icon

Ako bojovať s návalmi horúčavy v 43 rokoch?

14. júl 2026

Ahojte,

budem mat 44 rokov a tento rok pocitujem priserne navaly horucavy, vsetci okolo su v pohode a ja nevydrzim v klude sediet, musim ist na wc sa trosku oliat studenou vodou, okrem toho mam aj ine stavy, v noci navaly nemam, je tu niekto kto s tym bojuje? Budem pytat odbery na gynekologii a chcem nejake lieky, lebo absolutne s tymi stavmi neviem fungovat, uz sa aj bojim niekde ist, lebo mam pocit, ze zhorim a niekde odpadnem. Tlak, stitna zlaza v poriadku.

Strana
z2
autor
14. júl 2026
@anonym_30e8db

Žienky, na návaly odporúčam extrakt z granátového jablka. Mám 55 rokov a v apríli minulého roku mi začali návaly. Niečo príšerné. Hádam 100x za deň, jeden nával za druhým, bola som už totálne zúfalá z toho. Takto som trpela vyše roka, hlavne v lete čistý masaker. Potom som čítala v nejakej diskusii, že nejakej žienke pomohol extrakt z granátového jablka, tak som sa rozhodla to vyskúšať.. Kúpila som v GymBeam - 60 kapslí za 7,50 e, užíva sa 1 denne, tzn. 1 balenie vydrží na 2 mesiace. Po užití prvej kapsle som mala ešte jeden jediný nával a viac nič! Užívam niečo vyše mesiaca a naozaj som bez návalov. Vyskúšajte.

@anonym_30e8db dakujem za tip, ja teraz idem vyskusat na perinomenopauzu vyivovy doplnkom s aswagandhou a mineralmi

katica06
15. júl 2026
@anonym_30e8db

@katica06 Pozor Livial významne zvyšuje riziko rakoviny prsníka a cievnej mozgovej príhody /porážky/. Upozornil ťa na to tvoj lekár? Ja by som to neužívala ani za svet.

@anonym_30e8db a preco píšeš ako anonym?.
Čo je na tomto tak super tajné?

anonym_7d0fd5
15. júl 2026

@anonym_autor ja sa potim kazdu jednu noc, zobudim sa mam pocit ze som v saune az mi je zle na odpadnutie a trva aj 15 minut kym zistim ze v miestnosti je vlastne prijemne, rano sa mi este aj toci hlava musim chvilu sediet aby som sa spamätala, je to hrozne, vecer si liham v pohode ako nahle zaspim koniec

anonym_a92b2d
15. júl 2026

Ja mám 32 a uz mám návaly 🤦
Niekedy to až nechápem, ja zimomriavý človek sa varím vo vlastnom tele 😆
Zatiaľ to riešim sprchami 🙂

anonym_86cbb2
15. júl 2026
@anonym_30e8db

@katica06 Pozor Livial významne zvyšuje riziko rakoviny prsníka a cievnej mozgovej príhody /porážky/. Upozornil ťa na to tvoj lekár? Ja by som to neužívala ani za svet.

@anonym_30e8db nedostatok hormónov spôsobuje ešte horšie veci zvýšené riziko srdcovcievnych problémov, osteoporóza.Mna sa gynekológ v AT pýtala či som bola na premerani hustoty kosti denzitometria atď..tu všetci hneď odporučia hormóny buď gél, krém, alebo tabletové.
Môj lekár na SK nerobil nič nech sa s tým telo vysporiada samé ďakujem za 5+ rokov úzkosti, potenia, predinfarktovych stavov.Moja sestra nemôže hormóny návaly má už 7 rok má 55 r.nespavost, priberanie z krásnej príjemnej ženy sa stala nepríjemná ženská stále unavená podráždená.

autor
15. júl 2026
@anonym_86cbb2

@anonym_30e8db nedostatok hormónov spôsobuje ešte horšie veci zvýšené riziko srdcovcievnych problémov, osteoporóza.Mna sa gynekológ v AT pýtala či som bola na premerani hustoty kosti denzitometria atď..tu všetci hneď odporučia hormóny buď gél, krém, alebo tabletové.
Môj lekár na SK nerobil nič nech sa s tým telo vysporiada samé ďakujem za 5+ rokov úzkosti, potenia, predinfarktovych stavov.Moja sestra nemôže hormóny návaly má už 7 rok má 55 r.nespavost, priberanie z krásnej príjemnej ženy sa stala nepríjemná ženská stále unavená podráždená.

@anonym_86cbb2 toto je inak pravda tu su zastarale nazory, akoze v tbl iba bioidenticky progesteron a ak estrogen tak gel, pri kreme vraj nehrozi nic, lebo ide o ten proces, ze tbl v peceni ked sa nespracovava je riziko minimalne. Tiez si myslim, ze horsie je nechat trapit zenu,ja tie zachvaty arytmii co mavam pred a pocas menzesu ma vzdy tak vycerpaju, ze par dni lezim doma, vcera som prisla z vonku a z navalov som mohla saty zmykat a to bolo len 29 stupnov, zle spim, som unavena, nevladzem si ani zacvicit, proste umieram za ziva, urobim hocico len nech mi je lepsie

katica06
15. júl 2026
@anonym_86cbb2

@anonym_86cbb2 ja s tým súhlasím ale vždy sa nájde niekto kto nezažil tieto problémy na.vlastnej koži a dôjde anonymné rýpať.
Ktoré lieky nemajú nežiaduce účinky?

katusskaa
15. júl 2026
@anonym_autor

@katusskaa ano tie zavraty su kazdodenne tiez dobra lahodka a to som sa este pred dvomi rokmi citila fit a zrazu koniec sveta, mne sa to zhorsilo posledne va roky a poslednu dobu uz je to nezvladatelne, kolko mas prosim rokov?

@anonym_autor o tyzden budem mat 50... toto vsetko sa mi deje kym mam este menzes

katusskaa
15. júl 2026
@anonym_autor

@katusskaa ano tie zavraty su kazdodenne tiez dobra lahodka a to som sa este pred dvomi rokmi citila fit a zrazu koniec sveta, mne sa to zhorsilo posledne va roky a poslednu dobu uz je to nezvladatelne, kolko mas prosim rokov?

@anonym_autor no presne mne je az do revu ked pozriem foto z dovolenky alebo z koncertu, ze ako som si to uzila ako nic,,......teraz je stale sanca ze budem ako mrena, proste u mna ta hlava nie je dobra, mota sa..... na bhrt je to lepsie ale nie je to uplne back to normal

autor
16. júl 2026
@katusskaa

@anonym_autor no presne mne je az do revu ked pozriem foto z dovolenky alebo z koncertu, ze ako som si to uzila ako nic,,......teraz je stale sanca ze budem ako mrena, proste u mna ta hlava nie je dobra, mota sa..... na bhrt je to lepsie ale nie je to uplne back to normal

@katusskaa ja som dostala progesteron a cez menstruaciu mam ist na krvne testy ci sa prida aj estradiol, dufam, ze z toho progesteronu nebudem mat nejake neziaduce ucinky, zabudla som sa opytat ci sa to ma brat ustne, alebo vkladat 😀

katusskaa
17. júl 2026
@anonym_autor

@katusskaa ja som dostala progesteron a cez menstruaciu mam ist na krvne testy ci sa prida aj estradiol, dufam, ze z toho progesteronu nebudem mat nejake neziaduce ucinky, zabudla som sa opytat ci sa to ma brat ustne, alebo vkladat 😀

@anonym_autor bolo obdobie ked som kvoli silnemu krvacaniu brala len progesteron vo forme norethisteronu, 10 dni. a znasala som to dobre. to bol synteticky nejaky produkt, bola som na tom taka vyrovnana. teraz mam aj estradiol aj utrogestan a veru ten utrogestan - mikronizovany progesteron velmi netolerujem, navodzuje mi silne pms.... este par cyklov odsledujem a ked tak si budem pytat nieco ine

anonym_085624
17. júl 2026

Mam tolko rokov čo ty, cyklus skrátený uz par rokov ale presny ako hodiny len k ovulacia dochádza na 10den cyklu.jedine Co mam je nočne potenie dva dni pred ms. A teda v case ovulacie som bola ako zurivy pes. Uživam ashwagandu už dlho, zúrivá už nebyvam. Spím ako babätko svojich 7,5-8 hod. Ale teda ak to na mna pride vo väcsej miere nebudem sa branit hormonom

autor
17. júl 2026
@katusskaa

@anonym_autor bolo obdobie ked som kvoli silnemu krvacaniu brala len progesteron vo forme norethisteronu, 10 dni. a znasala som to dobre. to bol synteticky nejaky produkt, bola som na tom taka vyrovnana. teraz mam aj estradiol aj utrogestan a veru ten utrogestan - mikronizovany progesteron velmi netolerujem, navodzuje mi silne pms.... este par cyklov odsledujem a ked tak si budem pytat nieco ine

@katusskaa fakt? no panecku a pri tom je upokojujuci hormon, ja dufam prave, ze na pms pomoze, vcera som mala prvu davku pred spanim a neviem ci zo strachu z neznamej tabletky, ale celu noc som mala uzkost ako prasa 😣

autor
17. júl 2026
@anonym_085624

Mam tolko rokov čo ty, cyklus skrátený uz par rokov ale presny ako hodiny len k ovulacia dochádza na 10den cyklu.jedine Co mam je nočne potenie dva dni pred ms. A teda v case ovulacie som bola ako zurivy pes. Uživam ashwagandu už dlho, zúrivá už nebyvam. Spím ako babätko svojich 7,5-8 hod. Ale teda ak to na mna pride vo väcsej miere nebudem sa branit hormonom

@anonym_085624 ano ja som teraz 10-11 den cyklu a ovulujem, mam progesteron od vcera, tiez mam vyzivovy doplnok s aswagandou a minerami idem do vyslusat, dufam, ze zase neskoncim na antidepreisvach, myslim, ze kludovy bude estradiol, lebo to vnutorne horenie je ako za trest, inak aj ja den pred ms som mavala novne potenie, ale mne to nejak zmizlo same od seba, odkedy som bola na upt, na stare kolena som otehotnela, potom som sa akokeby resetla, aj menstruacie mam v pohode, ale ostatne na nic

Strana
z2