icon

Ako prebieha liečba vytečenej platničky?

patricia2120
9. feb 2024

Ahojjte prosím mal niekto z vás Extrúziu disku /,,vytečenú” platničku? Aká je tam prosím liečba alebo treba operovať? Som objednaná na neurochirurgiu len by som všačne vedela čo ma čaká. Ďakujem

grof_monte_christo
9. feb 2024

Ja mám extruziu L5/S1 a rozchodila som to cvičením.

patricia2120
autor
9. feb 2024

@grof_monte_christo a bola to velka extruzia ? Vcelku sa bojim toho co ma caka

grof_monte_christo
9. feb 2024

@patricia2120 To už neviem, ale rok som mala bolesti. Potom sa to ustálilo a začala som navštevovat fyzioterapeuta, ktorý mi ukázal, ako mám cvičiť.

patricia2120
autor
9. feb 2024
patricia2120
autor
10. feb 2024

Uz viac nikto ? 😔

grof_monte_christo
10. feb 2024

@patricia2120 Sa mi marí, ze extruziu disku riešila aj @stanulienkat

stanulienkat
10. feb 2024

Ahoj. Operovat sa to musi vtedy, ked to vyznamne zasahuje do miesneho kanala a mas znizenu hybnost koncatin. A ked to nie je mozne najprv upravit neinvazivne. Mne tiez hrozila operacia, no zacala som rezimove opatrenia a upravilo sa mi to. Vyhla som sa operacii. Nespat na bruchu, posilnovat chrbtove svalstvo, nedvihat tazke, nerobit zlozite rotacne pohyby, neumyvat vlasy v predklone nad vanou, nenost vysoke opatky, rehabilitacie-masaze, elektroliecba, nesediet a nestat dlho (striedat pohyb).....kupelna liecba.

patricia2120
autor
10. feb 2024

@stanulienkat dakujem . Od 2.1 som pn . Cakam na potvrdenie este aj bechterevovej choroby. Bolest chvilami jak svina. Ani dlho sediet ani stat ani lezat. Lezat len na lavom boku. Som z toho na nervy. Pravu stranu zadku mam neskutocne citlivu aj dotyk ma boli pali. Proste cele zle.