icon

Ako riešiť nespavosť a tráviace problémy po športovaní?

dalisko
Dnes o 06:59

Ahojte, rád by som vás poprosil o radu alebo osobnú skúsenosť. Od decembra sa točím v problémoch, ktoré odštartovali silné antibiotiká (ATB). Moje symptómy sú dosť špecifické a lekári zatiaľ nevidia jasnú príčinu.

Časová os a symptómy:

December: Po doužívaní silných ATB začalo extrémne nafukovanie a bolesti brucha palenie brucha nepravidelná stolica, nočná bolesť hrdla suchosť, nočný dusivý kašeľ, citelné dýchanie tlak na plúcah nespavosť . Diéta čiastočne pomohla s nafukovaním.

Január: Gastroskopia potvrdila mierny zápal žalúdka. pľúcne v poriadku, testy krv poriadku až na zvíšeny bilirubín, Histológia dopadla super, Lieky mi nenasadili (vraj som ich už mal dosť). Pridala sa nespavosť (budenie o 02:00 a koniec), oranžový povlak na jazyku, pálenie v oblasti brucha a zápaly hrdla po fyzickej záťaži (stačí hodina vo fitku).

Február/Marec: vačšina príznakov pominula, Skúšal som návrat k športu a normálnej strave (marec aj mliečne výrobky). Chvíľu to vyzeralo super, stolica bola v poriadku,

Zvrat: Po jednej turistike sa všetko zrútilo. Opäť nespavosť, zapálené hrdlo a slabosť, a nafukovanie

Súčasnosť: Druhá gastroskopia sono OK , chýbal test na mliečne ,dopadla bez akéhokoľvek nálezu , nasadené ATB na črevo (Normix). Po dobratí necítim nejaký výrazny rozdiel

Moje hlavné otázky na vás:

Stretli ste sa s tým, že by tráviace problémy spôsobovali nespavosť a zápaly hrdla po fyzickej aktivite, aktivita je možne že telo teraz dlhši čas nebude zvládať ? ako to zlepšiť okrem relaxu ?

Môže fyzická záťaž (šport/turistika) spúšťať takýto masívny relaps, ak nie je črevo v poriadku?

Má niekto skúsenosť s tým oranžovým povlakom na jazyku v kombinácii s kyslosťou v ústach (neni to reflux ) môže to spôsobovať dlhodobá diéta ?

Cítim celkové oslabenie tela a akoby sa mi po každej aktivite imunita zrútila. Budem vďačný za akýkoľvek postreh, smerovanie alebo radu. ešte som neabsolvoval alergologiu čakám na listine Ďakujem za každý postreh ako zlepšiť stav svojpomocne 🙂

anonym_130276
Dnes o 07:21

skús sa fyzicky nepreťažovať, skôr nejaké kratšie menej náročné aktivity, na črevá dobré probiotiká, skús vysadiť laktózu a uvidíš či sa to zlepší

zabka79
Dnes o 16:10

@dalisko skus kloktat vodu+ stvrt lyzicky sody bicarbony aj 5x denne po jedle a protrio alebo probiofix oranzove probiotikum minimalne 2 tyzdne plnu davku podla letacika., samozrejme vit c, d, b a zinok.na zaludok repikovy caj alebo iny zaludocny