oveľa lepší plat. Povedala som plat ôk,ale tu funkciu robiť nebudem.
Nemali sa k ničomu,tak som si hľadala novú prácu. Zrazu si ma zavolali s tým,že mi zvýšia plat ako som chcela. Iba som sa pousmiala a povedala,že už to presvihli. Dala som im na stôl výpoveď s týždňovou lehotou. Najprv sa priečili, nakoniec po 2 dňoch mi ju podpísali.
@lilyianka huste 👏 super!
Tak vam napisem, ako to dopadlo. Dala som svoje argumenty a stanovila som si sumu. Zvysili mi, ale nie o taku sumu, ako som chcela. Ale lepsie ako nic ;)
Moj muz si takto pytal, najprv dostal len sluby, potom vyhovorky, ako sa neda.. Ked doniesol vypoved, zrazu sa zazracne dalo a dokonca ponukli viac ako na zaciatku slubovali, ale uz bolo neskoro.. 🙂
Toto je vsak tak individualna zalezitost, ze pre teba to nema ziadnu vypovednu hodnotu..
@beronsche panecku, kolkokrat mi tu este napisete, ze to pre mna nema ziadny vyznam ani hodnotu.. jednoducho ma to zaujima.. urcite je to pre zivot relevantnejsia tema ako otazky, ktore sa daju jednym klikom najst na googli.. toto su zivotne skusenosti, ktore si nevygooglim a zaujima ma, ako to funguje v inych firmach..
Treba sa ozvat a pytat sa ;) mne zvysili tak ako som ziadala lebo vedia ze bezomna by oddelenie asi nefungovalo ako treba 😅 za pokus nic nedas ;)
Verejna sprava sami od seba nikdy, ani po ziadani, mam byt spokona s tym co sa zvysi na zaklade praxe cca odstup 3-4roky o 10€, pripadne s tymi % co sa ulutosti stat 🤷♀️
Panecku, napisala som ti aj presne to, na co si sa pytala.. 😉
Vidis aj to?
Zivotne skusenosti? Ako to chodi v inych firmach? Fakt? Tak tu by si musela vediet aspon o aky druh firmy ide.. mala, rodinna? Korporat? A pod. Inak je to Len na urovni klebetenia.. 🙂
Co je samozrejme uplne v poriadku. Ale tvoj sposob komunikacie je uz menej..

My sme tiež vo firme, kde sami od seba nezvyšovali (4roky). Po 3r sme začali žiadať zvýšenie pre celý team. Počas corony nie, boli sme radi, že prácu stále máme. Skoro rok sme dupali a nakoniec výrazne zvýšili. Odteraz si budeme pytat pravidelne, i keď možno menej. Podľa mňa to tak ma byť. Ideál by bol mat napr 5% zvýšenie ročne zakotvené v zmulve.