Aké ste mali pocity pri celkovej anestézii?
Ahojte. Kto si to zažil, aké ste mali pocity už tesne pri podaní liekov do žily ?
Ja som si preľahla na operačný stol … dali mi pred úst masku na dýchanie .. ruky mi zaistili, začala čosi napájať do kanily a ja som cítila taký strašný tlak v zadu v hlave .. bolo mi to divne ,bala som sa čo to .. potom mi zatvaralo oči a už viac neviem.. ale nechápem čo ten tlak v hlave
@anonym_autor ja žiadne ležala som na stole ani neviem kedy mi to podali a zobudila som sa az na izbe.
@anonym_autor ja som mala anestezu prvykrat asi pred troma mesiacmi a nikdy som sa lepsie nevyspala 😆. Pichli mi do zily a do 10s som o sebe nevedela. Ja som nemala tlak, len stipanie na hrudi a potom ma vyplo
@anonym_autor My sme si aj so sestrou pomysleli, ze nas to urcite neuspi 🙂 Ale uspalo 🙂
@anonym_autor
Mne na duhy den sestra nadavala ze musela pri mne sediet 3 hodiny lebo ma nemohli prebrat
Ja som si kvoli zdravotnym komplikaciam za poslednych 10 rokov zazila celkovu narkozu patkrat. Pokazde inak. Raz ma neslo uspat,ale to som mala adrenalinu na tony,nakoniec som akoby zaspala od unavy. Dalsi raz tisice gulocok akoby sa mi naliali do mozgu. Potom zas stipanie ruky od vpichu a ked sa priblizilo k srdcu,tak ma vyplo. Dalsi raz ma vyplo v strede vety, ked sa ma anesteziologicka pytala, ci nieco citim a ja viem, ze som jej povedala asi dve slova a padala mi hlava na bok a koniec. A dalsi raz mi bolo tak divne teplo, pichlo ma v hlave a zaspala som akoby. Podla mna sa to neda zovseobecnit, lebo pokazde inak a nemyslim si, ze by mi pichali stale ine lieky na uspatie.
Ja keď som si ľahla na operačný stôl, tak som už bola taka omamena, ako vo sne, okolo mňa ľudia v bielom, a milión svetiel, toto som len videla v tom omamenom stave😁, dali mi nahubok, do kanily niečo, a za per sekúnd koniec, vyplo ma 😄
@anonym_autor ja mám teraz čerstvú skúsenosť....anestéziológ mi povedal ze mi dajú masku na tvár a mám si pekne dýchať, potom že mi pichaju do žily anestetikum... že ma to môže trochu stipat a následne že ma môže bolieť hlava trochu a presne to tak bolo a potom zrazu nič a potom som sa prebrala a bolo po....nebolo mi potom vôbec nič, ani ma nebolela hlava, ani mi zle nebolo, ani spať sa mi nechcelo...
Necítila som vôbec nič , ani masku na tvári som nemala kým som bola pri vedomí.. Len mi pichli niečo do žily , ja som zavrela oči, niekto sa opýtal, že to už spím? A ja že : Nespím a potom už o sebe neviem .😀
Pamatam si iba, ze kyslik z masky bol strasne kysly, neprijemne mi to bolo. Povedali mi, ze mam ratat do 10, pamatam si do 4 🙂 Tiadna bolest, tlak, nic, len tma a potom svetlo na jiske 🙂
ja ziadne, dali mi masku, pocitila som stiplavy plyn alebo co to bolo a do par sekund som spala
A z ktorej? Bolo ich cca 20 aj ako dieťa aj ako dieta človek 😂
Tu odpovedajú len Tí, čo sa prebrali. Mne sa spalo dobre a rýchlo. Akurát som sa prebral oťapený a pogrckal sa ako malé dieťa. Ešte šťastie že som vládal trochu hlavu otočiť, takže som sa nezadusil. Personál to dal do poriadku, ale ešte asi 3 hodiny som sa vracal do normálu. Večer mi na izbe vynadali že už cvičím. Nebyť toho zvracania a postupného nábehu, tak je to dobrý spánok!
Mne začalo byť zlé na zvracanie a točila sa mi hlava cítila som horúco na hrudi.. A ďalej už neviem nič
Uprimne- nic. Proste som zaspala a dovi a zobudila sa ze “ hmm take to divne, ze mam ist urcite na prvy ranny bus a domov “ 😃😃😃 Mne z toho totiz nic nebolo, ani zle. Proste som bola ok
Ja som obidva pôrody mala v celkovej a anesteziologicka mi len hovorila nech nedycham tak rýchlo či má niečo bolí, a ja že nie len sa bojím , tak mi dala masku, povedala že nech nehypeeventilujem že všetci títo ľudia sú tu kôli mne nech si to užijem, a hladkala ma po líci, dala mi masku a zaspala som... Druhýkrát som sa už tak nebála, ale bolo to rovnaké , zaspala som par sekúnd po maske...v oboch prípadoch som sa zobudila s nepríjemným pocitom v krku ( asi po intubacii ? Neviem ) ale prešlo to hneď ako som sa napila, mala som tam akoby sucho a dráždilo má na kaslanie čo je po cisársku lahôdka 😁inak ma nič nebolelo ani som nevracala, pohoda...
Pri podávaní žiadne…zaspala som. Po zobudení taka klasika, trošku mi bolo nevoľno a väčšinu dňa som prespala.
Nič zvláštne, dali mi masku na tvár, chvílu som dýchala, začala som kašlať a hneď som zaspala.
Pri oboch som sa bála, ze ma neuspia, ale zaspala som ani neviem ako. Do par sekund
@anonym_autor ja som mala počítať do 10, prišla som k 6. Nikdy som sa lepšie nevyspala. Mala si komunikovať, ze sa bojíš, rozprávali by sa s tebou medzitým, aby si to tak nevnímala. To bol stres
Bola som v narkóze 10krat v rôznych nemocniciach a všade to bolo inak. Niekde ma napichli bez masky ,to bolo horsie, citila som veľký tlak a akokeby mravce vsade v rukách a v hlave, ale zaspala som rychlo. S maskou to bolo rýchlejšie, počítanie, do 5 som uz bola k.o 🙂
Nic..jak ROZPRAVKA.... PRI CISARSKOM..A ESTE RAZ A ESTE RAZ
Ajak rozpravka zaspis hned milujem to .skods ze to tak kratko trvá 🙂 zaspis v.klude... jak film
Len sa mi chcelo potom mrte spat 🙂 juuj zvzy tolko by som spala ach jak spachtos
kedze ihly a ja nejdu dohromady, mne prislo na odpadnutie rovno na operacnom stole pri jednej z narkoz, pri predstave ako mi idu pichnut ihlu 😀...a potom uz nic ... a prebratie, no vesela som bola, zartovala, vykrikovala...energia za 20, akurat ze som mala operovane haluxy oba naraz tak teda chodit som nemohla 😀. ale citila som sa ako znovuzrodena

Lebo strach….