icon

Ako chrániť zrak pri mori, keď nič nepasuje?

23. jún 2025

Ahojte žienky, som typ ženy ktorej sa nehodia ani slnečné okuliare ani klobúk ani šiltovka. Nezvyknem nosiť nič a spolieham na to ze oči sú stavané tak aby prirodzene neprepustili viac slnka ako treba a stal sa nepoškodí. Lenže predsa pri mori je slnko silnejšie a asi nejak hlavu aj oči chrániť treba, vidím ako orol bojím sa poškodenia zraku aj keby mam okuliare z optiky, ako riešite také čosi vy co sa vám nič nehodí?

simsalabim
•
23. jún 2025

Nic sa mi nehodi je ciste subjektivny dojem. A ver mi, ze pri mori je kazdemu srdecne jedno, co sa ti nieco hodi alebo nie.

uhnakova
•
23. jún 2025

Ani mne sa nič nehodí a predsa nosím aj klobúk, aj šiltovku, aj okuliare. Predsa len zdravie mi je prednejšie než vzhľad.

niekto2hy
•
23. jún 2025

A zvaracsku kuklu si skusala?

glorikarebeka
•
23. jún 2025

Dáždnik?

spongebob1
•
23. jún 2025

Pokial nie si celebrita, daj si cokolvek, hlavne chran si zrak. Mne je sumafuk, co si ini myslia o mne na plazi, viac ich v zivote neuvidim. Dovolenka je o pohode, nie o strese. Radsej zostan doma a usetris si peniaze a nervy.

madeincssr
•
23. jún 2025

Neexistuje. Ak chces kvalitu a nevadi ti vyssia cena, chod do dobrej ocnej optiky (casto v mensich mesteckach) a TRPEZLIVO s dobrym predajcom skusajte. Ak chces lacnejsie, tak aj u beznych predajcov slnecnych okuliarov sa da s trpezlivostou najst nieco, v com sa sama sebe budes pacit (len aby to urcite malo UV filter).
A podobne s klobukom/ciapkou - bud poskusaj hoci aj v dobrom sekaci (niekde maju kvanta ciapok), alebo si urob vylet do Noveho Jicina - na namesti je nielen dobry sekac ( v SO len do 12-tej), ale aj muzeum klobukov miestnej fabriky Tonak a tam je "skusobna", kde poskusas kvanta nielen klobukov. A minimalne sa dobre zabavis s kamoskou/rodinkou.

minenkaa
•
23. jún 2025

Klobúk ,jednoznačne,slameny klobúk sadne každému

tanyan
•
23. jún 2025

Je mi úplne jedno ako mi "padnú" slnečné okuliare, keď v nich idem do mora - aj tak ich rozožerie soľ... A to isté s pokrývkou hlavy. Beriem prvé, čo mám po ruke, aby som si chránila zdravie a neobjímala vedro či misu kvôli úpalu - šiltovka, šatka, klobúk, kalap, bandana...
Ale ak tam ideš iba preto, aby si bola za peknú, tak zostaň v tieni celý čas. Ja radšej vylovím v bazéne šiltovku po pristátí z tobogánu. 😝

madeincssr
•
23. jún 2025

Prave idem okolo novozriadenej predajne T.di a maju tam plny regal vsakovakych klobukov "za hubicku".

lindous
•
23. jún 2025

Neriešim, nie som tam na módnej prehliadke a jednoducho sú situácie - na horách, pri športe, pri mori, v horúčavách- kedy som sa proste naučila obliekať funkčne a neriešiť až tak ako v tom vyzerám… prešla som si aj úpalom, aj očami odpálenymi z UV (v práci), nič príjemné ani jedno z toho

januska12323
•
23. jún 2025

Ideš na pláž alebo na módnu prehliadku?

anavixy
•
23. jún 2025

Hodi/nehodi ide bokom, ked ide o zdravie 🙂 nejake nieco sa ti urcite hodi.

jaroe
•
23. jún 2025

na hlave klobúk - je mi uplne jedno, ci sa mi hodi alebo nie. Okuliare som nikdy nenosila, lebo mi zavadzajú. Nedávno som sa stretla s názorom, že cez oko dostáva mozog signál o intenzite slnečného žiarenia a na základe toho produkuje melanín. Taktiež vraj tým, že slnečné okuliare nepriliehaju tesne k hlave, resp. k očiam ako napr. potápačské okuliare, tak sa do oka dostane viac uv žiarenia ako bez nich, keďže zreničky sú pri nosení okuliarov rozšírené ...

pasomnica
•
23. jún 2025

Moc to riešiš, takto som sa riešila keď som bola pubertáčka a nechcela som v zime nosiť čiapku a radšej som mrzla. Ak nemáš kockatú hlavu tak si môžeš dať aj čiapku aj okuliare ako každý iný človek.

bg92
•
24. jún 2025

urcite by som si nenechala spalit hlavu kvoli tomu lebo sa mi nehodi klobuk...

cukroska
•
24. jún 2025
@simsalabim

Nic sa mi nehodi je ciste subjektivny dojem. A ver mi, ze pri mori je kazdemu srdecne jedno, co sa ti nieco hodi alebo nie.

@simsalabim správne!

cukroska
•
24. jún 2025

Vieš čo daj si vrece!