Ako pribrať pri zdravotných problémoch?
Ahojte vedeli by ste mi poradiť ako mám pribrať? Mám ani nie 45 kg a chcela by som pribrať Gastroenterológ mi predpísal Fresubin créme ale bojím sa ho užívať lebo sa mi niekedy stalo že mi zaťažil žalúdok alebo ma akoby prehnalo som bezradná musím si dávať pozor čo zjem všetko to začalo s Helikobakterom a Candidou čriev pri nich som schudla a chcela by som veľmi pribrať má niekto skúsenosti s takýmto niečím a ešte mám syndróm dráždivého čreva.
@oblacik31 silový tréning, plus kvalitná strava prostredníctvom kalorických tabuliek. Navýšiť Tuky, sacharidy, bielkoviny podľa váhy, výšky, aktivít .... Ale nie v blbostiach..popritom cvičiť s váhami a postava bude vyzerať lepšie, ako keby sa naberal iba tuk....a budeš sa cítiť fit a dobre
@oblacik31 fresubin a podobne treba piť po dúškoch počas dňa aby z neho nebolo zle.
Ináč poradiť neviem
Marlenka,keksy, pečené prasiatko, hranolky, čipsy. Dvojité porcie, čipsy zožrať na jedno posedenie. Takisto študentskú pečať aspoň 200 g. Obmedziť pohyb. Úspech zaručený. 😀
z vlasnej skusenosti nic ti nezaruci pribratie, tiez som mala 45kg. asi az do 45 rokov potom sa to zlomilo, menopauza... pribrala som, dovtedy som mohla "zrat" cokolvek v akomkolvek mnozstve, nutridrinky nic nepomohlo proste matabolizmus
Podla mna musis vyliecit creva. Najviac sa vstrebava v nich, tebe ziadne chipsy nepomozu, ked tebou vsetko prejde a nic sa nevstreba.
Asi najlepsie sa poradit v nutricnej poradni. Dbala by som na uplne zdravu stravu, vela zdravych tukov, orechov, tmavej celozrnnej muky, zrn, semiacok, ale porad sa s ohladom na tvoj stav.
Semiacka a zrna ti mozu skodit, ak mas nejak poskodene creva.
Rovnako plnptucne mliecne vyrobky ti mozu robit zle, aj ked su vybornym zdrojom kalorii.
Nevieme, co mozes jest a co nie.
Tu sa naozaj neda jednoznacne radit bez zdravotneho zaznamu.

@oblacik31 Syndrom draždiveho čreva u mňa nehra rolu, ale je pravda, že keď to začalo, mal som 59kg. Teraz som sa vypapkal na krasnych 98kg a teraz zase chudnem, resp. rysujem. Aktuálne mám 89kg. Takže som na dobrej ceste.
Platí to, čo v prípade tučkov - len u teba naopak. Oni potrebujú kalorický deficit, ty kalorický nadbytok.
Ako ho dosiahnuť je na tebe. Kvasiť doma na gauči a žrať čipsy? Napríklad.