Prečo sa vekom zhoršujú tráviace problémy?
Nebudem sa velmi rozpisovat, od 20tky trpim na funkcnu poruchu travenie a zlcnika zo zaciatku bolo raz za cas a aj pomerne rychlo odozneli problemy, bolesti brucha pocit netravenie, obcas zvracanie naduvanie. Mam teraz 38, a za posledne 2 roky sa tie problemy zhorsuju. Zle obdobia su coraz castejsie, trvaju dlhsie horsie ich znasam zakazdym mi je pritom aj na odpadnutie teda vtexy ked mi je na zvracanie, picha ma hore dole v hornej casti brucha. Pred 2 rokmi som bola naposledy na gatsre ked sa to zacinalo zhorsovat, ct gastrokoskopia krvne testy na vsetky mozme, vsetko bolo ok. Ja som z toho uz na nervy. Kratsi je zoznam toho co mozem ako toho co nemozem aj napriek tomu mi byva stale horsie a horsie. Uz sa obavam nejakej rakoviny. Mali ste to niekto tak? Ze vekom sa vam problemy zhorsili?
@anonym_autor a žlčník keď ma poruchu trávenia neodporúčajú vybrať? To znie ako aj problémy so žlčníkom. Chorý žlčník robí veľmi veľa. Vybrať von laparoskopicky a bude lepšie, ak je žlčník porušený.
@anonym_autor a žlčník keď ma poruchu trávenia neodporúčajú vybrať? To znie ako aj problémy so žlčníkom. Chorý žlčník robí veľmi veľa. Vybrať von laparoskopicky a bude lepšie, ak je žlčník porušený.
@anonym_871f3a neodporucaju, nemam kamene ani piesok a viaceri chirurgovia vraveli ze pri funkcnej poruche je velka pravdepodobnost ze problemy budu pretrvavat alebo budu horsie, lebo sa nevie pri funkcnej poruche ze ci je porucha vyprazdnovania zlcnika alebo zlozenie zlce
@anonym_autor Pred dvoma rokmi si bola na posledy a dnes sa stazujes?
Ak by to bola rakovina tak je do pol roka po tebe (neliecena) takze rakovinu z dialky vylucujem
@martinmmartin to nie je stazovanie, to bola len otazka na ludi co maju podobny problem ze ci sa to aj im vekom zhorsuje. Hladam skor niekoho kto ma skusenosti, ze ci im mozno nieco pomohlo
@anonym_871f3a neodporucaju, nemam kamene ani piesok a viaceri chirurgovia vraveli ze pri funkcnej poruche je velka pravdepodobnost ze problemy budu pretrvavat alebo budu horsie, lebo sa nevie pri funkcnej poruche ze ci je porucha vyprazdnovania zlcnika alebo zlozenie zlce
@anonym_autor tak, to treba doriešiť, ten žlčník. Na gastrofibroskopii by to mali vedieť presnejšie. Nemyslím, že sa to vekom zhoršuje. Treba poriadne vyšetriť, preliečiť a bude to dobre.
@anonym_autor tak, to treba doriešiť, ten žlčník. Na gastrofibroskopii by to mali vedieť presnejšie. Nemyslím, že sa to vekom zhoršuje. Treba poriadne vyšetriť, preliečiť a bude to dobre.
@anonym_871f3a no len nikde nic nenasli, nemaju co liecit, vystriedala som viacerych gastro a stale bol vysledok rovnaky. Skusali sme rozne lieky pocas tych rokov, nikde ziaden efekt
ak je napr. zlý - chorý žlčník tak jasné že to bude čoraz horšie a horšie. Potrebuješ odborného lekára a možno aj operáciu.
Niečo podobné mal blízky príbuzný - jemu pomohla až operácia žlčníka. aj to nie hneď, až po niekoľkých mesiacoch po operácii bol OK. pomerne dlhá rekonv. tam bola.
Samozrejme že sa vekom zdravotné ťažkosti zhoršujú. Spomaľuje sa metabolizmus, dolieha na teba všetko z okolia. Ci uz zlé stravovanie, zlý životný štýl, stres, psychické problémy. Nezabudni, že psychika sa odráža častokrát v trávení a na chrbtici. Všetko toto ti môže spôsobovať zdravotné problémy. Uzkosti, stres v práci, stres doma, zlý partner, zla a nevhodna strava, ziafen pohyb, ziadna psychohygiena...
@anonym_autor to bolo gastro a ostatné vyšetrenia sono brušných orgánov?Aj z chrbtice ti môžu bolesti vyzerovat do brucha.A aj stres nervy môjho muža stále niečo bolelo v bruchu všetko negatívne sibo test ti robili?dostal lieky na ukludnenie a je zdravý ako rybka🙂
@anonym_autor áno, vekom sa spomaľuje metabolizmus. V žalúdku sa tvorí menej kyseliny a tráviacich enzýmov preto jedlo dobre netrávi, nevstrebú sa do tela potrebné živiny, začnú sa tvoriť zápaly, pliesne, hnilobné baktérie... v črevách.
Treba podporiť trávenie zvýšeným príjmom potravín s vyšším obsahom vitamínu C, probiotík, tráviacich enzýmov - fermentované potraviny, ovocie, zelenina, zdravé tuky, zázvorový čaj pri pocitoch napínania a zvracaní... dopĺňať magnézium, omega3... jesť menšie porcie, viac sa hýbať kvôli peristaltike čriev, menej stresu viac oddychu a spánku...
@anonym_autor áno, vekom sa spomaľuje metabolizmus. V žalúdku sa tvorí menej kyseliny a tráviacich enzýmov preto jedlo dobre netrávi, nevstrebú sa do tela potrebné živiny, začnú sa tvoriť zápaly, pliesne, hnilobné baktérie... v črevách.
Treba podporiť trávenie zvýšeným príjmom potravín s vyšším obsahom vitamínu C, probiotík, tráviacich enzýmov - fermentované potraviny, ovocie, zelenina, zdravé tuky, zázvorový čaj pri pocitoch napínania a zvracaní... dopĺňať magnézium, omega3... jesť menšie porcie, viac sa hýbať kvôli peristaltike čriev, menej stresu viac oddychu a spánku...
@anonym_ee6d9e v 38 rokoch? Kebyže má autorka 78 tak nepoviem ani pol slova, ale tak na hnilobné procesy v 38 je trošku ešte mladá,nie?
Samozrejme že sa vekom zdravotné ťažkosti zhoršujú. Spomaľuje sa metabolizmus, dolieha na teba všetko z okolia. Ci uz zlé stravovanie, zlý životný štýl, stres, psychické problémy. Nezabudni, že psychika sa odráža častokrát v trávení a na chrbtici. Všetko toto ti môže spôsobovať zdravotné problémy. Uzkosti, stres v práci, stres doma, zlý partner, zla a nevhodna strava, ziafen pohyb, ziadna psychohygiena...
@anonym_871f3a predstav si, že hnilobné baktérie máme v črevách všetci sú súčasťou črevnej mikroflóry, niekto ich má viac niekto menej záleží od zloženia stravy, životného štýlu... ako spomenula @katkazatka
Testy na potravinove intolerancie a alergie boli robene?
@kp7333 ano, vsetko bolo ok
Ako píšeš, skúšala si lieky. Ale skúšala si aj stravu meniť?
@no1990 ano skusala, vylucila som vsstko o com som vedela ze mi robi zle, ako som pisala vyssie zoznam toho co mozem je kratsi ako zoznam toho co nemozem
@anonym_autor Pretaženy nervovy system....skus masáže, venuj sa sama sebe. ...vitamin U si kup.
@anonym_autor Pretaženy nervovy system....skus masáže, venuj sa sama sebe. ...vitamin U si kup.
@anonym_7ebb51 na masaze a fyzio chodim kazde 2 tyzdne mam miernu skoliozu a problemy s chrbticou takze musim. Pozriem ten vitamin U, dakujem
Odpoviem len na názov témy. Lebo máme čím ďalej, tým viac nekvalitné potraviny a viac a viac stresu.

@anonym_autor Pred dvoma rokmi si bola na posledy a dnes sa stazujes?
Ak by to bola rakovina tak je do pol roka po tebe (neliecena) takze rakovinu z dialky vylucujem