Ako je to teraz s Covidom-19?
Vraj zase stupa pocet nakazeni. Ake ma teraz priznaky? Budete sa ockovat?
@miamia04 Strachom sa najlepsie ovlada - strach z covidu, strach z ockovania, strach z utecencov, strach....
My sme sa vzdy pocas covid pandemie spravali zodpovedne a pritom sme fungovali ako keby ten covid takmer nebol. Nosili sme ruska, boli sme ockovani, vela sme cestovali (oooch to boli super ceny 😉 ).
Vsetko je to o postoji cloveka. My s muzom doverujeme odbornikom, a vnimam, ze aj vdaka tomu mame podstatne lahsi zivot.
@natuliatko777 presne, aj tak to bolo zvláštne, že ako začala vojna, nikto covid už nespomínal..alebo skôr neriešil.
Moja dcéra minulý týždeň mala, aj jej otec. Z večera do rána bolesť celého tela, hlava, nos, strata chuti, čuchu, teplota 38-39. 7 dní to trvalo. Deň predtým bola u kamošky, volala som jej mame, vysmiala na, že ona kašle na kovid. Niekto rieši, niekto nie. Ja by som nepustila ani do školy, a lekárke len volala. Našťastie boli ešte prázdniny.
robim v care home v anglicku .. v priebehu 2 tyzdnov to dostalo polovica pacientov.. museli byt tyzden v izolacii-kvoly ostatnym kedz eje to dom kde su ludia po uraze hlavy s oslabenou imunitou .. nastastie mali priebeh ok... v podstate ako chripku ..boli len unavenejsi a dost spali ... ockovanie bude dobrovolne ako to bolo doteraz a nevidim na tom nic zle .. rovnako ako ockovanie na chripku ..kto chce si da kto nie nie ...
Stúpa množstvo v odpadových vodách, čiže to stupa. Na očkovanie som sa pýtala dr nehovorila že je nová vakcina a stará neviem či na toto platí. Budú sa riešiť predvolebné sračky ako traja migranti ale aby informovali starých ci chorých že si majú umývať ruky, dodržiavať odstupy a pod na to peniaze nie sú!!!
Tak ja neviem co si mam myslieť o Covide, pretože v januári Matovic hulakal ako sa mame očkovať a vo februári ani pes nebrechol, tak stále nad tým rozmýšľam a zdá sa mi to veľmi divne. Na druhu stranu som zaznamenala zhoršenie zdravotného stavu očkovaných mladých ľudí. Takže ja nad týmto všetkým rozmýšľam a nie nad tým co Krčmery perlil, s dovolenim nech mu je zem ĺahka, alebo co naperlia v správach.
@hladamematku moje okolie, kolegovia z prace, rodina, komunita v ktorej sa pohybujem, vekovo do 45....to sú moje zdroje. Všímam si okolie a utvaram si názor.
@cafelatte Co sa im konkretne stalo? O aky pocet ludi sa jedna? Kolko poznas vo svojom okoli neockovanych? Im sa za ten cas vobec nic nepohorsilo?
Nebudem sa očkovať, vírus už nezabíja ani nespôsobuje vážne problémy. Som očkovaná, očkovala som sa vtedy, keď vírus zabíjal. Ani nie tak kvôli sebe, ako kvôli tým, ktorých by som evtl mohla svojou nezodpovednosťou zabiť. Ak budú odborníci zas biť na poplach, tak sa dám očkovať zas. Ak príde iná choroba a povedia ostaňte doma a nelezte na návštevy, noste rúška a dajte sa očkovať, tak ostanem doma a nebudem liezť na návstevy, budem nosiť rúško a dám sa očkovať 🤷. Proste ouca, no... Ale tiež paradoxne žijem, vraj v r. 2023 sme mali všetci očkovaní hromadne pokapať, tak ale ešte je šanca, možno to príde až na Silvestra a potom zem ovládnu tí - šorošovci? Či elita? Či kto to? A neočkovaní im žiaľ budú musieť robiť otrokov, lebo my očkovaní už budeme tatam... No nič, good luck držte sa očkovaní aj neočkovaní, mordor prichádza...😄.
Aj my mame..Treti krat,dcera jeden den teplota a kasel,ja nadcha...inac nic.muz a syn to nedostali...niesom ockovana
Ja som bola aktívny človek, plávala som, hrávala volejbal, chodievala pešo dlhé trasy ... už po prvom očkovaní som mala problémy s dýchaním, po druhom očkovaní som skončila na urgente, lebo som sa nevedela nadýchnuť ... po sérii vyšetrení mi diagnostikovali astmu ... nebudem za chrumkavú, máme na toto ochorenie v rodine predispozíciu ,.. no do očkovania som bola naozaj jeden pohybovo aktívny človek, bez zadýchavania, bez akýchkoľvek problémov atď. ... myslím, že očkovanie mi tú astmu jednoducho spustilo, proste dalo do pohybu nejaké reakcie v organizme, ktoré toto spôsobili ... každý lekár sa tváril, že je to sprostosť, že to nemôže byť z očkovania ... dnes, keď vo svete umierajú očkovaní ľudia na zástavy srdca atď. len zašomrú, že je to možné ... bola to experimentálna vakcína, trvá roky, kým sa vychytajú nežiadúce účinky akejkoľvek vakcíny, v podstate sme všetci boli pokusné králiky, išla som do toho dobrovoľne/nasilu ... už sa nikdy nenechám zaočkovať žiadnou experimentálnou vakcínou ... zmenilo mi to kvalitu života o 180 st.
@ankare
@ankare vysoký tlak, už beriem lieky (celý život som mala skôr extra nízky) a bolesti a zápal šliach (ortopéd sa vyslovene pýtal na očk. proti covid) Ale nikto priamo neprizná, že to vyvolalo očkovanie, ako píše @dzulli spustilo to v tele určité reakcie, ktoré by možno inak nezačali. Teraz som stále ubolená, šľachy, klby, lekár mi predpisuje stále lieky na bolesť. Tiež som bola dosť aktívny človek a som z toho dosť nešťastná, snáď to prejde. Tiež som sa nechala zmanipulovať do očk., ak by som mala možnosť voľby ešte raz, vrátim čas a rozhodnem sa, že sa nedám zaočkovať... Nebolo to preskúmané..
@miamia04 mne tiež stúpol tlak po očkovaní. Celý život 105/65 a od druhej vakcíny 125/80. Tabuľkovo je to ok, ale mne je neskutočne zle. Doktorka mi povedala, že má veľa pacientov, ktorým sa po očkovaní zvýšil tlak. Ale že môj nie je treba riešiť, lebo je v norme. To, že ja nie som v norme, už je vedľajšie. Zvýšenie o 20 čísel je dosť a moje telo protestuje.
@ziarifka presne to isté, celý život tlak 90/60, po očkovaní tlak po pár mesiacoch 130/92 , ale vraj v norme, tiež mi nebolo dobre, potom mi prišlo fakt zle, volali sme sanitku a beriem lieky. O bolesti šliach ani nehovorím, a ten ortopéd sa výslovne pýtal len na očkovanie proti covidu, na žiadne iné očkovanie sa nepýtal. Ten tlak si stráž, iné neviem poradiť, lebo mne prišlo z ničoho nič len strašne zle... A že vysoký tlak..
Očkovať sa už dúfam nebude. Teda nemalo by sa. To, že to stúpa je prirodzené. Ale už to nemá také fatálne následky.
To sa fakt ešte robia testy na kovid???
Na otázku - nie, nemáme, ani neviem o nikom v okolí, kto by kovid aktuálne mal. Ale neprekvapilo by ma to, ide jeseň a je to sezónna respiračná choroba, takže je prirodzené, že sa objaví. Očkovaní nie sme, ani nebudeme. Kovid sme v jeho "ére" mali. Ja dvakrát, manžel trikrát.
Ja by som sa chcela preockovat 4.davkou, som rizikovy pacient. Hlasila som sa, ale v Ziline a sirsom okoli nie je aktualne otvorene ziadne ockovacie centrum:(????

@chodec15
Pozri, ale vdaka hlavnym spravam mozes v ludoch sposobit strach, negativne vnimanie a HLAVNE zvysit si percenta vo volbach.
Cim viac budes pouzivat ludi, tym viac bude pre teba, pre "tvojich ludi"
To je taktika smeru, lsns, republiky, hlasu, sme rodina... a ludia su tu na to, aby sa bali, volili a isli do riti 😉
A prave tu na to mame HLAVNE SPRAVY.
Je velmi velka skoda, ze stat bojovat za ockovanost ludi... mal to nechat na prirodu, ta by spravila prirodzeny vyber. Tak to ma byt, v prirode vzdy preziju len najsilnejsie jedince, v tomto pripade ludia doverujuci odbornikom, nie sarlatanom.