icon

Čo pomáha na ťažký žalúdok?

oblacik31
Včera o 11:12

Ahojte potrebovala by som poradiť ako sa stravujete a aké pečivo jete pri syndróme dráždivého čreva a na ťažký žalúdok po jedle čo je dobré a účinné na trávenie už som bezradná a potrebovala by som pribrať ale problém je v tom že aj po 2 hodinách mám rovnako plný žalúdok jediné čo užívam je Pancreolan a Amitriptilin ale len polku tabletky večer. Ďakujem za každú radu.

janasofi
Včera o 11:27

@oblacik31 ja užívam po gastrologických vyšetreniach kde diagnostikovali málo žalúdočných štiav, nepohyblivy žalúdok, 0 intoleranciu laktózy na základe čoho mi netravy. Jem maličké porcia, vylúčila som časom s jedálnička mäso, cestoviny, surovú zeleninu. Ganaton je na predpis lekára je moja overená prvá pomoc keď mi je veľmi ťažko spočiatku som ho užívala pravidelne, po nastavení jedálnička ho užívam iba pri ťažkostiach.

anonym_b35751
Včera o 12:02

@oblacik31 kúp si v zdravej výžive Bio nepasterizovaný jablčný ocot s octovou matkou (obsahuje tráviace enzýmy a probiotika na lepšie trávenie.. ) pridávaj do marinád na šalát, pokvapkaj octom upečenú, uvarenú zeleninu na tanieri, pridaj lyžicu octu do vychladnutých polievok, omáčok... na tanieri. Nepridávaj ocot do horúcich jedál, vyššie teploty zničia probiotiká a enzýmy. Čerstvý ananás, kvasená zelenina, čaj z čerstvého zázvoru... podporujú trávenie. Nepi nápoje aspoň hodinu po jedle.