Ako sa cítite v tridsiatke? Máte zdravotné problémy?
Čaute baby, ešte nemám ani 30 a teda ja stále behám po doktoroch už mi to lezie na nervy.. Každý vraví že na toto som ešte moc mladá ale ja si nepamätám dňa kedy som sa cítila naposledy dobre 🙄 buď je to hlava, zašklby v nohách, alebo mi stačí že sa zle vyspím a už nemôžem s hlavou otáčať do jednej strany, od včera je to brucho...po oslave kde sa teda popijalo ma odvčera boli napravo pod pravým rebrom ale len pri niektorom pohybe a smeruje mi to aj hore medzi tú medzeru kde sú rebrá... Myslíte si že je to žlčník alebo pečeň alebo som sa len včera moc nadrapovala s ťažkými taškami keď som ich vyťahovala z kufra? Lebo som to nemala od rána ale 5 min po tom čo som prišla z nákupu... A to som neni typ človeka ktorý chodí po doktoroch len aby sa vyhnul práci, mam flexibilný pracovný čas a tieto veci si vždy vybavujem v čase voľna ale teda radšej by som mala iné veci na robote než sedieť v čakárni u doktorov 🙄
pockaj, po 40tke to bude este horsie...
@anonym_autor zášklby, bolesti žalúdka, chrbtice a seknutý krk sú svalové spazmy čo je dôsledok nedostatku minerálov, vitamínov.. krvné testy to nemusia ukázať.
Stres, alkohol, cukor, káva, čokoláda, sladkosti... demineralizujú telo, preto jedz veľa zeleniny a ovocia + mak, melasa.. obsahujú veľa živín, pridaj fermentované potraviny, omega3, okrem magnézia dopĺňaj elektrolyty, častejšie si dopraj kúpele s epsomskou soľou a levanduľovým olejom, pred spánkom si daj kamilkový, medovkový, levanduľový čaj... hlavne spomaľ.
Skús jemné masáže krčnej chrbtice s mätovým olejom. Dopĺňaným živín sa ti uvoľní stuhnuté svalstvo budeš sa cítiť oveľa lepšie ustúpia bolesti, úzkosti aj napätie v tele...
@anonym_0a12b2 Však to viac pohybu, menej sladkosti a fast foody
@anonym_0a12b2 Však to viac pohybu, menej sladkosti a fast foody
@sisska96 áno aj, ale u žien najviac demineralizuje telo tehotenstvo a dojčenie.
Všeobecne je to zle zložená strava s prevahou potravín bez živín, treba zaradiť potraviny s vyšším obsahom minerálov a vitamínov a vyradiť jedlá, ktoré ich neobsahujú a oberajú telo o dôležité živiny ako som spomenula + obmedziť stres, viac spať, relaxovať, dopriať si masáže...
@anonym_autor to počkanie môže byť pankreas alebo zlcnik, keď to s ťažkým/palivym jedlom alebo alkoholom/kávou preženie môže sa to stať. Môže to byť len také mrvenie, alebo pichanie, trpnutie, bolesť, môže ta bolieť odzadu na chrbte a pod. Ak to nie je veľmi vyrazne nie je to tragédia ale radšej to pories s doktorom, môžeš mať zlcnik9ve kamene alebo niečo s pankreasom/pečeňou, čo ti koze spôsobovať aj iné problémy. Tých chorôb čo v tejto oblasti môže byť veľa, od podráždenia po nádory, ale to by si mala iné bolesti už. Len je dobre to nezanedbat, lebo potom sa ti stane ze dostaneš raz záchvat a to bude neskoro. Inak ja mam 35 skoro a áno, cítim sa horšie ako pod 30, stále casto riešim, migréna, kĺby, únava. S vekom sa to zhoršuje, ale v tvojom veku by to nemalo byt také zlé, možno by som sa porozprávala s praktickým doktorom, či by nešlo v rámci preventívnej prehliadky spraviť viacero testov, či nemáš niečo typu celiakia, znížená funkcia pecene a pod, čím skôr sa zachytí tým skôr ti budu vedieť pomôcť a nebudeš mať toľko zlých dní. Držím palce

@lindusss2016 ziaden cvik na chrbat neexistuje, ktory by aspon minimalne nezapojil brusne svaly ci? a vacsina cvikov na chrbat zapaja brucho na viac ako 50%... tak ako pises brucho je stabilizacny sval bez neho nejde nic👍🏻
@fairyy ale existuju cviky, ktore su jednoducho na chrbtove svalstvo. Treba posilnovat aj brusne svaly, nielen priamy, ale tak isto sikme brusne, priecny... Pracovat s hlbokym branicnym dychom.
Ja som autorku nevidela, moze byt, ze potrebuje chrbat skor uvolnit ako posilnit. Moze tam byt hocico, toto je len strielanie naslepo 🤷