icon

Ako nájsť psychiatra na potvrdenie Aspergerovho syndrómu?

Včera o 12:47

Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o pomoc a o radu. Dnes som bol u psychiatričky s výsledkami psychologického vyšetrenia z PAS-centra, kde bolo uvedené, že vykazujem znaky PAS (Aspergerov syndróm). Zároveň mi povedala, že si mám nájsť psychiatra, ktorý by potvrdil/vylúčil diagnózu a u ktorého by som sa následne liečil. Preto by som sa Vás chcel spýtať, či poznáte psychiatra pre dospelých, ktorý robí diagnostiku PAS (ako som písal, výsledky zo psychologického vyšetrenia už mám) a prijíma nových pacientov.
Za odpovede vopred ďakujem.

Strana
z2
kacena4
Včera o 17:27

neočakávaj veľký zázrak po potvrdení pas psychiatrom, je to len "papier" o tom ako sa budes citit rozhodujes ty sam psycholog by mal s tebou pracovat nie na uzkostiach a depresii ale hlavne na pochopeni seba v zmysle pas priznakov. odporucam ti precitat si co najviac knih o pas aby si pochopil ako sa dana dg. prejavuje a ako sa prejavuje u teba.

kacena4
Autor odpoveď zmazal
autor
Včera o 18:09
@kacena4

neočakávaj veľký zázrak po potvrdení pas psychiatrom, je to len "papier" o tom ako sa budes citit rozhodujes ty sam psycholog by mal s tebou pracovat nie na uzkostiach a depresii ale hlavne na pochopeni seba v zmysle pas priznakov. odporucam ti precitat si co najviac knih o pas aby si pochopil ako sa dana dg. prejavuje a ako sa prejavuje u teba.

@kacena4 Ďakujem za radu. Viem, že diagnóza je "len" papier, ale ide o to, že aj psychologička čaká na potvrdenie diagnózy a ak by sa potvrdila, posunula by ma ku jej kolegyni, ktorá sa špecializuje na PAS. Knihy zatiaľ nechcem čítať, aby som podvedome neprebral nejaké príznaky PAS a neskreslil tým vyšetrenia. Preto som si doteraz ani nehľadal na nete, čo je to AS a ako sa prejavuje. Keď to budem mať uzavreté, určite si niečo prečítam (keď mám čas, prečítam si nejaké práce od Freuda, alebo príručky o psychológii a sociálnej psychológii).

autor
Včera o 18:15
@anonym_f93852

@anonym_autor nemal by si sa cítiť po liekoch tak utlmeny neuvazoval si ísť na liečenie?

@anonym_f93852 Na liečenie som uvažoval ísť v druhej polovici júna, ale utrpel som zlomeninu prsta a zo skúsenosti viem, že v nemocnici by mi nedávali analgetiká tak, ako budem potrebovať. Momentálne sa mi kvôli práci na projektoch pre jedno o. z. nedá ísť na liečenie (dúfam, že nejako stihnem dodržať deadline) a najbližšie sa mi bude dať budúci rok vo februári. Na druhej strane, mám obavy, keďže počas pobytu v nemocnici budem odrezaný od okolitého sveta a mám strach, že na izbe budem so schizofrenikom (počas môjho pobytu v nemocnici som sa ocitol na izbe so schizofrenikom, ktorý chodil na elektrošoky a bol v psychóze).
Uvidím, či si nájdem nejakého lepšieho psychiatra a ak by on nerobil nič s liekmi, ktoré beriem, snáď nájdem odvahu ísť začiatkom budúceho roka na liečenie.

anonym_f93852
Včera o 19:09

@anonym_autor skús tu hľadať psychiatra

autor
Včera o 19:16
@anonym_f93852

@anonym_autor skús tu hľadať psychiatra

@anonym_f93852 Ďakujem za radu, napíšem post do danej skupiny.

anonym_798ae7
Včera o 19:52
@anonym_autor

@anonym_798ae7 Ďakujem za správu. Chcel by som Vás poprosiť, či by ste mi napísali mená daných doktoriek. Ak nenájdem nikoho na strednom Slovensku, kto by ma zobral, ozval by som sa do Senca.

@anonym_autor mena lekarov v senci su dr. lajčiakova a dr. harsanyiova

anonym_f93852
Dnes o 08:58
@anonym_798ae7

@anonym_autor mena lekarov v senci su dr. lajčiakova a dr. harsanyiova

@anonym_798ae7 ta Lajciakova to je staršia pani, ktorá bola primárka v Pezinku v liečebni či menovkyna?

anonym_798ae7
Dnes o 09:20
@anonym_f93852

@anonym_798ae7 ta Lajciakova to je staršia pani, ktorá bola primárka v Pezinku v liečebni či menovkyna?

@anonym_f93852 ano

Strana
z2