icon

Aké sú príznaky rakoviny pankreasu?

majkabr
Včera o 19:47

Ma niekto s tým skusenosti aké su príznaky?

Strana
z2
motylik2559
Včera o 19:51

@majkabr Ahoj jeden znamy mal, mal nechutenstvo do jedla a tym padom aj strasne schudol, mal zozltnute bielka v ociach a byval velmi unaveny.

anonym_2c817b
Včera o 19:54

@majkabr prečo to potrebuješ vedieť? Ak máš podozrenie na nejaké ochorenie choď k lekárovi. Rakovina pankreasu je vážne ochorenie s veľmi zlou prognózou. A je to vzácna choroba. Prečo si myslíš že ju máš?

dzulli1980
Včera o 20:04

Môj otec umrel na rakovinu pankreasu ... nie je to vzácna choroba, je pomerne častá a zákerná ... otca bolievalo brucho tesne nad pupkom, občas si odgrcol - tak, ako keď sa preješ a vráti sa ti jedlo do hrdla, schudol ... až v poslednom štádiu človek zožltne ... toto ochorenie Ti sono brucha neukáže - otec bol viackrát, magnetická rezonancia áno ... zvyčajne sa toto ochorenie diagnostikuje už v pokročilom štádiu, to je na ňom zákerné, doba dožitia je minimálna - väčšinou len paliatívna liečba ... áno, sú výnimky, kedy človek s touto diagnózou požije dlhšie, no takých výnimiek je ako šafránu.

rozculena
Včera o 20:10
@anonym_2c817b

@majkabr prečo to potrebuješ vedieť? Ak máš podozrenie na nejaké ochorenie choď k lekárovi. Rakovina pankreasu je vážne ochorenie s veľmi zlou prognózou. A je to vzácna choroba. Prečo si myslíš že ju máš?

@anonym_2c817b čo je na nej vzácne? Rakovina ako každá iná

anonym_f5fc08
Včera o 20:12
@rozculena

@anonym_2c817b Vzacna? Rocne pribudene na Slovensku viac ako 1000 pacientov.
@rozculena Nie vzacna ako vzacna 🤦‍♀️ Ona si myslela, ze sa nevyskytuje casto

anonym_2c817b
Včera o 20:13
@rozculena

@rozculena rakovina pankreasu patrí medzi druhy rakoviny s menším výskytom, ale ak ju niekto má tak šance na prežitie sú podstatne nižšie ako u väčšiny iných rakovín.

rozculena
Včera o 20:13

@majkabr rakovina pankreasu je zákerná v tom,že má nešpecifické príznaky,každý jeden príznak možno pripísať niečomu inému...
Mama na to zomrela.Boleli ju kríže,mala pocit nadúvania,stále jedla espumisan,bola unavená,...náhodne jej zistili strašne vysoký cukor-22.To už bolo neskoro.
Zaujímavé,že ona nebola žltá

rozculena
Včera o 20:16

@majkabr aj kamarátka na to zomrela,mesiac ležala s veľkými bolesťami,vraj kríže,a zrazu bola mŕtva

anonym_797496
Včera o 20:33

@majkabr neviem preco nenajdes google. ...

rakovina P je najhorsia rakovina, je to tichy zabijak, vacsina ludi pride neskoro, miera prezitia najnizsia zo vsetkych Rakovin.
bolest krizov, nechutenstvo, zltacka, bleda stolica, bolest brucha hlavne v lahu, unava, depresia nervozita, nechutenstvo, velka strata vahy, ascites,
zial na toto ochorenie je tazka diagnostika, iba MRI, CY ci Peg sonda priamo je napomocna, krvne testy na amylazy lipazy, sledovanie cukru...sono je totalne na nic, pankreas je za hrubym crevoma zaludkom

bolesti su casom neznesitelne :( lekarka znama nemala problem mi splechnut do oci ze sa vylievaju traviace enzymy do tela, telo sa natravuje, blokuje sa zlcovod, takze zlta stolica moc bielka

paliativa? to je ciste predavkovanie morfinom, ludia ked maju nador velky, tak uz ani nejedia neprijimaju ziadnu potravu , najhorsi adenokarcinom hlavy pankreasu a morfin je jedine, co im dokaze sposobit ulavu

preco ta zaujima tato tema?

jogy1984
Včera o 20:37
@rozculena

@rozculena je zákernejšia . Dlho je bez príznakov . A je horšie liečiteľná ako iné rakoviny

rozculena
Včera o 20:38
@jogy1984

@rozculena je zákernejšia . Dlho je bez príznakov . A je horšie liečiteľná ako iné rakoviny

@jogy1984 A to ju robí vzácnou? Furt nechápem,prečo tu mne vypisujete.

jogy1984
Včera o 20:41
@rozculena

@rozculena áno robí . Tak nedávaj otazky nebude ty nikto vypisovať

anonym_8b2493
Včera o 20:49
@rozculena

@rozculena
Nemusis davat otazniky staci sa opytat AI ano len 3% rakovin

majkabr
autor
Včera o 20:57
@dzulli1980

Môj otec umrel na rakovinu pankreasu ... nie je to vzácna choroba, je pomerne častá a zákerná ... otca bolievalo brucho tesne nad pupkom, občas si odgrcol - tak, ako keď sa preješ a vráti sa ti jedlo do hrdla, schudol ... až v poslednom štádiu človek zožltne ... toto ochorenie Ti sono brucha neukáže - otec bol viackrát, magnetická rezonancia áno ... zvyčajne sa toto ochorenie diagnostikuje už v pokročilom štádiu, to je na ňom zákerné, doba dožitia je minimálna - väčšinou len paliatívna liečba ... áno, sú výnimky, kedy človek s touto diagnózou požije dlhšie, no takých výnimiek je ako šafránu.

@dzulli1980 MR mu ukázalo rakovinu pankreasu?

anonym_797496
Včera o 21:06
@majkabr

@majkabr ano na MR je vidno urcite viac ako na sone.

anonym_797496
Včera o 21:07
@jogy1984

@jogy1984 presne ako pises. 😔

anonym_797496
Včera o 21:08
@rozculena

@rozculena ona je vzacna, pretoze toto je snad jedina rakovina kde je / resp este nie je riadne dotiahnuta diagnostika. :( v tomto zmysle je vzacna a specificka.
pochybujem ze by kazdeho s bolestou brucha a krizov hned posielali na MR ci CT ci Peg Sondu

anonym_e00bde
Včera o 22:05

@majkabr Poznám..asi najzákladnejšia a má rýchly spád. Poznám dosť ľudí čo žiaľ tej zákernej chorobe podľahli a veľmi skoro od zistenia .

anonym_8b2493
Včera o 22:11
@anonym_797496

@rozculena ona je vzacna, pretoze toto je snad jedina rakovina kde je / resp este nie je riadne dotiahnuta diagnostika. :( v tomto zmysle je vzacna a specificka.
pochybujem ze by kazdeho s bolestou brucha a krizov hned posielali na MR ci CT ci Peg Sondu

@anonym_797496
Cakam kedy sa ozve daaka premudrela ktora hned navrhne uspesnu alternativmu liecbu ked tradicna ma problem s liecenim tak ako tomu veril a praktikoval Steve Jobs

dzulli1980
Včera o 22:16
@majkabr

@majkabr Áno, až MR mu po dlhšom trápení, x-absolvovaných sôn brucha, ktoré boli v norme, ukázalo rakovinu pankreasu v terminálnom štádiu ... pokiaľ máš podozrenie, rieš čo najskôr ... bolo srdcervúce, hrozné, desivé sledovať, ako mi otec na toto odchádza ... tá bolesť, keď už ani morfium nezaberalo ... hrôza, už je to 9 rokov, dodnes sa neviem z toho spamätať, z tej bezpocnosti, zúfalstva, bola som v 30. týždni tehotenstva, keď mu to zistili.

gelifil
Včera o 22:55
@dzulli1980

@majkabr Áno, až MR mu po dlhšom trápení, x-absolvovaných sôn brucha, ktoré boli v norme, ukázalo rakovinu pankreasu v terminálnom štádiu ... pokiaľ máš podozrenie, rieš čo najskôr ... bolo srdcervúce, hrozné, desivé sledovať, ako mi otec na toto odchádza ... tá bolesť, keď už ani morfium nezaberalo ... hrôza, už je to 9 rokov, dodnes sa neviem z toho spamätať, z tej bezpocnosti, zúfalstva, bola som v 30. týždni tehotenstva, keď mu to zistili.

@dzulli1980 ach!.😢😢😢..babatko bolo v poriadku?

anonym_797496
Dnes o 05:15
@dzulli1980

@dzulli1980 tak to sa mi tazko cita, velmi tazko :( u nas je to len rok, a kazdy den placem, mam pred ocami ten obraz...:( nikdy sa z toho nedostanem, kto nezazije taku situaciu, tak nikdy nepochopi, aka trauma to je , ta bezmocnost, ta neskutocna bezmocnost a to dusenie v sebe, aby sme sa nezlozili pred nim :( poznacilo ma to, a moze hocijaka lekarka psychiatricka neviem aka tvrdit, ze nie. mozem sa opytat, vas ako rodinu sleduju? ja idem na poradnu na onkologiu, ci tam nie je daka geneticka predispozicia...

anonym_797496
Dnes o 05:17
@anonym_8b2493

@anonym_797496
Cakam kedy sa ozve daaka premudrela ktora hned navrhne uspesnu alternativmu liecbu ked tradicna ma problem s liecenim tak ako tomu veril a praktikoval Steve Jobs

@anonym_8b2493 tu ozaj ziadna alternativa nepomoze, ziadna prirodna medicina,

alenka58
Dnes o 05:34
@anonym_8b2493

@anonym_797496

@anonym_8b2493 SJ žil s touto rakovinou 8 rokov

daniela2310
Dnes o 06:35

Obidvaja rodičia mi zomreli na rakovinu pankreasu. Je to hrozne ochorenie,ktoré sa zisti neskoro.

anonym_619e9f
Dnes o 06:55
@alenka58

@anonym_8b2493 SJ žil s touto rakovinou 8 rokov

@alenka58 tak ale bohvie v akom štádiu mu bola diagnostikovaná a treba brať do úvahy ze on mal trda úplne ine možnosti liečby ako bežný clovek

taktotedanie
Dnes o 08:02

@majkabr ja som poznala jedneho pana
Nemal absolutne ziadne
Bezna preventivna prehliadka mierne zvysene hodnoty v krvi, nic vsak velmi vysoke, nasledne usg brucha a bola z toho rakovina pankreasu
Ziadna rakovina v rodine, zdravy ziv styl, denne bicykel a beh, zdrava strava, ziadne ine chron ochorenia
Uz nieje medzi nami

anonym_ee1c53
Dnes o 09:25
@daniela2310

Obidvaja rodičia mi zomreli na rakovinu pankreasu. Je to hrozne ochorenie,ktoré sa zisti neskoro.

@daniela2310 mala by si absolvovať genetické testy, keďže rakovina pankreasu býva svojim spôsobom dedičná resp. máš predispozíciu

anonym_f4a3fc
Dnes o 09:37

Mamin brať s ňou žije už 13-ty rok, zrejme mu to dobre pochytili. Zachránili ho v BB.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2