icon

Ako prekonať strach z vážnej choroby?

18. sep 2024

Ahojte, nejdem si k vám pre žiadnu rada, potrebovala by som sa iba vyrozprávať. Prosím tých, ktorí majú hlúpe komentáre, aby si ich aj nechali. Ide o to, že mám neskutočný strach z vážnej choroby - rakoviny. Určite nie som jediná, no mňa tento strach neskutočne ničí. Odkedy mi zomrela veľmi blízka osoba na túto diagnózu ide to so mnou dole vodou. Neskutočne sa kontrolujem, ohmatkavam, niečo sa mi nezdá alebo ma pichne, zabolí a už myslím na najhoršie. Nedávno sa mi stal úraz a odvtedy sa mi k tomu pridružujú samé príznaky. Neviem či sú reálne alebo len psychické keďže som bola kvoli tomu psychicky dosť zle natom. Lekári nevedeli z čoho vlastne to je (ten úraz), vystrašili ma čo všetko to môže byť a už to šlo. Začali sa mi objavovať ďalšie príznaky. Priznávam, že som na tom psychicky horšie, mávam úzkostné stavy, záchvaty plaču. Po novom mám pocit ako keby som mala niečo s hlavou-mozgom. Bojím sa nádoru na mozgu. Cítim sa divne, tak mimo, ako keby som bola “pozadu”. Pichá ma v hlave, mám pocit ako keby som mala pravú stranu tvare stuhnutu. Mam pocit ako keby som vôbec nevnímala okolie, taký stav ako keď sa zobúdzate pomaly a pocujete nejaké zvuky, ťažko to opísať. Mám problém s očami, no očné vyšetrenie dopadlo dobre. Mám pocit, že ma už boli cele telo, teda reálne ma aj boli. Úplne som stratila záujem o činnosti, ktoré mi pred tým robili radosť, izolovala som sa a najradšej som doma. Chystám sa navštíviť psychiatra, to áno, len som sa chcela vyrozprávať a dostať to zo seba von.

Strana
z2
kiki68
19. sep 2024

@dharmasanata pozri za to aku tam mate dostupnu starostlivost ani ten dalsi, co ma ine priznaky zial nemoze. Je jasne, ze na Slovensku su vysetrenia tazko dostupne, poviem to tak blbo, ale psovi mri vybavis za den. Onko pacienta nechaju teda cakat… neviem co k tomu dodat.

Strana
z2