icon

Ako riešiť priberanie a nafukovanie v strednom veku?

viva13
Včera o 19:00

Prosim nezmenila som stravovanie Ale za pol roka som pribrala 12kg a ide to hore mam 42r. Neporadite nieco vecer mam hrozne velke brucho a nedari sa mi chudnut. Prave naopak. Chystam sa obvodnemu no nerada by som isla na gastro, nemate skusenosti?

anonym_993a23
Včera o 19:11

perimenopauza- takto to zacina... zacat sa hybat vela chodit dat si pozor co zjes .. vacsinou sa ukaze aj nafukovanie hlavne po smotane a mliecnych vyrobkoch .. zacat zdravsie jest..vela zeleniny a probiotik ...

biba_18
Včera o 19:12

perimenopauza 😏 takže radím pozrieť napr. https://tatianabencekova.sk/moj-pribeh/ a zvyšok čo píše…

biba_18
Včera o 19:13

a určite nezačni behať ako šialená a neznižuj príjem pod bazal… to nepomáha. práve naopak

stellarstar
Včera o 19:23

Takto som vstupovala do perimenopauzi, pribrala 15 kg. To bolo pred 3r. Tento rok som začala a schudla už 13 kg. Prečítaj si niečo o tom

viva13
autor
Včera o 20:16

Ako sa da doplnit estrogen okrem potravin, je nieco ucinne volnopredajne, mate skusenosti?

anonym_c8fd02
Včera o 20:26

Po 40tke zacina tetkovatenie, plus 15-20kg a vzhlad clovece nezlob se. Alebo matriosky.

zuzana2910
Dnes o 04:49
@anonym_c8fd02

Po 40tke zacina tetkovatenie, plus 15-20kg a vzhlad clovece nezlob se. Alebo matriosky.

@anonym_c8fd02 áno, minule som premýšľala, že takmer všetky ženy v určitom veku majú rovnaké postavy, nohy, brucho, žiadny pás. Tie figúrky z človeče, máš pravdu.

biba_18
Dnes o 06:21

@zuzana2910 príroda to tak zariadila...

zuzana2910
Dnes o 06:43
@biba_18

@zuzana2910 príroda to tak zariadila...

@biba_18 áno, no ja tak nechcem vyzerať.. myslíš, že sa to dá? Naozaj, keď v okolí, v práci pozriem, všetky ženy cca 60+ majú tie postavy také, ako vyššie spomenuté..

biba_18
Dnes o 06:50

@zuzana2910 dá. ale chce to úplne prekopať život ...

anonym_bcbe9c
Dnes o 07:11

veľa bielkovin, aspon 100 g denne. pomáhaj si proťákom. a silový tréning.

sara07
Dnes o 07:49

v okoli mám 5 báb vo veku určite nad 65+ a majú driek aj tenšiu postavu, na plastikach neboli , u jednej nie som si tak istá ale vyzera až moc dobre ten zadok aj brucho
takže beriem že šanca nebyt matrioška je
silovy trening , uprava jedalnička , na odvodnenie žihlavovy čaj
estrogen je fajn na doplnenie
na bruško teraz su perfektne stahovacie prádlo , pozri astratex, dokonca aj bambusove , vyšši pas a vyzeraju dobre

sara07
Dnes o 07:54
@biba_18

perimenopauza 😏 takže radím pozrieť napr. https://tatianabencekova.sk/moj-pribeh/ a zvyšok čo píše…

@biba_18 pozrela som to len ak to dodržiava tak by som brala profilovu fotku aspon -10 -15 kg
tak som hned skončila 😂

negymama
Dnes o 09:20

nezmenila si stravovanie - no to je chyba.
Po 40-45 ako ktora zena, uz telo nic neodpusti.

Pridaj bielkoviny, uber sacharidov /nemusis uplne vylucit/, pridaj vlakninu do stravy.
Nafukovanie suvisi s mikrobiomom v crevach, ten si treba pestovat probiotikmi a vlakninou.
Dalej pridat viac pohybu, nie skakanie a kilometre behu na znicenie klbov. Skor kombinacia kardio a siloveho treningu. Nemusis chodit do posilnovne, ak ta to nelaka, cvicit sa daj aj doma, nemusis mat ani drahe stroje, stacia cinky do ruky ci kettlebell, alebo rozne napinacie snury.

Je to bezny vyvoj. Ja som bola cely zivot stihla, po kazdom zo 4 tehotenstiev som do roka ci 1,5 roka schudla na povodnu vahu. Jedla som od detstva vela, s chutou, zaradom vsetko bez obmedzenia, aj tazke jedla. Z nicoho mi nebolo zle, na nic som nemala alergiu, tak som sa neobmedzovala.
a okolo tych 45-46 rokov to zacalo... priberanie, bolesti klbov, znizenie pohybu, zle travenie. No proste isla som ku "tetke", co sa len stazuje kde ju picha a kde boli.

No potom som to prekonala...zacala som najprv plavat, potom som pridala bicykel, turistiku, domace posilovanie, a uplna zmena stravy. Obcas si dam aj to co som jedla predtym, ale su to vynimocne pripady ako sviatky, oslavy a podobne. a rozhodne nie v neobmedzenom mnostve. .

viva13
autor
Dnes o 09:46
@anonym_bcbe9c

veľa bielkovin, aspon 100 g denne. pomáhaj si proťákom. a silový tréning.

@anonym_bcbe9c ano bielkoviny som zaradila už 2 týždne

zuzana2910
Dnes o 10:11
@biba_18

@zuzana2910 dá. ale chce to úplne prekopať život ...

@biba_18 zatiaľ neriešim, síce idem mat 50 rokov, no my máme v rodine myslím fajn genetickú výbavu, metabolizmus spaľuje aj klobásu zjedenu večer pred spaním (žlčník už horsie) držím cca 52kg, aj pás je aký taky, no čo ja viem, či po tej 55tke nenabehnem na štýl typu spomínaná matrioška, ako vyzerajú vlastne všetky tetky okolo 60tky a 70tky už naozaj všetky.

anonym_8f58f3
Dnes o 10:29

Skus sa vyhnut soli ta viaze vela vody, moze byt pocit plneho brucha. Ono v konecnom dosledku, bez kalorii nepriberes. Mozno si neuvedomujes, ale mozes jest vela cukrov, viac ako predtym. Treba hlavne bielkoviny. A ked si hladna vecer, najlepsie na zasytenie su bielkoviny. Takze vajicko, tvaroh, cottage, syr,...

anonym_c43cc5
Dnes o 10:46
@sara07

v okoli mám 5 báb vo veku určite nad 65+ a majú driek aj tenšiu postavu, na plastikach neboli , u jednej nie som si tak istá ale vyzera až moc dobre ten zadok aj brucho
takže beriem že šanca nebyt matrioška je
silovy trening , uprava jedalnička , na odvodnenie žihlavovy čaj
estrogen je fajn na doplnenie
na bruško teraz su perfektne stahovacie prádlo , pozri astratex, dokonca aj bambusove , vyšši pas a vyzeraju dobre

@sara07 presne tak. Mám tetu, 72 rokov, výška 173 CM. Váha asi 65 kg. Postava závideniahodna. V lete náhodi aj saty cez kolená,dvojdielne plavky, kľudne tielko na ramienka. Prečo? Celý život v pohybe, záhradka, bicykel, vacsinou pešo v rámci možností, plávanie.....na turistike ja fucim a ona si ide....čiže pohyb a pohyb...

sara07
Dnes o 10:50
@anonym_8f58f3

Skus sa vyhnut soli ta viaze vela vody, moze byt pocit plneho brucha. Ono v konecnom dosledku, bez kalorii nepriberes. Mozno si neuvedomujes, ale mozes jest vela cukrov, viac ako predtym. Treba hlavne bielkoviny. A ked si hladna vecer, najlepsie na zasytenie su bielkoviny. Takze vajicko, tvaroh, cottage, syr,...

@anonym_8f58f3 mám lepšie mandle
je to vynikajuci zdroj bielkovin vraj podla mudrych článkov a stačí ich aj 6 na noc , ja pred spanim musim niečo zjest inak nezaspim od hladu
ked som objavila mandle, to ako keby som objavila ameriku 😂😂😂

sara07
Dnes o 10:52
@negymama

nezmenila si stravovanie - no to je chyba.
Po 40-45 ako ktora zena, uz telo nic neodpusti.

Pridaj bielkoviny, uber sacharidov /nemusis uplne vylucit/, pridaj vlakninu do stravy.
Nafukovanie suvisi s mikrobiomom v crevach, ten si treba pestovat probiotikmi a vlakninou.
Dalej pridat viac pohybu, nie skakanie a kilometre behu na znicenie klbov. Skor kombinacia kardio a siloveho treningu. Nemusis chodit do posilnovne, ak ta to nelaka, cvicit sa daj aj doma, nemusis mat ani drahe stroje, stacia cinky do ruky ci kettlebell, alebo rozne napinacie snury.

Je to bezny vyvoj. Ja som bola cely zivot stihla, po kazdom zo 4 tehotenstiev som do roka ci 1,5 roka schudla na povodnu vahu. Jedla som od detstva vela, s chutou, zaradom vsetko bez obmedzenia, aj tazke jedla. Z nicoho mi nebolo zle, na nic som nemala alergiu, tak som sa neobmedzovala.
a okolo tych 45-46 rokov to zacalo... priberanie, bolesti klbov, znizenie pohybu, zle travenie. No proste isla som ku "tetke", co sa len stazuje kde ju picha a kde boli.

No potom som to prekonala...zacala som najprv plavat, potom som pridala bicykel, turistiku, domace posilovanie, a uplna zmena stravy. Obcas si dam aj to co som jedla predtym, ale su to vynimocne pripady ako sviatky, oslavy a podobne. a rozhodne nie v neobmedzenom mnostve. .

@negymama kettlebell
zaujalo ma , cvičíš s ním
fakt je to také super na mierne spevnenie, nečakam tehličky
špekulujem že by som začala s tým cvičit

sara07
Dnes o 10:53
@anonym_c43cc5

@sara07 presne tak. Mám tetu, 72 rokov, výška 173 CM. Váha asi 65 kg. Postava závideniahodna. V lete náhodi aj saty cez kolená,dvojdielne plavky, kľudne tielko na ramienka. Prečo? Celý život v pohybe, záhradka, bicykel, vacsinou pešo v rámci možností, plávanie.....na turistike ja fucim a ona si ide....čiže pohyb a pohyb...

@anonym_c43cc5 fuchh to by som chcela tak
ako kondičku mám , len tu vahu nie 😂😂 ale zase nepriberam , ja verim že tých "priblblých" 7 kg dám dole