icon

Ako nájsť psychiatra na potvrdenie Aspergerovho syndrómu?

Včera o 12:47

Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o pomoc a o radu. Dnes som bol u psychiatričky s výsledkami psychologického vyšetrenia z PAS-centra, kde bolo uvedené, že vykazujem znaky PAS (Aspergerov syndróm). Zároveň mi povedala, že si mám nájsť psychiatra, ktorý by potvrdil/vylúčil diagnózu a u ktorého by som sa následne liečil. Preto by som sa Vás chcel spýtať, či poznáte psychiatra pre dospelých, ktorý robí diagnostiku PAS (ako som písal, výsledky zo psychologického vyšetrenia už mám) a prijíma nových pacientov.
Za odpovede vopred ďakujem.

Strana
z2
anonym_6fb158
Včera o 13:13

@anonym_autor Dr Zigova Pezinok,prosim Ta a ako sa to ubteba prejavovalo?Mam podzrenie,ale nie som si ista,vies opisat u teba ako to slo?

lacibo
Včera o 13:14

@anonym_autor ked si sa doteraz neliecil tak teraz to potrebujes? poznam tuto diagnozu, ucim take deti, ale liecia sa iba velmi vyrazne priznaky.. samotna diagnoza nemusi život nejako výrazne ovplyvňovať, samozrejme je to individuálne a prejavuje sa to v rôznych formách

lacibo
Včera o 13:16

@anonym_autor a este doplnim diagnostikuje sa to takmer vzdy este v detstve, ak si to doteraz nevedel alebo rodicia, ucitelia nezbadali, neviem na co to riesit v dospelosti

anonym_608491
Včera o 13:23
@lacibo

@anonym_autor a este doplnim diagnostikuje sa to takmer vzdy este v detstve, ak si to doteraz nevedel alebo rodicia, ucitelia nezbadali, neviem na co to riesit v dospelosti

@lacibo a čo ak si to učitelia všimli, aj povedali rodičom ale tí si z toho nič nerobili a bolo im to fuk, lebo na psychické problémy neveria, lebo všetko podľa nich vylieči iba Ježiš? To je môj prípad. Nesúď, ak nevieš detaily...

anonym_0c179b
Včera o 13:36
@lacibo

@lacibo myslis ze pred 20 rokmi niekto diagnostikoval Aspergerov syndrom? Rodicka ucitelia ani doktori vtedy nevedeli co to je. Este 10 rokov dozadu to bol problem. Diagnozu treba vediet vzdy..az potom sa da s tym pracovat.

autor
Včera o 13:41
@lacibo

@lacibo Po prvé nesúď, ak ma nepoznáš. PAS-centrum vytvorilo podozrenie aj na základe správ z obdobia, keď som chodil na MŠ a na ZŠ. Po druhé, kde som napísal, že sa neliečim? Diagnostiku PAS robím kvôli návrhu klinického psychológa zo psychiatrickej nemocnice, kde som skončil po pokuse o samovraždu, ktorý tvrdil, že buď trpím schizofréniou, alebo PAS, a na základe výsledkov CT mozgu mi odporučil, aby som si urobil PAS-diagnostiku. Priamo na PAS sa neliečim, len na depresie a úzkosti (beriem tri druhy AD denne, ktoré mi nie úplne zaberajú), a ak by som našiel odborníka na PAS, predpísal by mi pravdepodobne iné lieky, ktoré by mi viac pomohli.
Keby som minulý rok neskončil na psychiatrii a bol by som relatívne psychicky zdravý, nikdy to neriešim...

autor
Včera o 13:48
@anonym_6fb158

@anonym_autor Dr Zigova Pezinok,prosim Ta a ako sa to ubteba prejavovalo?Mam podzrenie,ale nie som si ista,vies opisat u teba ako to slo?

@anonym_6fb158 Ďakujem za radu.
Ťažko povedať, lebo to hodnotím skôr s odstupom času a u mňa sa objavili aj problémy s učením. Ak nerátam depresiu, úzkosti a sociálnu fóbiu, išlo najmä o ťažkosti v komunikácii, samotárstvo, až prílišné zameranie sa na istú oblasť života, neschopnosť si zapamätať tváre (dodnes neviem na ulici rozlíšiť príbuzných), ako to napísal psychológ, "čudácke správanie", ďalej problémy pri hlasných zvukoch, pri zmene plánu, nulová orientácia na neznámom mieste (zablúdil som, aj keď som používal Google Maps), nosenie tých istých kúskov oblečenia bez ohľadu na to, či sú poškodené, poruchy so spánkom.
U mňa, pri diagnostike, zavážili aj poruchy učenia a problémy so zrakom a so sluchom.

anonym_608491
Včera o 13:53
@anonym_0c179b

@lacibo myslis ze pred 20 rokmi niekto diagnostikoval Aspergerov syndrom? Rodicka ucitelia ani doktori vtedy nevedeli co to je. Este 10 rokov dozadu to bol problem. Diagnozu treba vediet vzdy..az potom sa da s tym pracovat.

@anonym_0c179b ešte v 80 rokoch novorodencov operovali bez anestézie, lebo verili, že necítia bolesť, toľko k diagnostike a príspevku používateľa lacibo...

anonym_f93852
Včera o 13:54
@anonym_0c179b

@anonym_autor skús v skupine na FB aspergerov syndróm atď je ich veľa.Tato psychiatricka u ktorej si bol ťa nemôže liečiť a potvrdiť?

anonym_75ff6a
Včera o 13:58

Mgr. Alžbeta Lazíková
web: neuvedené
adresa: Hlavná 22, 91701 Trnava
email: sindelartt@gmail.com
telefón: +421 905 965 968

autor
Včera o 14:10
@anonym_f93852

@anonym_autor skús v skupine na FB aspergerov syndróm atď je ich veľa.Tato psychiatricka u ktorej si bol ťa nemôže liečiť a potvrdiť?

@anonym_f93852 Sama mi povedala, že oficiálne by som sa mal liečiť u psychiatra, ktorý má skúsenosti s PAS a robí aj diagnostiku.

anonym_0c179b
Včera o 14:13
@anonym_75ff6a

Mgr. Alžbeta Lazíková

@anonym_75ff6a to nie je psychiater, ona robi ADOS 2, diagnozu musi odobrit Mudr.a dostat sa k nej je zazrak

anonym_0c179b
Včera o 14:14
@anonym_608491

@anonym_0c179b ešte v 80 rokoch novorodencov operovali bez anestézie, lebo verili, že necítia bolesť, toľko k diagnostike a príspevku používateľa lacibo...

@anonym_608491 to som nevedela, medicina ide dopredu.

anonym_75ff6a
Včera o 14:14

Je to psychologicka. Robi diagnostiku na aspergerov syndrom. Aj nam ju robila, mame lekarsku spravu. Inak povedane "moze dat razitko"

anonym_0c179b
Včera o 14:16
@anonym_f93852

@anonym_f93852 to asi patrilo autorovi

anonym_bcd624
Včera o 14:20
@anonym_0c179b

@anonym_608491 to som nevedela, medicina ide dopredu.

@anonym_0c179b tak tomu neverím. aby malinké detičky operovali bez anest. to chceš povedať že v 1980 sa robili takéto zverstvá?

anonym_0c179b
Včera o 14:23
@anonym_bcd624

@anonym_0c179b tak tomu neverím. aby malinké detičky operovali bez anest. to chceš povedať že v 1980 sa robili takéto zverstvá?

@anonym_bcd624 to asi nepatrilo ale inemu anonymovi co to napisal

anonym_608491
Včera o 14:24
@anonym_bcd624

@anonym_bcd624 áno, bohužial áno, je to pravda.

anonym_608491
Včera o 14:26
@anonym_bcd624

anonym_798ae7
Včera o 15:19

ahoj ja mam pas diagnostikovane pred rokom (v neskorsej dospelosti). nepises v akom PAS centre si bol a aku diagnsotiku ti robili, pravdepodobne vsetko potrebne ADI-R, ADOS... a teraz to mas verifikovat u psychiatra. nerozumiem preco ta psychiatricka posielala k psychiatrovi. nie nahodou psychologička ta poslala? nepises odkial si tak tazko radit psychiatra. my chodime do senca. je tam super pani doktorka (aj dve) a venuju sa aj pas dospelakom. ono vlastne pas sa ani nelieci, len problemy ako uzkosti a depresie, ocd... ktore sa prejavia pod vplyvom pas. takze dost mozne ze liecbu mas dobre nastavenu, lebo neliecis pas ale tvoje depresie.

inak pre ostatnych ktori tvrdia ze naco v dospelosti diagnostikovat tak na to, aby clovek vedel pochopit sam seba svoje pochody a myslienky svoje ritualy a vsetko spravanie okolo toho, potom lahsie zvlada a reaguje v krizovych situaciach nakolko vie ze toto a toto je znakom pas a preto tak reagujem a snazim sa zmenit svoj pojstoj - napr. vybuch zlosti, ktory je sposobeny stresom, hlukom a pod.

anonym_af14d6
Včera o 15:34
@anonym_0c179b

@anonym_75ff6a to nie je psychiater, ona robi ADOS 2, diagnozu musi odobrit Mudr.a dostat sa k nej je zazrak

@anonym_0c179b není zázrak sa k nej dostať, bežné tam chodím so synom aj na rediagnostiku aj v máji sme boli. Stačí jej poslať sms alebo zavolať v uvedených hodinách. A áno ona spraví testy, na základe ktorých psychiater ešte potvrdzuje diagnózu, môže sa aj štát že ak by šiel len k psychiatrovi ten si aj tak vyžiada najprv testy

anonym_3bb412
Včera o 15:41

@anonym_autor koľko máš rokov?

anonym_3bb412
Včera o 15:42
@anonym_75ff6a

Mgr. Alžbeta Lazíková

@anonym_75ff6a to nie je psychiatricka

anonym_f93852
Včera o 15:47
@anonym_af14d6

@anonym_0c179b není zázrak sa k nej dostať, bežné tam chodím so synom aj na rediagnostiku aj v máji sme boli. Stačí jej poslať sms alebo zavolať v uvedených hodinách. A áno ona spraví testy, na základe ktorých psychiater ešte potvrdzuje diagnózu, môže sa aj štát že ak by šiel len k psychiatrovi ten si aj tak vyžiada najprv testy

@anonym_af14d6 on už testy má hľadá psychiatra.Tak ta mala nasmerovať tvoja psychiatricka, alebo psychologička veď nie si jediný, kto má takúto dg.hladaj na webe

autor
Včera o 15:56
@anonym_798ae7

ahoj ja mam pas diagnostikovane pred rokom (v neskorsej dospelosti). nepises v akom PAS centre si bol a aku diagnsotiku ti robili, pravdepodobne vsetko potrebne ADI-R, ADOS... a teraz to mas verifikovat u psychiatra. nerozumiem preco ta psychiatricka posielala k psychiatrovi. nie nahodou psychologička ta poslala? nepises odkial si tak tazko radit psychiatra. my chodime do senca. je tam super pani doktorka (aj dve) a venuju sa aj pas dospelakom. ono vlastne pas sa ani nelieci, len problemy ako uzkosti a depresie, ocd... ktore sa prejavia pod vplyvom pas. takze dost mozne ze liecbu mas dobre nastavenu, lebo neliecis pas ale tvoje depresie.

inak pre ostatnych ktori tvrdia ze naco v dospelosti diagnostikovat tak na to, aby clovek vedel pochopit sam seba svoje pochody a myslienky svoje ritualy a vsetko spravanie okolo toho, potom lahsie zvlada a reaguje v krizovych situaciach nakolko vie ze toto a toto je znakom pas a preto tak reagujem a snazim sa zmenit svoj pojstoj - napr. vybuch zlosti, ktory je sposobeny stresom, hlukom a pod.

@anonym_798ae7 Bol som v PAS-centre v PT, kde mi robili komplexnú diagnostiku (natáčali si ma aj na kameru a video potom analyzovali). Práve to ma prekvapilo, že psychiatrička mi nechcela potvrdiť diagnózu, keď som jej predložil výsledky z psychologického vyšetrenia. Dokonca jej vadilo, že centrum nemá v názve, že je aj pre dospelých...
Najlepší by bol psychiater zo stredného Slovenska, ale mám skúsenosti s hľadaními psychiatra a foniatra, preto by som bol ochotný cestovať kdekoľvek na Slovensku.
Viem, že na PAS sa nedávajú lieky, moje AD sú primárne určené na liečbu úzkostí a depresie. Avšak, mám také silné dávky, že som celý deň unavený a niekedy upadnem do sebapoškodzovania a samovražedných myšlienok (chodím aj ku psychologičke, ale ona rieši skôr úzkosti, pričom mi celkom pomáha). Preto dúfam, že prípadný nový psychiater by mi dal takú kombináciu liekov na depresiu, aby som nebol príliš unavený, depresívne stavy sa budú menej opakovať a cez deň by som vedel relatívne normálne fungovať.

anonym_3dd8b4
Včera o 15:57
@lacibo

@lacibo ty si riadne mimo realitu. A ešte napíš, že "učíš" deti s AS. Take osoby ako ty si nočná mora rodičov detí s AS.

autor
Včera o 16:02
@anonym_f93852

@anonym_af14d6 on už testy má hľadá psychiatra.Tak ta mala nasmerovať tvoja psychiatricka, alebo psychologička veď nie si jediný, kto má takúto dg.hladaj na webe

@anonym_f93852 Mám 26 rokov. Zajtra rodinný prislušník zavolá do PAS-centra v PT, tak dúfam, že niekoho poradia. Na nete som hľadal, ale našlo mi hlavne klinických psychológov a pedopsychiatrov.

autor
Včera o 16:10
@anonym_798ae7

@anonym_798ae7 Ďakujem za správu. Chcel by som Vás poprosiť, či by ste mi napísali mená daných doktoriek. Ak nenájdem nikoho na strednom Slovensku, kto by ma zobral, ozval by som sa do Senca.

euka210
Včera o 16:43
@anonym_autor

@lacibo Po prvé nesúď, ak ma nepoznáš. PAS-centrum vytvorilo podozrenie aj na základe správ z obdobia, keď som chodil na MŠ a na ZŠ. Po druhé, kde som napísal, že sa neliečim? Diagnostiku PAS robím kvôli návrhu klinického psychológa zo psychiatrickej nemocnice, kde som skončil po pokuse o samovraždu, ktorý tvrdil, že buď trpím schizofréniou, alebo PAS, a na základe výsledkov CT mozgu mi odporučil, aby som si urobil PAS-diagnostiku. Priamo na PAS sa neliečim, len na depresie a úzkosti (beriem tri druhy AD denne, ktoré mi nie úplne zaberajú), a ak by som našiel odborníka na PAS, predpísal by mi pravdepodobne iné lieky, ktoré by mi viac pomohli.
Keby som minulý rok neskončil na psychiatrii a bol by som relatívne psychicky zdravý, nikdy to neriešim...

@anonym_autor na Pas sa lieky co viem nepredpisuju.
No synovcovi potvrdil AS psychiater na zaklade komplexneho psychol.vgsetrenia, kde dieta poslali zo skoly. Neviem preco ma s tym psychiater problem. Najdi ineho ale nie kvoli As ale kvoli lepsiemu nastaveniu liecby.

anonym_f93852
Včera o 16:51
@anonym_autor

@anonym_798ae7 Ďakujem za správu. Chcel by som Vás poprosiť, či by ste mi napísali mená daných doktoriek. Ak nenájdem nikoho na strednom Slovensku, kto by ma zobral, ozval by som sa do Senca.

@anonym_autor nemal by si sa cítiť po liekoch tak utlmeny neuvazoval si ísť na liečenie?

Strana
z2