Ako prekonať závislosť na jedle?
Máte nejaké rady na doplnky stravy alebo niečo podobné čo vám pomohlo nemyslieť stále na jedlo a nemať chute?
Jesť vyvážene. Potom nebudú chute na sladké ani na blbosti,skratky neexistujú teda ak do seba nechceš pchať lieky pre cukrovarov, ktoré potláčajú chuť do jedla.
@anonym_f09820 už pol roka mám výživovú poradkyňu, mám tabuľky, ale mám to tak že týždeň dodržiavam, druhý týždeň sa idem zblázniť a nemožem sa dožrať, furt myslím len na jedlo
@anonym_f09820 už pol roka mám výživovú poradkyňu, mám tabuľky, ale mám to tak že týždeň dodržiavam, druhý týždeň sa idem zblázniť a nemožem sa dožrať, furt myslím len na jedlo
@anonym_autor horsie ako anorexia toto. To sa tym jedlom aj napchavas? Nie je ti potom zle?
Pevna vola jedine. Ak mas vyvazenu stravu, tak len zacat nieco robit, co ta odputa, napit sa vody... aj ja by som jedla viac a vselico dobre, napriek vyvazenej strave.
@anonym_autor horsie ako anorexia toto. To sa tym jedlom aj napchavas? Nie je ti potom zle?
@anonym_0136e9 dá sa to napísať aj normálne, trošku empaticky 🙂
Pevna vola jedine. Ak mas vyvazenu stravu, tak len zacat nieco robit, co ta odputa, napit sa vody... aj ja by som jedla viac a vselico dobre, napriek vyvazenej strave.
@simsalabim napiš sa vody fakt nepomaha, keby pomahalo, tak nepíšem sem.
@anonym_autor
zvýš príjem bielkovín, koľko g máš v strave bielkovín?
@anonym_autor
zvýš príjem bielkovín, koľko g máš v strave bielkovín?
@mondolina 112 g bielkovín
Môže pomôcť psychoterapia. Blbé komentáre ignoruj, viem, aké to je. Problém môže byť aj v psychike, v strave, alebo jednoducho slabá vôľa. Treba prísť na príčinu problému. Magické riešenie neexistuje. Kombinácia psychoterapie, vyváženej stravy a zaneprázdením mysle pomôže. Ak máš stravu naozaj vyváženú a nie si dlhodobo v kalorickou deficite, tak je problém hlbšie. U každého je to inak. Ja som často zajedala stres, ale aj keď som nemala veľa toho čo na robote, tak tiež som proste jedla z “nudy”. A je to boj skôr na dlhé roky ako instantné riešenie. Určite pomáha jesť pomaly, vyvážene jedlo ktoré ti naozaj chutí. Ja milujem sladké, a musím jesť sladké každý deň. Ale robim si rôzne proteinove lievance, kaše, jogurove misky, zdravé nanuky, zmrzliny.. musím byť “nasýtená” sladkého aby som nemyslela na to, ako a kedy čo zase budem jesť.. skús napísať aj tvoj jedálniček sem, či naozaj to nie je len chyba v strave. Mám dosť veľké znalosti v oblasti výživy, budem vedieť poradiť. 🙂. Nebola si dlho v deficite ?
Tak je mozno cas na poradcu osychologickeho. V momente ked jes mas pocity ze konecne je vsetko v poriadku na chvilku? (ako fajciar na cige) . Tesis sa na jedlo ako na odmenu za "namahu"? a podobne otazky si musis davat
Presne viem o čom píšeš, a kto nieje furt hladný nepochopí, mávam okolo 130 gramov bielkovín a absolútne to nepomáha, podľa mňa keby zjem aj cez 200 budem hladná, tak isto pijem pijem vody a nič 🤣🙈, jedine čo mne pomáha je cvičiť alebo ísť na plaváreň vtedy nejem hodinu pred, hodinu cvicim a hodinu po to máš 3 hodiny nevyžierania, toto mi pomôže, keď nič nerobím bola by som schopná len jesť
A máš to nastavene dobre, výživový poradca má vysokú školu či len nejaký víkendový certifikát. Máš reálne hlad či len chuť? Chuť vzniká kedy pri strese, z nudy? Zázračná pilulka neexistuje.
Tak je mozno cas na poradcu osychologickeho. V momente ked jes mas pocity ze konecne je vsetko v poriadku na chvilku? (ako fajciar na cige) . Tesis sa na jedlo ako na odmenu za "namahu"? a podobne otazky si musis davat
@martinmmartin skor ako to s tou cigaretou. Proste musim si dat aj ked strasne nechcem
A máš to nastavene dobre, výživový poradca má vysokú školu či len nejaký víkendový certifikát. Máš reálne hlad či len chuť? Chuť vzniká kedy pri strese, z nudy? Zázračná pilulka neexistuje.
@sense ano ma vysoku skolu, nastavene to mam dobre, akurat mam problem ze nemam hlad, mam chut na sladke stale, na tucne jedla, casto tabulky prekrocim lebo proste to neviem vydrzat.
Možno by som skúsila nekupovať nič navyše a mať vyplnený voľný čas. Žiadne vylihovanie a vynudievanie sa. Vtedy je to podľa mňa najťažšie odolať pokušeniu.
Ak máš väčšiu nadváhu, skús lieky na obezitu. Aspoň na rok a uvidíš, či sa ti nepodarí toho zbaviť, aj keď je šanca malá.
@sense ano ma vysoku skolu, nastavene to mam dobre, akurat mam problem ze nemam hlad, mam chut na sladke stale, na tucne jedla, casto tabulky prekrocim lebo proste to neviem vydrzat.
@anonym_autor tak chuť na sladké je závislosť ako na alkohole alebo cigaretách , jediné čo pomáha je zaťať sa a vydržať aspoň dva tri týždne. Nemať také veci doma, zamestnať mysel. Tiez dbať na pitný režim a dostatok spánku. A ty že je to. Len o chuti a nie o hlade, tak je to hlavne v hlave, možno by nebolo zle skúsiť psychoterapeuta
Možno by som skúsila nekupovať nič navyše a mať vyplnený voľný čas. Žiadne vylihovanie a vynudievanie sa. Vtedy je to podľa mňa najťažšie odolať pokušeniu.
Ak máš väčšiu nadváhu, skús lieky na obezitu. Aspoň na rok a uvidíš, či sa ti nepodarí toho zbaviť, aj keď je šanca malá.
@procrastique ono je to hrozne ťažké, ja som za vysoku pribrala 25 kíl. Kvôli učeniu a full time práci je ťažké nevyžierať, naučila som sa byť
Doma zavretá, do 16:00 praca potom škola a furt dookola. Chodievam aj do fitka, ale nevladzem chodiť viac ako dvakrat do tyždňa, niekedy len raz.
Ja takýto problém nemám, ale toto musí byť o pevnej vôli. Krabičková diéta by nepomohla? Obmedziť financie a nič iné okrem krabičiek nemať doma. Žiadne sladkosti, žiadne tučné jedlá nekupovať. Vyplniť si čas prechádzkami, chôdzou, fitkom, prečo nevládzeš chodiť do fitka napríklad 3x do týždňa?
Ja takýto problém nemám, ale toto musí byť o pevnej vôli. Krabičková diéta by nepomohla? Obmedziť financie a nič iné okrem krabičiek nemať doma. Žiadne sladkosti, žiadne tučné jedlá nekupovať. Vyplniť si čas prechádzkami, chôdzou, fitkom, prečo nevládzeš chodiť do fitka napríklad 3x do týždňa?
@0silvia0 krabičky som skúšala, dostala som z toho hystaminovu intoleranciu a nemôžem ich. Musím mať jedlo fresh.
Nevládzem chodiť častejšie lebo nemám energiu, som unavená z práce, zo školy, mám toho veľa a hlavne keď
Idem do fitka tak som z toho 3 dni zničená. Proste je to ťažké bojujem s tým.
@0silvia0 krabičky som skúšala, dostala som z toho hystaminovu intoleranciu a nemôžem ich. Musím mať jedlo fresh.
Nevládzem chodiť častejšie lebo nemám energiu, som unavená z práce, zo školy, mám toho veľa a hlavne keď
Idem do fitka tak som z toho 3 dni zničená. Proste je to ťažké bojujem s tým.
@anonym_autor a cvičíš sama či s trenérom? Ak by si chodila pravidelne, zničená by si nebola. Aspoň vymeň niektorú trasu (práca, škola) za chôdzu pešo, nech sa hýbeš.
Koľko ti chýba do ukončenia školy?
Na toto co pises je vyzivovy poradca krátky a fitko ti tiez nepomoze.. ono u teba je to v hlave, je to proste PPP aj ked nie v zmysle anorexie alebo bulimie, na tvojom mieste by som vyhladala psychologa, ktory sa venuje tejto problematike. Potom aj to fitko a ten poradca budu mat zmysel... teda mozno, lebo najdolezitejsi element v tom vsetkom si ty, nikto iny to za teba neodmaka... musis zmenit seba, svoj postoj k jedlu
@anonym_autor mne pomohli proteínové drinky, hlavne ochutené. Keď mám chuť na hlúposti (najmä sladké) tak si dám ten drink, väčšinou stačí aj polovičná dávka. Zaženie to hlad a aj tú chuť na sladké. Niekedy pomôže aj čistá čierna káva. Ale keď pracuješ a študuješ,je možné že jedlo vnímaš ako odmenu, že keď je to chutné, robí ti to radosť po strese. To sa mi najviac ukludnilo keď som zmenila prácu za menej stresujúcu.
Vsade chodit peso miesto mhd, alebo na bajku. Musis sa rozhybat. Ked chodis, tak nemas poruke chladnicku, ani nebudes mysliet na jedlo. Ak dostanes hlad, siahni po niecom s bielkovinami miesto po sladkom. Tuniak, losos, cottage syr, mozzarella light, tvaroh, biely jogurt,kusok kuracich prs, protein, vela zeleniny,.. Miesto sladenych limonad soda stream. Ked sa budes hybat, nebudes tolko mysliet na jedlo. A ak aj dostanes hlad, nemas po com siahnut a po 10 min chodze pocit hladu prejde. Akonahle budes vysedavat doma, tak z nudy pri kazdom pocite hladu si nieco das. Plus si musis trosku zvyknut na pocit hladu. Skus ako doplnok chrom, potlaca chut do jedla.
Praveze si unavena, lebo sa nehybes. Musis sa dokopat do chodze a s pohybom pride energia. Akoze prepac, radsej zoberies mhd miesto chodze, lebo si vraj unavena na chodenie ...
Vsade chodit peso miesto mhd, alebo na bajku. Musis sa rozhybat. Ked chodis, tak nemas poruke chladnicku, ani nebudes mysliet na jedlo. Ak dostanes hlad, siahni po niecom s bielkovinami miesto po sladkom. Tuniak, losos, cottage syr, mozzarella light, tvaroh, biely jogurt,kusok kuracich prs, protein, vela zeleniny,.. Miesto sladenych limonad soda stream. Ked sa budes hybat, nebudes tolko mysliet na jedlo. A ak aj dostanes hlad, nemas po com siahnut a po 10 min chodze pocit hladu prejde. Akonahle budes vysedavat doma, tak z nudy pri kazdom pocite hladu si nieco das. Plus si musis trosku zvyknut na pocit hladu. Skus ako doplnok chrom, potlaca chut do jedla.
Praveze si unavena, lebo sa nehybes. Musis sa dokopat do chodze a s pohybom pride energia. Akoze prepac, radsej zoberies mhd miesto chodze, lebo si vraj unavena na chodenie ...
@anonym_adaf0e ja ale nemam moc kam chodiť, prácu mám z domu, školu riešim tiež doma, mam max 1-2 cviká za týždeň, školu mám moc ďaleko aby som nešla mhd a teraz už dva mesiace ani do školy nechodím, len sa učím na skúšky, robím diplomku a projekty. Jediný moj pohyb je to fitko (raz do týždňa s trénerkou).
@anonym_autor a cvičíš sama či s trenérom? Ak by si chodila pravidelne, zničená by si nebola. Aspoň vymeň niektorú trasu (práca, škola) za chôdzu pešo, nech sa hýbeš.
Koľko ti chýba do ukončenia školy?
@0silvia0 jeden tréning mám s trénerkou. Pracujem z domu a školu mám raz za týždeň, teraz už nemám, len skúškové. Som v piatok ročníku, budúci rok mám štátnice.
@anonym_adaf0e ja ale nemam moc kam chodiť, prácu mám z domu, školu riešim tiež doma, mam max 1-2 cviká za týždeň, školu mám moc ďaleko aby som nešla mhd a teraz už dva mesiace ani do školy nechodím, len sa učím na skúšky, robím diplomku a projekty. Jediný moj pohyb je to fitko (raz do týždňa s trénerkou).
@anonym_autor To ani do obchodu nechodis a objednavas si jedlo? Proste si najdi potraviny, co su 3 km od teba (nie tie najblizsie)a tam chod peso nakupit. Ucit a precvicovat ucenie si mozes aj cestou.
Ak nechces prestat jest, nechces si ani aktivne vytvarat moznosti na pohyb, tak jedine uz len Ozempic.
Bohužiaľ ti fakt nič nepomože, musíš sa s tým popasovať sama, nedržať maškrty doma, nejesť fastfoody, keď nezmeníš tieto návyky, tak budeš len priberať.
Viem to z vlastnej skúsenosti, len som sa sťažovala, hladovala..
Akonáhle som to vynechala, nahradila sladkosti ovocím, kvalitnou stravou, mám zo seba lepší pocit, aj keby si chcela použiť injekčnú barličku tam je to rovnako, keď nebudeš poriadne jesť, vlčí hlad so sladkosťami bude tiež, to treba pochopiť aj v tejto uponáhlanej dobe je to výzva..
Samozrejme že nič nevládzeš, lebo nezdravé jedlo telu energiu zoberie, potrebuje na trávenie atď a žiadna navyše už nezostane..
@anonym_autor tak ja ti pisem to, s cim mam skusenost... schudla som 20kg, vahu uz dlhsiu dobu drzim a ano, chapem tvoje stavy s chutou na jedlo. Inak, ako pevnou volou, odputanim pozornosti alebo zaplnenim zaludka niecim inym - vodou - to asi nepojde. Alebo si nastruhaj 250g surovej kapusty 😇
@anonym_autor To ani do obchodu nechodis a objednavas si jedlo? Proste si najdi potraviny, co su 3 km od teba (nie tie najblizsie)a tam chod peso nakupit. Ucit a precvicovat ucenie si mozes aj cestou.
Ak nechces prestat jest, nechces si ani aktivne vytvarat moznosti na pohyb, tak jedine uz len Ozempic.
@anonym_adaf0e chodim raz za tyzden autom so tesca 😃 alebo do metra. Ono ja studujem informatiku, takze ucenie nie je ze precvicovanie po ceste, ale programovanie hlavne, pocitacova grafika atd teda sedim pri pocitaci. A ano niekedy si aj objednam dovoz potravin. Ale o to ani tak nejde. Skusila som si objednat nejake doplnky stravy co by mali pomahat menej vstrebavat tuky z jedla a tlmit chut na jedlo.
Rozhodla som sa ze sa objednam na obezitologiu. Dufam ze od Jula mi aspon ta skola odbudne.

Jesť vyvážene. Potom nebudú chute na sladké ani na blbosti,skratky neexistujú teda ak do seba nechceš pchať lieky pre cukrovarov, ktoré potláčajú chuť do jedla.