icon

43 ročný otec má problémy s dýchaním

lara45
17. nov 2021

Ahojte ženy.Idem si po radu.Môj otec 43 ročným trpí už 3 týždne problémamy s dychaním.Bol aj u lekára ten mu nasadil ATB dokopy ich už vybral 3 druhy.On si myslí ,že to budú mandle ,pretože ich cíti zväčšene.Tažko sa mu dýcha no príde deň kedy ma problém sa aj nadýchnuť ako keby mal zachvat.Bol aj na ORL ten povedal ,že to nebudú mandle, že ma počkať kým ATB zaučinkuju.No on ma problém s bežnym fungovanim obmedzuje ho to hlavne v práci.ATB už neuživa týždeň a stále nič.Nemáte podobnú skúsenosť alebo čo by ste odporučili.Bohužial sme v takej dobe v akej sme dokonca ani rýchla nepríde pretože ak povieme, že sa mu zle dýcha hneď to pripisuju covidu. Lekár to už ďalej nerieši tažke sa ani sám nevie na aké odborné vyšetrenie si má pýtať vymenný lístok

janinah
17. nov 2021

Kým nemá niečo ako astmatický záchvat,tak to nie je prípad pre rýchlu RZP.Treba ísť na interné vyš,na plúcnu amb,môže to byť od chrbtice /ortopéd/...PCR predpokladám,že negat. a tiež predpokladám,že mu dr. robil odbery a sú v norme.

lara45
autor
17. nov 2021

@janinah áno všetko je v norme.Veď práve že nevieme či ide o astmatický záchvat alebo nie.Opisuje nám to takým spôsobom ako keby mal hrču uprostred hrdla a tá mu nedovolí poriadne dýchať

janinah
17. nov 2021

@lara45 štítna žlaza vyšetrená?

lara45
autor
17. nov 2021

@janinah presne toto aom povedala našim,že si myslím že to bude ta ŠŽ.No keď som čítala príznaky tak tam neboli uvedené také aké ma môj otec.Ale určite o tom povie lekárovi.

balihara
17. nov 2021

Psychika to nemôže byť?Vtedy sa tiež zhorší dýchanie.

lara45
autor
17. nov 2021

@balihara určite nie.On už je na nervy z toho to áno.Ale začalo to tým že ho bolelo hrdlo tak išiel k lekárovi ten mu povedal že ma zápal mandlí a dal mu ATB.ORL mu dal ďalšie.

miskamicha
17. nov 2021

@lara45 smer imunolog

danulicek
17. nov 2021

Mala som nieco podobne, akurát že mna aj dusi. Všetko na plucnom v poriadku, čo sa tyka astmy a pod. Dokonca som bola na ct pluc. Zistili mi však z podrobnejsieho vyšetrenia, ktore mi urobila už zúfalá doktorka, pľúcne mykoplazmy, . Nech si to skúsi dat vyšetriť. Je to pliaga, ktorej sa neviem úplne zbaviť ani po dvoch mesiacoch a dvoch baleniach atb.

nevenka
18. nov 2021

@lara45 no mohol to byt aj zapal stitnej zlazy a mohla sa zvacsit. Vacsinou maju problemy so stitnou zeny, ale moze byt, ze aj u muza sa to vyskytne. Kamaratkinmu ocinovi zistili rakovinu stitnej zlazy, ale neviem, ake mal priznaky. Nechcem strasit, len ze treba vsetko vysetrit. Moze ju mat len zvacsenu. Kamoslin otec je podstatne starsi. Ale aj to plucne by som nezavrhla, vysetrit sputum, nielen vytery na ORL, spirometria atd...Mozu to byt mykoplazny, chlamydie...

miriam11
18. nov 2021

@lara45 ja to skôr vidím na psychicky problém. Ma uzkostne stavy, aj tetania sa takto prejavuje.