icon

Ako prekonať strach z užívania antibiotík?

28. feb 2025

Je to so mnou tragické, akonáhle si prečítam príbalový leták a vidím, že spôsobuje liek arytmie, nevezmem ho. Mám predpísané atb, som chora, kašlem už tri týždne , crp 68.. dostala som predpísaný fromilid, no čítam v pribalovom letáku , že môže predlžovať QT interval a tým spôsobiť vážne arytmie. Tak teraz sa bojím liek vziať. Mám už z toho hrozne úzkosti, keďže po covide som mala silne arytmie a reagujem takto napríklad na injekčne podaný buscopan.. inak lieky na srdce neberiem a odstupom čase arytmie ustúpili na “raz za čas “ … ako prestať nahovárať si hlúposti a brat normálne lieky ? Viem, že si problémy spôsobujem aj sama úzkosťami. Je tu niekto, kto máva arytmie a berie normálne antibiotiká ?

Strana
z2
aduskalac
28. feb 2025

Nečítala som diskusiu ale ja Fromilid nikde viac som myslela že umieram ale asi každy organizmus reaguje inak,tiež neznášam ATB ale keď treba bohužiaľ nič iné nezostava

autor
28. feb 2025

@aduskalac čo vám bolo ?

autor
28. feb 2025

@anna777115 A brala si aj probiotiká ? Netuším , prečo práve tieto atb mi predpísala. Moju starú doktorkou nahradila v jej ambulancii nová a veľmi nie som stotoznena s jej postupmi. Podľa môjho názoru siaha hneď po dosť ťažkých liekoch. Na vykašliavanie mám TRIFED, ktorý obsahuje pseudoefedrin … čo môže tiež spôsobovať busenie srdca. Pri tom tieto moje arytmie mám zaznamenané aj v zdravotnej karte a bola som kvôli tomu dlho sledovaná u kardiológa… dalo sa napísať napr erdomed, alebo hocijaké iné lieky na vykaslavanie. Ale to je samozrejme len môj názor

autor
28. feb 2025

@zuzks5 ďakujem, áno budem to riešiť určite s doktorkou. Ja si svoj stav uvedomujem, že nie je dobre všetko takto riešiť a sledovať tie prívalové letáky. No iný clovek to nepochopí, ak nezažije reakcie z liekov na vlastnú kozu. Mala som napr z injekčného buscopanu pulz vyše 200 a to pár hodín (z troch podaní sa mi to stalo každý raz), tak samozrejme mám teraz strach, nie je to nič príjemne toto zažiť. Som jednoducho citlivejšia na lieky

anna777115
28. feb 2025

Ano, brala som aj probiotika. Ale, hrozne zle mi bolo z tychto atb.

siska53
28. feb 2025

Hlavne necitaj pribalove letaky pred uzitim.liekov, ja som.si takto sposobovala stres a stale sa sledovala. Na nervy. Vzdy radsej dr.povedz, ake mas problemy, ci to nebude mat vplyv na to a to. Ak nie, predpise ti ich, uzijes, vybavene.

viestta
28. feb 2025

Vies, ze neliecenou infekciou si mozes navodit zapal srdcoveho svalu? Ale tym som ti asi nepomohla, mala by si zvazit navstevu psychologa alebo psychiatra, pretoze takto sa ohrozjes na zdravi aj zivote

aduskalac
28. feb 2025

Potila som za deň snáď 10x a to som teplotu nemala,v ústach pachuť železa,tlak na hrudi,pocit kameňa v zaludku ,nedokázala som ani jesť čo mi z nich bolo zle na vracanie a to som brala aj probiotiká po 4dnoch mi ich dr,vymenila

lb1984
1. mar 2025

@kiki68 profilaxiu dostávaš napr ak máš oslabenú imunitu, pred a po operačnom zákroku napr na zuby pri tahani 8 alebo inom zlozitejsom zákroku, ak ideš do zahraničia ako profilaxia pred urcitymi chorobami aj na dlhsiu dobu napr. doxyhexal a je toho viac.

lb1984
1. mar 2025

@siska53 len nech číta niekedy Dr a lekárnici nedajú presne info o užívaní a zbytočne si privodi dáku nepríjemnosť - napr pri doxyhexale by si si aspon pol hodinu nemala lahnut, brat ho v sede atd. Tiež sa niekedy zabudne na nevhodnú kombináciu liekov a bude pruser ....

Strana
z2