icon

Ako liečiť periorálnu dermatitídu rýchlo a efektívne?

Včera o 20:01

Ahojte baby, som už zúfalá. Kedysi som mala silne akné, z iných dôvodov som začala užívať HAK, ktoré mi pomohlo veľmi aj na akné. Bolo všetko v poriadku. Teraz mi asi mesiac začali sa tvoriť strašne červené pupáky - fľaky okolo úst, mám na myslí bradu a okolie. Skúšala som hľadať po internete a vraj to vyzerá na periorálna dermatitída. Nikdy som o to nepočula, ani to nezažila. Keďže akné som kedysi mala ale vyzeralo úplne inak, mala som ho po celej tvári a toto sú také skôr červené fľaky pupákové. Nedokážem tak už chodiť ani do práce. Viem, že najhoršie je dať nato makeup, ale nedokážem tak vyjsť ani z domu, trochu vždy dám. Akú rýchlu pomoc nato ? Ide víkend, určite chcem niečo skúsiť, keďže nejdem do práce a nebudem musieť nato nič dávať. Umývam si ju len čistou vodou a dávam si trochu krem od Farmasi Calendula, pretože ju mám strašne suchu, až takú napnutú a veľmi ma to boli, nedokážem ani hovoriť. Prvé čo ma napadlo, napísať umelej inteligencii, keď každý o tom tak hovorí a poradila mi ja rýchlo Bepanten, našťastie som ho doma našla a dala si, uvidím čo to spraví. Lebo čítala som aj Sudocrem a ten hrozne štípal. Čo mám robiť ? Ja som už tak zúfalá. Pretože som mala kedysi silne akné, zostalo mi super a zrazu toto. Vďaka vám.

ada77794
Včera o 21:25

@anonym_autor gafrova masť je taký malý zázrak na všetko...ale určite okrem lokálnych masti by som zmenila jedálniček a skôr podporila imunitu, črevo...obmedziť mliečne,sladké.. a prípadne doplniť probiotiká 🙂

anonym_36f526
Dnes o 01:39

@anonym_autor nejaké dobré probiotiká treba začať jesť

mimachicha
Dnes o 03:55

Ja to aktualne mam. Kozna mi na to dala ichtyolovu mast (ta je na predpis) a kyselinu mliecnu (tu v menej mastnej forme ti zarobia kdekolvek). Rano aj vecer odlicit troskou ruzoveho cistuaceho gelu bioderma ruzova. Premastovat kyselinou mliecnou (tu pouzivat namiesto bezneho kremu) a na noc natierat tou mastou. Smrdi a dost spini. Vecer si robit obklady z cierneho caju - vyzmykany sacok prikladat na postihnute miesto. Pouzivat bezflourovu zubnu pastu (dostat v DMke) a aktualne vynechat vitamin C, zinok atd. Denne 1ks probiotika Protrio uzivat s jedlom. Robim co mam uz tyzden a je to o polovicu mensie. Drzim palce

anonym_d7383c
Dnes o 05:51

Antibiotika Doxyhexal, beru sa asi mesiac. Hlavne nepouzivat kortikoidne maste na tvar.

dadis
Dnes o 06:19

Mojej dcere zabrala mast - biely ichtiol, nespini tak, ako ten klasicky
https://www.benulekaren.sk/dr-muller-ichthyocar...

autor
Dnes o 07:24
@ada77794

@anonym_autor gafrova masť je taký malý zázrak na všetko...ale určite okrem lokálnych masti by som zmenila jedálniček a skôr podporila imunitu, črevo...obmedziť mliečne,sladké.. a prípadne doplniť probiotiká 🙂

@ada77794 tu som skúsila a strašne má začalo to štípať a svrbieť, tak som si to rýchlo umyla vodou

autor
Dnes o 07:26

Včera večer som teda skúsila ten Bepanten a ráno to bolo trochu lepšie, nebolo to až také moc červené ako večer.

anonym_dbc0ce
Dnes o 07:36

Mam aj ja. Raz za cas proste preliecit dvojkombinaciou antibiotik. Inak dost pomohlo aj pouzivanie bezfluoridovej zubnej pasty.

autor
Dnes o 07:57

Hlavne aj keď som toto nemala - neviem si nájsť výhodný makeup premňa, mala som kedysi Farmasi s takým čiernym vrchnákom, keďže som mala tvar v pohode, používala som ho len na väčšie príležitosti. No už sa mi minul a vraj už také nie sú, že sú iné, tak som teda skúsila a príde mi, že mi nevyhovuje. Neviem či na tvar nájsť ten správny makeup. Ani denný krém, už som skúsila všeličo a som zúfalá aj v tomto.