Ako riešiť problémy s očami pri hypertyreóze?
Ahojte, mam hypertyreozu , síce už pomerne stabilizovanu , beriem iba polku tabletky thyrozol , no problémom sú moje oči, mam exoftazmus na jednom oku, ako sa to ďalej rieši ?
@anonym_autor vyoperovat štítnu žľazu. A ihneď sa nastaviť na euthurox. Tsh do 1 aby bolo
Tak moje TSH momentálne je 1,4
Ďalšiu kontrolu mam v apríli, dr vravela že sa vysadí celkom thyrozol keďže výsledky z krvi sú dobre , nemam ani žiadne iné problémy , okrem toho oka samozrejme, nie som veľmi za operáciu , dost sa toho bojím , a ešte aj keď mam štítnu žľazu v poriadku ( podľa dr ) , nie je nejaká iná alternatíva ako dať doporiadku to oko?
Ja som mala všetky príznaky, áno, aj vypuklé oči, obe však súmerne. ŠŽ mám už vyše 10 rokov vyoperovanú, liečba nastavená správne, oči sa zlepšili, no stále sú iné než boli. Sú vypuklejšie ale nič hrozné, skôr veľké. Čo mi vravel lekár, málokedy sa oči upravia do pôvodného stavu.
mne sa oči upravili a to som ich mala fakt vypulene , a ruky sa mi klepali ako 90 ročnej, štitnu mám stale celu , nevyoperovanu
mne sa to upravilo časom samé a to bolo tak pred 20 rokmi , odvtedy sa mi to nevratilo
Ďalšiu kontrolu mam v apríli, dr vravela že sa vysadí celkom thyrozol keďže výsledky z krvi sú dobre , nemam ani žiadne iné problémy , okrem toho oka samozrejme, nie som veľmi za operáciu , dost sa toho bojím , a ešte aj keď mam štítnu žľazu v poriadku ( podľa dr ) , nie je nejaká iná alternatíva ako dať doporiadku to oko?
@anonym_autor ja som po operácii 12 rokov, nič lepšie sa.mi nemohlo stať. Roky trápenia to boli
@anonym_autor ja som po operácii 12 rokov, nič lepšie sa.mi nemohlo stať. Roky trápenia to boli
@zdenka11081983 a s čím sa konkrétne trapila ak sa smiem spytat, zaujíma ma to ..
@zdenka11081983 a s čím sa konkrétne trapila ak sa smiem spytat, zaujíma ma to ..
@sara07 z liekov ako thyrozol, carbimazol mi padali vlasy, nevedela som sa akoby nastaviť na liečbu. Chudla som, mávala som hnacky. Štítna mi narástla (struma). Primár v Lubochni mi povedal keď som prišla po druhom pôrode s TSH 0,000 neviem koľko že čo som spravila Brtkovi (moj ošetrujú lekár od 14 rokov, pravdepodobne uz nerobí, dúfam pre ostatných pacientov) že ma takto roky nechal trápiť. Triasli sa mi ruky, vysoké tepy. Po operácii v 2014 sa cítim lepšie.
@sara07 a najmä mala som vysoké protilátky. Bála som sa o oči. Po operácii protilátky klesli do normy
@sara07 a najmä mala som vysoké protilátky. Bála som sa o oči. Po operácii protilátky klesli do normy
@zdenka11081983 tak ja mám stale vysoke protilatky roky ,mne povedali že u mna s tým nevedia nič urobit, lebo po liečbe sa vratili naspäť
mala som to jedno obdobie, štitna sa zmenšila do normálnej velkosti a to som mala hrvol zvlašt na jednej strane ako fakt, ruky tras, oči , tep
toto už nič z toho nemám .
@anonym_autor si sledovana na ocnej ambulancii?
Hertel vys. sa meni? Zlepsuje? Stagnuje?
@zdenka11081983 tak ja mám stale vysoke protilatky roky ,mne povedali že u mna s tým nevedia nič urobit, lebo po liečbe sa vratili naspäť
mala som to jedno obdobie, štitna sa zmenšila do normálnej velkosti a to som mala hrvol zvlašt na jednej strane ako fakt, ruky tras, oči , tep
toto už nič z toho nemám .
@sara07 ja sok mala tiež obdobie kedy bolo "dobre". No po pôrode druhej dcéry som skončila s vysokými tepmi na pohotovosti a vedela som ze to je zas štítna. A už som nechcela zas liečbu. Protilátky som mala vysoké. Naozaj to operácii šli pod hranicu normy.

@anonym_autor a lekar co na to hovori? Ak mas stale protilatky pritomne, tak to asi bude stale takto 😔. Ja som nemala ocne priznaky, ale s tlakom, pulzom, busenim srdca, padanie vlasov, ale mne protilatky po liecbe klesli az tak, ze som bez liekov. Takze mozno niekto poradi, kto mal ocne priznaky.