Ako prekonať závislosť na jedle?
Máte nejaké rady na doplnky stravy alebo niečo podobné čo vám pomohlo nemyslieť stále na jedlo a nemať chute?
@0silvia0 jeden tréning mám s trénerkou. Pracujem z domu a školu mám raz za týždeň, teraz už nemám, len skúškové. Som v piatok ročníku, budúci rok mám štátnice.
@anonym_autor ono človek takto doma zlenivie. Jednoducho ti chýba pevná vôľa. Niektorí ľudia to tak majú, niektorí sa vedia nakopnúť. Raz do týždňa fitko, jasné, že si z toho unavená, dokop sa aspoň 3x fitko.
Daj si denne prechádzky, ty nutne potrebuješ pohyb, daj si slúchatká do uší a počúvaj nejaké zaujímavé motivačné podcasty, aspoň hodinu denne si daj chôdzu.
Nakopnúť svoje telo budeš musieť sama. A maj doma len potraviny, ktoré ti tie chute na jedlo nebudú robiť. Zeleninu, vajcia, mäso, nekupuj sladkosti.
@anonym_autor ono človek takto doma zlenivie. Jednoducho ti chýba pevná vôľa. Niektorí ľudia to tak majú, niektorí sa vedia nakopnúť. Raz do týždňa fitko, jasné, že si z toho unavená, dokop sa aspoň 3x fitko.
Daj si denne prechádzky, ty nutne potrebuješ pohyb, daj si slúchatká do uší a počúvaj nejaké zaujímavé motivačné podcasty, aspoň hodinu denne si daj chôdzu.
Nakopnúť svoje telo budeš musieť sama. A maj doma len potraviny, ktoré ti tie chute na jedlo nebudú robiť. Zeleninu, vajcia, mäso, nekupuj sladkosti.
@0silvia0 ja chodim 2-krat za den so psom na prechadzku 15-30 minut. Zalezi ako sa mu chce. Akurat mam s tym jedlom problem no
@anonym_adaf0e chodim raz za tyzden autom so tesca 😃 alebo do metra. Ono ja studujem informatiku, takze ucenie nie je ze precvicovanie po ceste, ale programovanie hlavne, pocitacova grafika atd teda sedim pri pocitaci. A ano niekedy si aj objednam dovoz potravin. Ale o to ani tak nejde. Skusila som si objednat nejake doplnky stravy co by mali pomahat menej vstrebavat tuky z jedla a tlmit chut na jedlo.
Rozhodla som sa ze sa objednam na obezitologiu. Dufam ze od Jula mi aspon ta skola odbudne.
@anonym_autor To snad programujes 16 hodin denne? Ale no ... No samozrejme, ak na nakup autom a donaska, sediet, sladke snacky, sladke limonady, energetaky, tak budes za chvilu velka ako balon ako amici, ktori vsade autom a do fastfoodu.
@0silvia0 ja chodim 2-krat za den so psom na prechadzku 15-30 minut. Zalezi ako sa mu chce. Akurat mam s tym jedlom problem no
@anonym_autor aj psovi, aj tebe prospeju 2 hodinove prechadzky sviznou chodzou. Aj mentalne, aj fyzicky.
@anonym_autor To snad programujes 16 hodin denne? Ale no ... No samozrejme, ak na nakup autom a donaska, sediet, sladke snacky, sladke limonady, energetaky, tak budes za chvilu velka ako balon ako amici, ktori vsade autom a do fastfoodu.
@anonym_adaf0e tak 8 hodin pracujem, potom skoncim a makam bud na projektoch alebo na diplomke. Poslednych 5 rokov fungujem tak, ze proste rano sa zapne pocitac a vecer sa vypne, mam tazku skolu.
Ale sladke limonady, energetaky nic take nedavam do seba.
Ono ja mavam obdobia kedy ked mam skuskove,
Tak proste na obed dam jeden kebab, vecer ten kebab dojem a to ke moje jedlo dna. Bud mam obdobia kedy zjem 800-1200 kalorii denne a potom zase strasne moc. Proste ta strava je u mna strasne managovana stresom a hlavou
Skús vydržať aspoň 3 týždne bez prehreškov, cukru, mastných jedál, týždeň je málo, to telo nestihne zareagovať na zmenu.. a ani sa žiadna nestane
Budeš mať viac energie, na sladkosti si možno spomenieš, ale nebudeš ich potrebovať k životu ako teraz
Skús vydržať aspoň 3 týždne bez prehreškov, cukru, mastných jedál, týždeň je málo, to telo nestihne zareagovať na zmenu.. a ani sa žiadna nestane
Budeš mať viac energie, na sladkosti si možno spomenieš, ale nebudeš ich potrebovať k životu ako teraz
@anonym_25d327 skúsim, skúšam,
Je to hrozne ťažké. Citim sa jak človek ktory fajčil 30 rokov a teraz musímprestať 😃
Kebab je naozaj zdrave jedlo. Cintoriny su plne nenahraditelnych ludi. Tak dobehni pohyb cez vikend. Predpokladam, ze povies, ze pracujes aj cez vikend 16 hodin ...
@anonym_25d327 skúsim, skúšam,
Je to hrozne ťažké. Citim sa jak človek ktory fajčil 30 rokov a teraz musímprestať 😃
@anonym_autor vieme všetci že je to ťažké, ale iná cesta nie je, robíš to pre seba..
Načo ti potom to všetko bude, keď budeš chorá, nešťastná..
Zbytočne budeš pchať do seba spaľovače, tbl aby si mala nechutenstvo, to je cesta do pekla, narobíš si ešte viac problémov a keď tie návyky nezmeníš aj tak sa zázrak nestane, je to proste celoživotné nastavenie, že chceš pre seba viac treba urobiť viac, ak máš nábeh, tak ešte kúsok viac ako ostatní..
Na food noise pomáhajú lieky GLP1 - najlepšie je Mounjaro. Krásne schudneš a nebudeš mať v hlave stále ten nutkavý pocit niečo jesť.. Mám to osobne odskúšané.
Ked si raz tucnejsia tie tukove bunky stale budu sikanovat s chutami aby tam ostali. Proste si deficite akonahle obmedzis stravu a preto to nevies vydrzat. Tuto jak vymyslaju so psychologiou je fascinujuce
Na food noise pomáhajú lieky GLP1 - najlepšie je Mounjaro. Krásne schudneš a nebudeš mať v hlave stále ten nutkavý pocit niečo jesť.. Mám to osobne odskúšané.
@anonym_a75364 a spozorovala si nejaké neziaduce side effects?
@anonym_a75364 a spozorovala si nejaké neziaduce side effects?
@anonym_autor nie, nič.. za pol roka mám dole 35 kg..
@anonym_autor nie, nič.. za pol roka mám dole 35 kg..
@anonym_a75364 na akej si dávke teraz?
Nepisala si sem toto iste pred 2 dnami? Nepomohlo? Nejedz.
@anonym_autor psík je tiež obézny? Ja som chodila na prechádzky 3-4-krát a nachodila som rýchlou chôdzou 20-25 tisíc km. Mala som super postavu. Teraz psíka nemám a hneď to je iné. Ty tými 15 minútovými (ak sa pomaly šuchtáš) neschudneš nič. Choď von na 1-2 hodiny aspoň 3-krát a rýchlym krokom, zaberie ti to čas, ktorý by si strávila na gauči so zmrzlinou v ruke.
@anonym_a75364 na akej si dávke teraz?
@anonym_25d327 3,75 mg... na mňa to brutálne zaberá. Bola som na 5 mg, ale to som mala také stavy, že som kľudne aj pár dní nejedla.. a potom mi nebezpečne klesol draslík v krvi a začali padať vlasy. Treba si to dávkovanie strážiť.
Nepisala si sem toto iste pred 2 dnami? Nepomohlo? Nejedz.
@anonym_8a1f31 nie
@anonym_autor psík je tiež obézny? Ja som chodila na prechádzky 3-4-krát a nachodila som rýchlou chôdzou 20-25 tisíc km. Mala som super postavu. Teraz psíka nemám a hneď to je iné. Ty tými 15 minútovými (ak sa pomaly šuchtáš) neschudneš nič. Choď von na 1-2 hodiny aspoň 3-krát a rýchlym krokom, zaberie ti to čas, ktorý by si strávila na gauči so zmrzlinou v ruke.
@anonym_ae617f nie nie je. Nechce dlhšie chodiť, je to malé šteňa. Nemám čas sa chodiť prechádzať 3 hodiny denne
@anonym_25d327 3,75 mg... na mňa to brutálne zaberá. Bola som na 5 mg, ale to som mala také stavy, že som kľudne aj pár dní nejedla.. a potom mi nebezpečne klesol draslík v krvi a začali padať vlasy. Treba si to dávkovanie strážiť.
@anonym_a75364 tak to je v pohode dávka čo takto účinkuje, treba mať vyváženú stravu a mať tú barličku na to, aby sa človek naučil zdravému jedeniu bez zbytočností, lebo keď vysadíš pojdú kilá nazad, lebo jesť sa musí, hlavne bielkoviny..
@anonym_a75364 a si sledovaná u lekára, áno?
@anonym_a75364 no len nie je vhodne pre každého. Ma záväzne vedľajšie účinoky. Ale neodsudzujem… vie pomôcť ak nemáš problémy.
@anonym_a75364 no len nie je vhodne pre každého. Ma záväzne vedľajšie účinoky. Ale neodsudzujem… vie pomôcť ak nemáš problémy.
@anonym_2b9096 aké?
Ak to chcela vyriešiť dlhodobo, tak psychológ. Terapie. Ja mám s prejedaním problém od malička. A ono pevnu vôľu je neuveriteľne ťažké držať. Jeden čas, keď som výrazne schudla, mi pomohli 2 tréningy týždenne s trénerkou vo fitku. Plus 1 deň som chodila behať šprinty. Vedela som, že keď sa aj dva dni pred tréningom prejem, tak tréning nezvladnem. Deň pred a v deň tréningu keby sa prejem, tak sa pozvraciam priamo vo fitku. Toto má držalo veľmi na uzde. Lenze som to neriešila do psychológom a k prejedaniu som sa vrátila. Bojujem s tým stale. Ono je to pre ľudí, čo to nezažili nepochopiteľné. Ja myslím na jedlo neustále. Je to závislosť ako aj iné závislosti. Akurát ja nemôžem prestať jesť ako alkoholik prestať piť. Ja nemôžem spraviť ani jeden prešľap, nemôžem si dať kocku čokolády, lebo to u mňa spustí lavínu na niekoľko dni. Jem základné potraviny, varím si. Dostatok bielkovín, tukov, veľa zeleniny. Ak mi nechutí len tak surová, tak namáčam do jogurtu s cesnakom.....to máme doma vždy. Ja som inú cestu neobjavila. Odmietam injekcie monjaura. Doktor by mi ich predpísal, keby chcem.
@anonym_2b9096 nie je to pravda.. o tých závažných vedľajších účinkoch hovoria väčšinou len tí, ktorí tento liek v živote nevyskúšali alebo sú to fit tréneri, ktorým klesajú zisky. Pankreatitída je veľmi zriedkavý vedľajší účinok, rovnako ako retinopatia. Pozitíva GLP1 ďaleko ďaleko prevyšujú negatívne vedľajšie účinky
@anonym_2b9096 aké?
@anonym_autor z môjho okolia. Srdciar po konzultácii užíval mounjaro a vysoký pulz, arytmia a tiež stavy úzkosti. Potvrdené aj lekárom z NUSCH. Poznám ľudí z okolia čo nemajú žiaden problém…

@anonym_autor tak ja ti pisem to, s cim mam skusenost... schudla som 20kg, vahu uz dlhsiu dobu drzim a ano, chapem tvoje stavy s chutou na jedlo. Inak, ako pevnou volou, odputanim pozornosti alebo zaplnenim zaludka niecim inym - vodou - to asi nepojde. Alebo si nastruhaj 250g surovej kapusty 😇
@simsalabim dobry napad s tou kapustou