43 ročný otec má problémy s dýchaním
Ahojte ženy.Idem si po radu.Môj otec 43 ročným trpí už 3 týždne problémamy s dychaním.Bol aj u lekára ten mu nasadil ATB dokopy ich už vybral 3 druhy.On si myslí ,že to budú mandle ,pretože ich cíti zväčšene.Tažko sa mu dýcha no príde deň kedy ma problém sa aj nadýchnuť ako keby mal zachvat.Bol aj na ORL ten povedal ,že to nebudú mandle, že ma počkať kým ATB zaučinkuju.No on ma problém s bežnym fungovanim obmedzuje ho to hlavne v práci.ATB už neuživa týždeň a stále nič.Nemáte podobnú skúsenosť alebo čo by ste odporučili.Bohužial sme v takej dobe v akej sme dokonca ani rýchla nepríde pretože ak povieme, že sa mu zle dýcha hneď to pripisuju covidu. Lekár to už ďalej nerieši tažke sa ani sám nevie na aké odborné vyšetrenie si má pýtať vymenný lístok
Mala som nieco podobne, akurát že mna aj dusi. Všetko na plucnom v poriadku, čo sa tyka astmy a pod. Dokonca som bola na ct pluc. Zistili mi však z podrobnejsieho vyšetrenia, ktore mi urobila už zúfalá doktorka, pľúcne mykoplazmy, . Nech si to skúsi dat vyšetriť. Je to pliaga, ktorej sa neviem úplne zbaviť ani po dvoch mesiacoch a dvoch baleniach atb.
@lara45 no mohol to byt aj zapal stitnej zlazy a mohla sa zvacsit. Vacsinou maju problemy so stitnou zeny, ale moze byt, ze aj u muza sa to vyskytne. Kamaratkinmu ocinovi zistili rakovinu stitnej zlazy, ale neviem, ake mal priznaky. Nechcem strasit, len ze treba vsetko vysetrit. Moze ju mat len zvacsenu. Kamoslin otec je podstatne starsi. Ale aj to plucne by som nezavrhla, vysetrit sputum, nielen vytery na ORL, spirometria atd...Mozu to byt mykoplazny, chlamydie...

Kým nemá niečo ako astmatický záchvat,tak to nie je prípad pre rýchlu RZP.Treba ísť na interné vyš,na plúcnu amb,môže to byť od chrbtice /ortopéd/...PCR predpokladám,že negat. a tiež predpokladám,že mu dr. robil odbery a sú v norme.