Ako prekonať strach z užívania antibiotík?
Dobre ránko,
Ako riešite strach z antibiotík? Týka sa sa to hlavne tých čo sa naozaj boja.Ja viem že tie antibiotiká mi majú pomôcť ale aj tak sa bojím. Ako to vyriešiť prosím ?
Coho sa bojis? Atb pomahaju, ale ta choroba ktoru mas ti moze velmi bez nich ublizit, toho by si sa mala bat viac.
@natalka13
@michaelam2 budem brať silné antibiotiká 1000mg a 500mg a bojím sa že mi bude po nich zle a že budem mať bolesti
Aku mas chorobu? Dodrzuj davkovanie probiotik a nic ti nebude
Pozri ked ti bude po nich zle tak zavolas dr a zmeni ti ich
Autorka,
co je horsie - zomriet alebo sa prípadne "cítit blbo"?
urcite ti neurobia horsie ako ta choroba... na ktoru ich beries.
Ide o to že už teraz mám bolesti no a po antibiotikách môžem mať ešte silnejšie
Viac sa bojim bakterii, nez antibiotik. Antibiotika su super vynalez, bez nich by tu nebola tretina ludstva a zomierali by sme na (teraz uz) banalne choroby. Beriem antibiotika, ak je to potrebne, brala som aj v tehotenstve, ale neberiem ich ako lentilky. Aby mi nebolo zle, vzdy beriem aj probiotika.
Tie antibiotika, a tak silne, ti lekar urcite nepredpisal len tak z dlhej chvile. Takze ak chces, aby sa ti polepsilo, mala by si ich skusit. A kupit si aj probiotika.
Autorka,
este raz - stanovi si priority. Ak vies vziat do uvahy aj pripadnu smrt a nemas s tym problem, kasli na antibiotika. Ak nie, tak ich ber.
Máte pravdu, lepšie sa cítiť blbo po antibiotikách (možno mi ani nič nebude) ako zomrieť. Ďakujem za podporu. Od zajtra idem na to.
Prečo nezačneš už dnes,ak ich máš už doma? Pri niektorých ATB sa dostavuje účinok niekedy až na tretí deň.
A co su to za antibiotika? ☺️
@slaviivals Amoksiklav a Fromilid
To ti kto povedal ze antibiotikami silneju bolesti?
To mas dvojo roznych antibiotik naraz?
Preco mas dvoje atb? to ti kto a na co napisal? Tato kombi sa sem tam uzivana na helikobaktera teda.. ale...
@natalka13 tak veľa ľudí boli brucho po atb nie ?
@simca06022011 áno na helicobaktera
@natalka13 ano
Tieto atb beru bezne aj deti. Len ich pekne ber, az si neprivodis vredy a horsie…
ak nemas v pribalovom letaku ine, jedz atb s jedlom. alebo po jedle. Radikalne znizis riziko bolesti brucha. Plus vynechaj potraviny, ak su nejake napisane v letaku (tieto neviem = preto pisem precitaj si uzivanie v prib.letaku, ale su take ktore sa nemozu s mliecnymi alebo citrusmi atd... )
A helicobaktera si riadne preliec, sup do toho.
Autorka, cisto sukromna zvedavost....kolko mas prosim rokov? Nie, nechcem ta poucat, som len ozaj zvedava na vek. Dakujem
@beata_k 33 mám
Este nikdy sa mi ziadne bolesti po atb nezhorsili... a ze som.ich isty cas mala fakt casto. Ber kvalitne probiotika kym mas atb na podporu miikroflory a nic ti nebude
To si ešte nikdy nebrala antibiotika? Stačí brať aj probiotika a dodržiavať dávkovanie podľa letáku.
Dakujem
No Helicobactera mala mama dlhodobo nezisteneho a to, co zazivala, nikomu neprajem. A tete praskol vred, ledva ju zachranili. Antibiotika mamine velmi pomohli. Tak lekati vedia, co robia.
Amoksiklav 1000 nie je nejake silne antibiotikum, ale pomaha, ked sa berie cielene, u mna vyborne, su za mna ovela horsie a tazsie na zaludok. Ale v kombinacii som ich nikdy nebrala. To je pravda. Ale radsej toto, ako vredy.
Ja som brala na zapal v kosti od zuba a asi si pojdem pytat este po endodoncii, nech sa mi to vyhoji, lebo este mam bolesti a lekar povedal, ze ak mi to same neustupi, dame ATB. Ani by ma nenapadlo to nebrat.
2 hod.pred,alebo po užití ATB treba užiť 1-2 probiotické kapsule,počas celého užívania ATB.
Aké probiotiká mi odporúčate ? Mám doma Hylak Forte a Biopron forte... Inak probiotiká užívam pravidelne
Ideálne tie v prírodnej forme v rámci stravy, ak sa môžu dane potraviny kombinovať s anb plus z lekárne..

Coho sa bojis?