icon

Prečo stále myslím na jedlo, aj keď nie som hladná?

Dnes o 08:50

Najem sa normálne, hlad nemám a aj tak už o chvíľu rozmýšľam čo by som si dala. Niečo sladké, káva, potom zas niečo zobnúť... a takto pomaly celý deň. Najhoršie je, že viem, že hladná nie som.
Máte toto niekto? Čo vám pomohlo, aby sa hlava netočila stále len okolo jedla?
Nejaký doplnok stravy? Hlavne posledné mesiace si to všímam na sebe :-/

Strana
z2
anonym_88b464
Dnes o 08:56

@anonym_autor rada papáš, aj ja. Zrejme to tak má veľa ľudí. Ja to mám trošku aj po dedovi (jedlo bola preňho dôležitá téma). Pre niektorých ľudí je jedlo len nevyhnutné palivo, pre iných pôžitok.

anonym_0a5507
Dnes o 08:58

ano, vola sa to emocne jedenie, vedome to len musis stopnut, ja som nejaka hladna aj z progesteronu mam pocit

anonym_4296e7
Dnes o 09:02

Tiez to tak mam, ja keby sa nekrotim zjem 6tisic kalorii denne bez problemov...stale by som do seba nieco pucila aj napriek tomu, ze hlad necitim....

anonym_f22381
Dnes o 09:09

Nudis sa, tak myslis na jedlo. Ked pojdes na poldennu turu, alebo nieco budes robit doma, v praci, ze nevies, kde ti hlava stoji, tak si na jedlo pol dna nespomenies. Musis si nastavit hlavu, ze jedlo nie je pre teba priorita. Ked budes mat vacsi hlad, tak sa najes, ale nebudes zajedat kazdu chut na nieco. Plus sa treba najest normalneho jedla, co obsahuje dost bielkovin, Tie zasytia na dlho. Ked si das nieco rychle sladke, to zasyti na chvilu a o pol hodinu hladas zase nieco na zobnutie.

anonym_f22381
Dnes o 09:14

Přehled od AI
Keď zjete niečo sladké, hlad sa často vráti rýchlo, pretože cukor rýchlo dvíha a potom prudko znižuje hladinu cukru v krvi. Telo reaguje na tento náhly pokles silným pocitom hladu a chuťou na ďalšie jedlo, hoci ste prijali dosť energie.
Prečo sa to deje
• Rýchly cukor: Sladkosti sa v tele premenia na glukózu veľmi rýchlo.
• Inzulínová reakcia: Pankreas vyplaví veľa inzulínu, aby cukor upratal do buniek.
• Pád cukru: Hladina cukru v krvi klesne pod normál (hypoglykémia).
• Signál hladu: Mozog dostane poplach, že nemá dostatok energie, a žiada ďalšie jedlo.
Čo pomáha proti hladu
• Kombinujte potraviny: Sladké jedzte spolu s bielkovinami, tukmi alebo vlákninou.
• Pomaly vstrebateľné sacharidy: Vymeňte biely cukor za celozrnné potraviny alebo strukoviny.
• Dostatok vody: Často si smäd mýlime s hladom po sladkom.

anonym_369aaf
Dnes o 09:20

@podvody lúbi papať. Toto bude jeho obľúbená téma.

podvody
Dnes o 10:11

Zaujímavé že ja som strašný jedák, ale keď niesom hladný nemyslím na jedlo. Ja keď som sýty, vtedy zakladám témy o tom ako idem chudnúť, ako začnem zdravi jesť, leno sýtemu sa lahko polemyzuje. Ja síce nejem vkuse, ale keď sol hladný dobre sa najem a hlavne nezdravo. Preto som taký tučný. Ja jem velké porcie. Pred TV si pokrájam aj celú klobásu, zjem celú tabulu čokolády. Cestou do roboty si dám na stanici langoš, zapijem to 2 litrami coca coly, ale potom už pijem len vodu celý deň. A jem až na prestávke ale aj to kebab, alebo pizzu. Takže ani nie množstvo je problém ale druh jedla. A druhá vec je pôžitok. Nejaké zdravé jedlo mi nechutí. Ale z tých jarmočných mastných jedál mám brutálne endorfíny šťastia, že neviem sa z ničoho tak tešiť ako z tých vecí čo sa pečú na jarmokoch. Keď sa najdm hneď sa cítim lepšie, šťastnejšie, spojojnejšie. Ale keď som sýty, všetko je v poriadku. Len ja som časti hladný. Lebo pri nezdravom jedle sú prázdne kalórie, a tie potom hlad nepotlačia ale nútia stále viac a viac jesť. To sa môžte dočítať že čo robia vysokospracované potraviny. A tej lobby ide o to aby sa ludia stali závislími. Ja preto nepotrebujem alkohol a cigarety lebo mám jedlo. To je moja závislosť.

anonym_f22381
Dnes o 10:15
@podvody

Zaujímavé že ja som strašný jedák, ale keď niesom hladný nemyslím na jedlo. Ja keď som sýty, vtedy zakladám témy o tom ako idem chudnúť, ako začnem zdravi jesť, leno sýtemu sa lahko polemyzuje. Ja síce nejem vkuse, ale keď sol hladný dobre sa najem a hlavne nezdravo. Preto som taký tučný. Ja jem velké porcie. Pred TV si pokrájam aj celú klobásu, zjem celú tabulu čokolády. Cestou do roboty si dám na stanici langoš, zapijem to 2 litrami coca coly, ale potom už pijem len vodu celý deň. A jem až na prestávke ale aj to kebab, alebo pizzu. Takže ani nie množstvo je problém ale druh jedla. A druhá vec je pôžitok. Nejaké zdravé jedlo mi nechutí. Ale z tých jarmočných mastných jedál mám brutálne endorfíny šťastia, že neviem sa z ničoho tak tešiť ako z tých vecí čo sa pečú na jarmokoch. Keď sa najdm hneď sa cítim lepšie, šťastnejšie, spojojnejšie. Ale keď som sýty, všetko je v poriadku. Len ja som časti hladný. Lebo pri nezdravom jedle sú prázdne kalórie, a tie potom hlad nepotlačia ale nútia stále viac a viac jesť. To sa môžte dočítať že čo robia vysokospracované potraviny. A tej lobby ide o to aby sa ludia stali závislími. Ja preto nepotrebujem alkohol a cigarety lebo mám jedlo. To je moja závislosť.

@podvody je to ako si nastavis hlavu a zivotny styl. Ak necvicis a mas zacat, tak sa ti nebude chciet. ked sa rozbehnes, tak ti to zacne chutit. To iste s jedlom. Ak si zvyknes zdravo jedavat, ine ti chutit nebude. Ked sa naucis na cottage, tortillu s kuracimi kuskami,... tak ti pecena krkovicka pride mastna a nechutna. Len tebe sa nechce menit svoje zvyky.

podvody
Dnes o 10:15
@anonym_f22381

Přehled od AI
Keď zjete niečo sladké, hlad sa často vráti rýchlo, pretože cukor rýchlo dvíha a potom prudko znižuje hladinu cukru v krvi. Telo reaguje na tento náhly pokles silným pocitom hladu a chuťou na ďalšie jedlo, hoci ste prijali dosť energie.
Prečo sa to deje
• Rýchly cukor: Sladkosti sa v tele premenia na glukózu veľmi rýchlo.
• Inzulínová reakcia: Pankreas vyplaví veľa inzulínu, aby cukor upratal do buniek.
• Pád cukru: Hladina cukru v krvi klesne pod normál (hypoglykémia).
• Signál hladu: Mozog dostane poplach, že nemá dostatok energie, a žiada ďalšie jedlo.
Čo pomáha proti hladu
• Kombinujte potraviny: Sladké jedzte spolu s bielkovinami, tukmi alebo vlákninou.
• Pomaly vstrebateľné sacharidy: Vymeňte biely cukor za celozrnné potraviny alebo strukoviny.
• Dostatok vody: Často si smäd mýlime s hladom po sladkom.

@anonym_f22381 presne toto sa deje v mojom tele a preto tolko jem.

podvody
Dnes o 10:17
@anonym_369aaf

@podvody lúbi papať. Toto bude jeho obľúbená téma.

@anonym_369aaf ano ano na raňajky som mal 20 deka salámy, 5 rožkov, 2 cesnakové uzlíky, liter coca coly. Cestou do roboty pôjdem na kebab ktorý zapijem coca colou, a do roboty si beriem flašu coca coly. Na prestávke si dám z automatu bagetu alebo kurací wrap. Buvet bohužiaľ nemáme. Keď som robil v Samsungu tak som chodil na obedy do kantíny a po fajronte do bufetu. Na pošte také možnosti niesu. Len cestou čo si nakúpim. Dám zabaliť langoš a kebeb zjem vo vlaku, alebo naopak. Proste vždy cestou kúpim langoš a kebab a jedno zjem, druhé dám zabaliť a to zjem cez prestávku.

biba_18
Dnes o 10:35

pozor, aby si si nevypestovala formu ppp... keď jedlo budeš využívať ako odmenu za niečo alebo len tak z nudy - pretože na jedlo myslieť môžeš - ale jesť nemusíš, ani zakazovať si ho ...
ako hore už písali - bielkoviny, pravidelne jesť ... a pozoruj sa kedy tie myšlienku prídu - lebo môže to byť iba nuda alebo stereotyp ... napr. po obede káva = automaticky koláčik? prídem domov z práce = automaticky nejaký snack? vytočí ma féfka = dám si čokoládu na obalenie nervov?
a ak je to nové a posledné mesiace sa to zhoršuje, skús sa pozrieť na spánok, stres, hormonálne zmeny a prípadne aké lieky si pridala? keď človek zdravotne stráda, nevie korigovať jedlo ...
takže ... skúsiť pozrieť na seba úprimne otvorenými očami ... myšlienky na jedlo neodháňaj - ale ani sa nimi neriaď, ako prídu, tak odídu. môžeš skúsiť nejaké jogové cvičenia ktoré sa venujú práci s myšlienkami tu a teraz ...

anonym_369aaf
Dnes o 11:06
@podvody

@anonym_369aaf ano ano na raňajky som mal 20 deka salámy, 5 rožkov, 2 cesnakové uzlíky, liter coca coly. Cestou do roboty pôjdem na kebab ktorý zapijem coca colou, a do roboty si beriem flašu coca coly. Na prestávke si dám z automatu bagetu alebo kurací wrap. Buvet bohužiaľ nemáme. Keď som robil v Samsungu tak som chodil na obedy do kantíny a po fajronte do bufetu. Na pošte také možnosti niesu. Len cestou čo si nakúpim. Dám zabaliť langoš a kebeb zjem vo vlaku, alebo naopak. Proste vždy cestou kúpim langoš a kebab a jedno zjem, druhé dám zabaliť a to zjem cez prestávku.

@podvody už nie je chudoba? Už sa netreba sťažovať aký si strašne chudobný?

anonym_5f0db3
Dnes o 11:12
@podvody

@podvody ty si neni normalny. Stale sem vypisujes, co vsetko pozeries a potom sa lutujes. Mas cukrovku a takto sa stravujes. Ja byt poistovna, tak ti neuhradzam liecbu.

anonym_3c1635
Dnes o 11:57

@anonym_autor neustálu chuť hlavne na sacharidy spôsobuje kvasinková infekcia v črevách - premnožené kvasinky... treba ich vyhladovať. Takto funguje os črevo - mozog.

anonym_b0cba0
Dnes o 12:12

@anonym_autor ludsky mozog nedokaze mysliet na dve veci sucasne takze nemas ho dostatocne zamestnany, ja si aj cely den pocas prace na jedlo nespomeniem. Jednoducho treba sa zamestnat nejakou cinnostou a prestanes nato mysliet

podvody
Dnes o 13:08
@anonym_f22381

@podvody je to ako si nastavis hlavu a zivotny styl. Ak necvicis a mas zacat, tak sa ti nebude chciet. ked sa rozbehnes, tak ti to zacne chutit. To iste s jedlom. Ak si zvyknes zdravo jedavat, ine ti chutit nebude. Ked sa naucis na cottage, tortillu s kuracimi kuskami,... tak ti pecena krkovicka pride mastna a nechutna. Len tebe sa nechce menit svoje zvyky.

@anonym_f22381 však som neraz skúšal delenú stravu, carnivor, a kúpil som tie zdravé misy že nejaký šalát s kuracími kúskami, a vôbec mi to nechutilo, radšej som si dal pizzu. Proste nevedia to tak chuťovo spraviť ako tie nezdravé. Cottage nikdy nebude mať chuť ako dobrý mastný cesnakový langoš. Keď bude špenát chutiť ako mliečna čokoláda, velmi rád zmením stravu. S tým cvičením si to vystihla. Aj to som už chcel velakrát začať a vždy mi to vydržalo pár dní.

podvody
Dnes o 13:11
@biba_18

pozor, aby si si nevypestovala formu ppp... keď jedlo budeš využívať ako odmenu za niečo alebo len tak z nudy - pretože na jedlo myslieť môžeš - ale jesť nemusíš, ani zakazovať si ho ...
ako hore už písali - bielkoviny, pravidelne jesť ... a pozoruj sa kedy tie myšlienku prídu - lebo môže to byť iba nuda alebo stereotyp ... napr. po obede káva = automaticky koláčik? prídem domov z práce = automaticky nejaký snack? vytočí ma féfka = dám si čokoládu na obalenie nervov?
a ak je to nové a posledné mesiace sa to zhoršuje, skús sa pozrieť na spánok, stres, hormonálne zmeny a prípadne aké lieky si pridala? keď človek zdravotne stráda, nevie korigovať jedlo ...
takže ... skúsiť pozrieť na seba úprimne otvorenými očami ... myšlienky na jedlo neodháňaj - ale ani sa nimi neriaď, ako prídu, tak odídu. môžeš skúsiť nejaké jogové cvičenia ktoré sa venujú práci s myšlienkami tu a teraz ...

@biba_18 presne o mne píšeš, ja to mám tak. Robím nočné, mám rozhádzaný biorytmus, neviem poriadne spať, keď ma naštvú zaženiem jedlom, keď sa teším odmením sa jedlom. Nejde to zmeniť, chcel som velakrát ale je to silnejšie ako ja.

podvody
Dnes o 13:12
@anonym_369aaf

@podvody už nie je chudoba? Už sa netreba sťažovať aký si strašne chudobný?

@anonym_369aaf nie nie, už som finančne stabilizovaný a užívam si život.

podvody
Dnes o 13:14
@anonym_5f0db3

@podvody ty si neni normalny. Stale sem vypisujes, co vsetko pozeries a potom sa lutujes. Mas cukrovku a takto sa stravujes. Ja byt poistovna, tak ti neuhradzam liecbu.

@anonym_5f0db3 ja som závislý na tom a neviem s tým nič urobiť. Veď aj tá cukrovka prišla preto. 2 typ vzniká presne zo životosprávy. To je ako keď fajčiar povie že na niečo musí umrieť. To si vlastne prizná že s tým nedokáže prestať. Závislosť je hnusná vec.

podvody
Dnes o 13:14
@anonym_3c1635

@anonym_autor neustálu chuť hlavne na sacharidy spôsobuje kvasinková infekcia v črevách - premnožené kvasinky... treba ich vyhladovať. Takto funguje os črevo - mozog.

@anonym_3c1635 to sa ako robí?

anonym_369aaf
Dnes o 13:19
@podvody

@anonym_369aaf nie nie, už som finančne stabilizovaný a užívam si život.

@podvody takže už konečne môžeš prejesť koľko chceš a už nemusíš zbierať plastové fľaše?

podvody
Dnes o 13:26
@anonym_369aaf

@podvody takže už konečne môžeš prejesť koľko chceš a už nemusíš zbierať plastové fľaše?

@anonym_369aaf presne tak, už sám ich odovzdávam ostatným zberačom. Stále nejakého stretnem. Zálohovanie je velmi v móde u sociálne slabších.

podvody
Dnes o 13:29

Práve som vystúpil z vlaku na vinohradoch. Hádajte čo bude prvé?

Tamtadadá 🥓🥩🌭🍔

anonym_5f0db3
Dnes o 13:33
@podvody

@anonym_369aaf presne tak, už sám ich odovzdávam ostatným zberačom. Stále nejakého stretnem. Zálohovanie je velmi v móde u sociálne slabších.

@podvody zálohovanie nie je v mode u sociálne slabších. Sociálne slabší sú lenivi ísť do roboty, preto su sociálne slabší.
A ty nie si závislý od jedla, len si lenivy robit nieco so svojim životom. Nechápem ako sa môže niekto hentak prežierať takým odpadom. Ty to nemáš v hlave v poriadku a čudujes sa prečo s tebou žiadna žena nechce byť. Toto by som doma teda nechcela.

podvody
Dnes o 13:39

Takto si predstavujem šťastie a aj ma to robí šťastným...

podvody
Dnes o 13:42
@anonym_5f0db3

@podvody zálohovanie nie je v mode u sociálne slabších. Sociálne slabší sú lenivi ísť do roboty, preto su sociálne slabší.
A ty nie si závislý od jedla, len si lenivy robit nieco so svojim životom. Nechápem ako sa môže niekto hentak prežierať takým odpadom. Ty to nemáš v hlave v poriadku a čudujes sa prečo s tebou žiadna žena nechce byť. Toto by som doma teda nechcela.

@anonym_5f0db3 tak kto sú tí ostatní vyberači? Ak nie sociálne slabší tak proste len "zberači" lebo vela ludí to robí. Aj teraz je plechovka v koši pred bufetom, ja ju nevyberiem, tak vyberie druhý. Aj v Košiciach pred stanicou rómske deti zbierali (Z). V poriadku ak ma ženy nechcú tak nech sa dajú vypchať, urobím sa šťastný jedlom.

anonym_3c1635
Dnes o 13:49
@podvody

@anonym_3c1635 to sa ako robí?

@podvody myslíš vyhladovať kvasinky?? Najlepšie zaberá KETO diéta na 3 mesiace a potom upraviť stravu natrvalo. Medzi najzdravšie patrí spomenutá protizápalová strava veľmi podobná stredomorskej.
Ak budeš ďalej pokračovať v stravovaní ako si opísal vidím, že si si už vytvoril chronický zápal v tele cukrovku typu2 a bude sa to len zhoršovať začnú úzkosti, nespavosť, nastanú depresie a skončíš na antidepresívach...
Je pravda, že závislosť na cukre, bielej múke.. je jedna z najťažších, ale dá sa to zvládnuť, chce to len pevnú vôľu.
Robí ťa to šťastným len chvíľu, lebo si neuvedomuješ, že sa môžeš cítiť šťastný a plný energie stále, ak zmeníš životný štýl a postoj k svojmu zdraviu... ❤

mondolina
Dnes o 13:51

@anonym_autor
zvýšila som v strave podiel bielkovín a potreba si niečo zobnúť, hlavne sladké prešla.

anonym_5f0db3
Dnes o 13:56
@podvody

@anonym_5f0db3 tak kto sú tí ostatní vyberači? Ak nie sociálne slabší tak proste len "zberači" lebo vela ludí to robí. Aj teraz je plechovka v koši pred bufetom, ja ju nevyberiem, tak vyberie druhý. Aj v Košiciach pred stanicou rómske deti zbierali (Z). V poriadku ak ma ženy nechcú tak nech sa dajú vypchať, urobím sa šťastný jedlom.

@podvody ostatni vyberači sú taktiež hnilé individua ktorým sa nechce pracovať. Lenivé socky.

anonym_eb5d06
Dnes o 14:09
@podvody

@podvody obavam sa, ze vela rokov pri tomto stravovani nepozijes. Hrozi ti z obezity a tej stravy cukrovka, porazka, infarkt, rakovina
Mal by si si najst nejake chutne a zdravsie nahrady. Namiesto salamy jedz sunku bez “ecok”, pizzu si daj navrchu s niecim zdravsim napr s kuracim masom, namiesto klobasy skus parky bez “e”. V hypermarketoch sa daju kupit. Namiesto langosa radsej lokšu, plnenu tortilu alebo kebab s kopou zeleniny a dresingom. To pre zaciatok. Ked si navyknes na to zdravsie tak mozes zase ist o level zdravsie.
Ja som si na nezdravej strave odpalila zaludok a mozem jest iba varene chude maso, zemiaky, ryzu, mrkvu, hokaido, cuketu a varene jablko, varene vajce. Takze ak chcem zit musim.

podvody
Dnes o 14:11

Vývar slepačí. To lúbim.

V robote mám dostupné iba toto:

Strana
z2