Ako vybrať správny BB krém z kórejskej kozmetiky?
Ahojte baby, pomohli ste mi tu vybrať kórejskú kozmetiku na tvár, tak by som potrebovala pomôcť aj s BB krémom. Dlhé roky mám akné, červenú pleť. Hľadala som dlho vhodný nejaký denný krém a podobne, zo všetkého som sa vychádzala a robili sa mi červené boľavé pupáky, až som prešla na kórejskú kozmetiku a je to lepšie. Červená som, aj sa mi spraví pupák, ale nič hrozné. Dlhé roky som používala makeup od Farmasi, farbu bohužiaľ neviem, no odkedy ho zmenili za iné balenie, asi zmenili aj farby a taká farba už vôbec nie je a tieto mi nevyhovujú. Používala som teda aj aknecolor a vždy som si dala neutrálny a do toho trochu svetlého. Celkom mi farba vyhovovala. Len teda aknecolor vysušuje, teda robili sa mi malé šupky. Ja si dávam len skôr lokálne pod oči a na červené fľaky, čiže akné a červené lícia, ktoré mám občas tiež - občas aj na celú tvar, keď idem na nejakú oslavu, ale málokedy. Potrebovala by som pomôcť nájsť teda vhodnú náhradu zato, čo som používala a teda nájsť náhradu od kórejskej kozmetiky od K sisters objednávam. Chcela som si objednať MISSHA BB krém M Perfect Cover BB Cream SPF 42 a odtieň 21, ale som si ho skúšala od kamarátky pod oči a je tam vidieť moc ten prechod, je na mňa asi moc svetlý, mi to prišlo až také starecké okolie pod očami mi to spravilo. Vedel by mi pomôcť niekto s odtieňom ? Keďže vzorky nepredávajú. Viem poslať aj približnú farbu toho Farmasi, ktoré mi farbovo sedelo najviac. Alebo by ste poradili niečo iné ? Ja to fakt hlavne pod oči, na akné. Ďakujem vám.
a bola si s pletou u koznej? podla opisu mozes mat aj rosaceu. mozno by pomohlo vyriesit najprv to a potom sa ti bude lepsie nakupovat aj kozmetika.
inak mne z Missha vyhovuje odtien 23, som taka bleda, co sa lahko opali. ale zas nema to moc dobre zlozenie prave na tu rosaceu. obsahuje to lacne nekvalitne chemicke UV filtre.
Sice ne kórejské, ale na vyrážky mi mrte pomahal makeup Clinique antiblemish, ktorý je presne na aknoznu plet. Ja som vzdy večer po odlíčeni mala krajšiu pleť, vyrážky ukludnené...budem sa k nemu modliť😁
@luciaruz chcela by som určite zostať a skúsiť od kórejskej, keďže mi celkom zachránila a ukľudnila pleť od farmasi a balea produktov 🙂
Ja som bola spokojná s Dear Klairs BB cream Illuminating Supple Blemish Cream SPF40, pleť bola po ňom skutočne rozjasnena a zjednotená. ALE. Odtieň je len jeden, mne vyhovoval lebo som bledá, viem si však predstaviť že na tmavšej alebo opálenej pokožke môže byť až príliš bledý. Ja som ho vyradila lebo obsahuje niaciamide, ktorý som odsledovala že mi nerobí dobre. Druhá vec je že vďaka vyššiemu SPF bol pomerne mastnejsi a nie veľmi krycí - ako 100% SPF tie BB krémy nefungujú, kvôli množstvu ktoré si dávame, a nebol ani úplne krycí ako makeup, čo mi vadilo keďže som vtedy bojovala s akné. Takže treba to zvážiť.
odtieň 21 od BB Missha je extrémne bledý, v zime používam 23, na leto 27 - a to v zime som skôr bledula. Pod oči si ho nedávať ako korektor, to nie je korektor. Nedám naň dopustiť.
odtieň 21 od BB Missha je extrémne bledý, v zime používam 23, na leto 27 - a to v zime som skôr bledula. Pod oči si ho nedávať ako korektor, to nie je korektor. Nedám naň dopustiť.
@anonym_0d84c5 ja som si skúšala 21 a ako píšem, bolo to moc bledé, ktorý odtieň by bolo najlepšie, aby som teraz skúsila objednať ? Rozmýšľala som nad Purito alebo Missha, ale Missha má kamarátka a že je s ním spokojná, tak asi by som skôr išla po Missha skúsiť. Len teda neviem aký odtieň objednať. Vedela by si mi poradiť podrobnejšie ? Keby aj do súkromnej správy - poradena. Lokálne si zatieram hlavne pod očami a teda trochu bradu, keď niekam idem na oslavu napríklad, tak celú tvár, ale to málokedy a hlavne, keď ju mám zhoršenú. Vedela by si mi odporučiť teda pod oči aj nejaký korektor ? Nerozumiem sa tomu moc. Vďaka.
@anonym_0d84c5 alebo ísť do CC krém alebo nejaký makeup od nich ?
Prvé je Missha odtieň 21,druhé 24 a tretie 25. Miešam si podla potreby. Ale vďaka SPF sa naozaj dosť leskne. Inak použivam už roky. Púder to istí.
Fu ja mam odtien 23 a ta mi je bleda, skoro az do siva. Teraz som si objednala 25 na leto a to sa neopalujem. Inak ich odporucam, staci naozaj malo a urobia ti peknu plet bez pocitu masky
@anonym_0d84c5 alebo ísť do CC krém alebo nejaký makeup od nich ?
@anonym_autor ja ti úprimne moc poradiť neviem, len som sa snažila reagovať nato, že 21 je extrémne bledý odtieň. A že sa ho snažím pod oči nedávam, lebo sa mi zlieva do vrások. Keď už korektor, tak od Rimmelu The Multi-Tasker, najsvetlejší odtieň na prejasnenie okolia.
Inak tú Misshu vieš vychytať také malé balenia za 4-5€, možno na skúšku zobrať dva odtiene.
@anonym_autor ja ti úprimne moc poradiť neviem, len som sa snažila reagovať nato, že 21 je extrémne bledý odtieň. A že sa ho snažím pod oči nedávam, lebo sa mi zlieva do vrások. Keď už korektor, tak od Rimmelu The Multi-Tasker, najsvetlejší odtieň na prejasnenie okolia.
Inak tú Misshu vieš vychytať také malé balenia za 4-5€, možno na skúšku zobrať dva odtiene.
@anonym_0d84c5 rozmýšľam skúsiť 23 a ešte nejakú…
Ja ti len chcem ukazat 23, ona je naozaj velmi bleda.
@jablkovastrudla ďakujem, fú, to naozaj, tak to potom neviem aké číslo objednať 🙈
Mne ma prist 25 a to som celkom bledula. Sme v Irsku takze slnka tu moc nemame, plus pouzivam spf50 denne. Sama som bola prekvapena ze ta 23 je naozaj svetla.
@jablkovastrudla ďakujem, fú, to naozaj, tak to potom neviem aké číslo objednať 🙈
@anonym_autor problem toho Missha 23 nie je ani tak ta bledost, ako skor taka velmi sediva farba. Mam ho tiez, kupovala som v case, ked este boli na vyber len dva odtiene a mne nesadol z dovodu tej sedosti, aj ked vsetko ostatne mi vyhovovalo.. A to ja som zimny typ a mam bledu plet, ale podton mam skor do tepla a Missha 23 je proste prilis seda. A zlozenie ma fakt hrozne, su ovela lepsie makeup-y.. Toto sice nie je korea, ale mne make up vyhovuje od annemarie börlind. A to inak tiez pouzivam vela z korejskej kozmetiky, ale proste tie makeup-y maju podla mna pre nas europanky divne farby..

Sice ne kórejské, ale na vyrážky mi mrte pomahal makeup Clinique antiblemish, ktorý je presne na aknoznu plet. Ja som vzdy večer po odlíčeni mala krajšiu pleť, vyrážky ukludnené...budem sa k nemu modliť😁