Zvýšili vám plat, keď ste požiadali?
Ahojte, akú máte skúsenosť so zvýšením platu, keď ste si o to samé požiadali?
Zvýšili, ako ste chceli? Nezvýšili? Kompromis - zvýšili trochu? Kompromis - pridali odmeny, benefity, voľno, iné? Ďakujem za odpovede.
@morgane1975 super, gratulujem.. ale mna zaujima pripad, kedy nezvysuju pravidelne a po 7,5 roku si musime pytat :D
Kazdy rok treba pytat zvysenie, nepytas hraju mrtveho chrobaka, vsak si spokojna
u nas pytat nemusim, pozicia ma nejaky plat a nik mi neda viac. Ale teda ani menej. Cize ci robis 7 rokov a si profik, alebo mesiac a si v skusobke, firma si ta ceni rovnako 😡
@kaktusik007 to je hrozne, ved ceny rastu, naklady na zivot sa zvysuju, musia zvysit aj plat raz za cas..
no zatial mi nikto neodpovedal k veci :D :D
7,5 roka???? WTF ???? Kks to co je za firmu !? Tam by ma uz po roku nevideli, akoze pri vsetkej ucte tak dlho robite za rovnaky plat ? To uz po roku by som chcela zvysenie 👀
@morgane1975 nastupny plat bol perfektny, neporovnatelny .. ale uz sa zacina priblizovat inym ponukam..
Šup šup, zajtra naklusať k riaditeľovi.
Uprimne ti napisem, vobec ti nepomoze ak ti niekto napise poziadala som, dali, nedali, dali aspon daco. Vsetko je na dohode medzi tebou a firmou zastupovanou tvojim veducim. Takze ak mas pocit, ze uz je cas na zvysenie platu treba ist za veducim a hodit o tom rec.
Ja som sa o tom rozpravala s veducou a asi po pol roku pripominania pustili perie. Tie co si nepytali, nedostali nic.
Pýtala som si každý rok a vždy som dostala. Ak som urobila niečo mega, tak som si vždy pýtala aj mimoriadnu odmenu a aj tú som vždy dostala. Samozrejme, vždy som vedela povedať, prečo mi majú zakaždým zvýšiť. A vždy to bolo o tom, že som robila oveľa viac a lepšie, ako iní.
Tak ja teda prispejem. Po roku a pol som požiadala. Z 3,50€ v čistom mi zdvihol na 3,80€. 30 centov je nič uvedomujem si to ale mne to pri 180tich hodinách mesačne spravilo cca 50€ a to mi dosť pomohlo ale aj tak som sa nikdy s platom nedostala vyššie ako na 700€. Skôr som sa aj tak držala na tých 600€. Vyžiť sa dalo ale nebola to žiadna sláva. No a nakoniec o ďalšieho pol roka som dostala výpoveď lebo nie sú peniaze (malý obchod kde som bola len ja a šéf a nikto iný) takže teraz mam akurát tak holý prd. Takže môj názor je taký že jasne treba požiadať o zvýšenie ale treba zvážiť aj čo je to za firmu atď.
A súhlasím s viestta, že ja som si pýtala každý rok a aj mi každý rok zvýšili, táto info tebe nijak nepomôže. Otázka je, prečo si nemala zvýšený plat 7,5 roka? Firma šetrí a nechce alebo robíš stále výkon spred 7 rokov?
Ja som si vypytala a zvysili mi. Rozhovor som mala s mojou priamou veducou. Potom sa ma 15 minut pytala ze preco by mi mali zvysit plat, musela som sa obhajovat (akoby sama nevidela kolko robim🤦🏻♀️) . No a o 3 mesiace som mala zvyseny plat, s najvyssou sefkou to uz riesila ona. V byvalej praci som si ale tiez pytala viac a ma vysmiali ze nie su peniaze a blabla…o jeden rok po tom rozhovore a nic sa neudialo, som dala vypoved.
@melanta plat mi to nepomoze zvysit, ale pomoze mi to ukojit zvedavost, ako to maju inde :P urcite nerobim vykon spred 7 rokov, naopak, myslim si, ze je tazke najst za mna nahradu, co sa tyka rychlosti, kvality a stability odvedenej prace.. lenze, ako pise
@dominika1922 , treba brat do uvahy povahu firmy a ci maju vobec moznost mi zvysit..
my sme mavali rozne typy odmien projektove rocne a pod a podla toho ako si sa snazila a splnila kpi (stanovene) si dostala odmenu
plus kazdy rok sa robil pohovor s nadriadenym kde sa riesila otazka platu tak kazde dva roky zvysovali o 10% ale boli celkom ok odmeny ak sa podarilo dodat projekt tak to malo efekt
ak nemate taketo rocne hodnotenia tak by som si dala stretnutie s nadriadenim priprav si zoznam co si robila nad ramec a pod a poziadaj o zvysenie
ina cesta neni (len nova praca co moze byt risk
Vôbec nerieš to, či firma má možnosť zvýšiť. Tvoja pozícia má na trhu nejakú cenu. Ak robíš výkon, ktorý je ťažko nahradiť, je na mieste, aby si chcela trhovú cenu resp. byť mierne nad ňou, keďže ide o priemernú hodnotu. Ak nie si charita, tak nerieš, či firma na to má alebo nie, či môže alebo nie. Ak ten výkon chcú, tak ho musia zaplatiť. Takže dala by som si na papier všetko, čo pre firmu robíš a čo jej prinášaš. Tvoje pozitíva nad ostatnými kolegami. A potom priemernú cenu tejto pozície a vrchný limit a poukázať na to, že si pod priemerom a za tvoj prínos máš prirodzené očakávanie mať vrchný limit ceny pozície. Ja osobne, ak by som prinášala firme veľa, tak by som tak dlho za jeden plat určite nerobila.
Veď presne to píšem. Treba ale zvážiť všetky možnosti ale určite netreba ísť pod svoje životné potreby. Ale zas nie je taká firma ktorú by pár centov zruinovalo.
Ja sice nie, ale moj muz ano, najprv asi po pol roku, aj menej, potom aj po roku, nakolko je vyborny zamestnanec tak mu zvysili, a vypytal si HO aj to mu schvalili.
len ma zaujimaju vase skusenosti, ked ste si poziadali, ako firma zareagovala.. dakujem tym, co pisu k veci, napriklad @caroline_ 🙂
Pri nastupe mi dali plat, aky som si vyziadala, po skusobnej dobe mi sami navysili plat, odvtedy sa mi zvysuje kazdy rok +rocne odmeny, mimoriadne odmeny pocas roka. Pri najblizsom hodnoteni so sefom si budem ziadat dalsie zvysenie platu
@bubinko1506 sa ti zvysuje, cize si neziadas sama..
Ja ti poviem z pohladu zamestnavatela. My sme minuly rok kvoli stupajucej inflacii zvysovali a teraz budeme tiez. Sama vidim v obchode tie ceny. Niesme milionari, ale ked som schopna o kusok zvysit zisk, tak som schopna aj ten kusok navyse priplatit.
Pred tym v tom stabilnejsom obdobi sme to riesili na zaklade rozhovoru a spokojnosti.
@solange7 dakujem, toto je tiez relevantna odpoved 🙂
Ale na tvojom mieste by som isla jednoznacne pytat zvysenie. Po takej dlhej dobe je to podla mna pasivita zo strany zamestnavatela. Kym sa neozves im to vyhovuje.
nám zvyšuju sami,celoplošne. Ked je velká nespokojnost,tak zvzšuju i mimo ich plánov.
Inak nie,jedinci tam možu chodit kolko chcu.

Mne zvysuju pravidelne nemusim ziadat