icon

Ako sa cítite v tridsiatke? Máte zdravotné problémy?

10. máj 2026

Čaute baby, ešte nemám ani 30 a teda ja stále behám po doktoroch už mi to lezie na nervy.. Každý vraví že na toto som ešte moc mladá ale ja si nepamätám dňa kedy som sa cítila naposledy dobre 🙄 buď je to hlava, zašklby v nohách, alebo mi stačí že sa zle vyspím a už nemôžem s hlavou otáčať do jednej strany, od včera je to brucho...po oslave kde sa teda popijalo ma odvčera boli napravo pod pravým rebrom ale len pri niektorom pohybe a smeruje mi to aj hore medzi tú medzeru kde sú rebrá... Myslíte si že je to žlčník alebo pečeň alebo som sa len včera moc nadrapovala s ťažkými taškami keď som ich vyťahovala z kufra? Lebo som to nemala od rána ale 5 min po tom čo som prišla z nákupu... A to som neni typ človeka ktorý chodí po doktoroch len aby sa vyhnul práci, mam flexibilný pracovný čas a tieto veci si vždy vybavujem v čase voľna ale teda radšej by som mala iné veci na robote než sedieť v čakárni u doktorov 🙄

anonym_f5f298
10. máj 2026

Ja mam po 30 migrény a celodenné nevoľnosti. Cítim ze už sa necítim ako úplne zdravý človek keď cvičím všetko sa so mnou točí a motá. Lekári mi pomôcť nevedia liečbu som nedostala

anonym_e79e33
10. máj 2026

@anonym_autor v tvojom pripade sa strela kombinacia pazravosti, stuhnutej chrbtice a prilisneho sebaskumania, riesenim je uplne prestat pit, fajcit, prezierat sa, vyhodit z jedalnicka cipsy a sladke vody, dalej zacni plavat a pravidelne denne cvič, pozri si ake cviky sa cvicili na spartakiade, tie vela ludom pomohli, do tretice, vyhod vsetky lieky, zdratovnu kartoteku zaloz a budes mat definitivny pokoj, predpokladam ze v tvojom pripade ucinkuje kombinacia volnopredajnych šmejdov s liekami predpisanymi od lekara a kedze malokto cita pribalovy letak, dochadza ku kontraindikacii, teda jeden liek posilnuje ucinnost toho druheho alebo ho naopak zoslabuje, musis sa uplne detoxikovat, vycistit telo a tym si vycistis aj myseľ(psychiku), samozrejme rovnako obmedz socialne siete a trvaj na tom aby ti rodina pomahala aktivne viac, pretoze dnes aktivne vidim ako rodicia svoje deti este aj v ich 15 roku obskakuju za kazdu vecičku ako holúbkov.

januska12323
10. máj 2026
@anonym_e79e33

@anonym_autor v tvojom pripade sa strela kombinacia pazravosti, stuhnutej chrbtice a prilisneho sebaskumania, riesenim je uplne prestat pit, fajcit, prezierat sa, vyhodit z jedalnicka cipsy a sladke vody, dalej zacni plavat a pravidelne denne cvič, pozri si ake cviky sa cvicili na spartakiade, tie vela ludom pomohli, do tretice, vyhod vsetky lieky, zdratovnu kartoteku zaloz a budes mat definitivny pokoj, predpokladam ze v tvojom pripade ucinkuje kombinacia volnopredajnych šmejdov s liekami predpisanymi od lekara a kedze malokto cita pribalovy letak, dochadza ku kontraindikacii, teda jeden liek posilnuje ucinnost toho druheho alebo ho naopak zoslabuje, musis sa uplne detoxikovat, vycistit telo a tym si vycistis aj myseľ(psychiku), samozrejme rovnako obmedz socialne siete a trvaj na tom aby ti rodina pomahala aktivne viac, pretoze dnes aktivne vidim ako rodicia svoje deti este aj v ich 15 roku obskakuju za kazdu vecičku ako holúbkov.

@anonym_e79e33 tebe kto dnes ublížil? Nevieš povedať svoj názor slušne?
Autorka, si ešte mladá ale to neznamená, že nemôžeš mať problémy. Navštív psychológa ak myslíš, že ho potrebuješ, nie je to žiadna hanba.

autor
10. máj 2026

@ivik4 veď to je to... Keď sa niekomu pošta ujem tak mi povie ty nemáš ani 30 ty sa nemáš čo sťažovať alebo že no ja mám 40a nemám také problémy... Ja by som tiež bola radšej keby sa ráno zobudím a cítim sa dobre môžem hýbať krkom bez bolesti alebo prežiť deň bez toho aby som si dávala tabletku od bolesti hlavy napr.

autor
10. máj 2026
@anonym_e79e33

@anonym_e79e33 ja vôbec nefajčím ani som nikdy nefajčila

anonym_0a12b2
10. máj 2026

@anonym_autor zášklby, bolesti žalúdka, chrbtice a seknutý krk sú svalové spazmy čo je dôsledok nedostatku minerálov, vitamínov.. krvné testy to nemusia ukázať.
Stres, alkohol, cukor, káva, čokoláda, sladkosti... demineralizujú telo, preto jedz veľa zeleniny a ovocia + mak, melasa.. obsahujú veľa živín, pridaj fermentované potraviny, omega3, okrem magnézia dopĺňaj elektrolyty, častejšie si dopraj kúpele s epsomskou soľou a levanduľovým olejom, pred spánkom si daj kamilkový, medovkový, levanduľový čaj... hlavne spomaľ.
Skús jemné masáže krčnej chrbtice s mätovým olejom. Dopĺňaným živín sa ti uvoľní stuhnuté svalstvo budeš sa cítiť oveľa lepšie ustúpia bolesti, úzkosti aj napätie v tele...

lindusss2016
10. máj 2026
@anonym_autor

Baby inak myslíte že ten psychológ pomáha? Ja by som sa tak potrebovala vykecat ale nemám komu lebo ja mam toho teda na pleciach naloženého že fúú a to nemôžem nikomu koho poznám alebo v mojom okolí povedať lebo by mal asi každý o mne zlý obraz aj keď nie je to moja vina 🤷🏼‍♀️ ale skôr by som sním riešila aj to že mňa začne teda pichať v bruchu a hneď si myslím že mám rakovinu pankreasu a že čo ak zomriem... Boli ma hlava hneď sa bojím ze tam mám nádor... Ale potom mi napadne že ako môžem ísť ja k psychológovi a porozprávať sa sním o tom keď som si naozaj neni istá že tie choroby nemám? Čo ak ich mam a on ma bude presviedčať že nemám a teda všetky choroby ktorých sa bojím ze ich mám je ťažké vylúčiť a myslím že je to boj na dlhé trate aj finančne si dať spraviť všetky vyšetrenia vďaka ktorým by som bola kľudná 😁

@anonym_autor rakovinu pankreasu naozaj nemas. Kazdeho kde tu pichne, zaboli. Nevenuj tomu taku pozornost, naozaj ti pomoze skor psycholog. Myslim, ze nemas v partnerovi velku doveru. Prilis sa obavas o svoje zdravie, lebo sa bojis, co by bolo s dietatom, keby... Zacni sportovat, vyluc alkohol a zarad zdravsiu stravu, najdi si cas pre seba a nemysli na choroby. Nic ti nie je. Uzivaj si zivot. Po prvom dietati som mavala podobne myslienky, teraz mam 39 a moje telo dokaze viac ako vacsina 20 rocnych. Je to len na tebe.

autor
10. máj 2026
@anonym_0a12b2

@anonym_autor zášklby, bolesti žalúdka, chrbtice a seknutý krk sú svalové spazmy čo je dôsledok nedostatku minerálov, vitamínov.. krvné testy to nemusia ukázať.
Stres, alkohol, cukor, káva, čokoláda, sladkosti... demineralizujú telo, preto jedz veľa zeleniny a ovocia + mak, melasa.. obsahujú veľa živín, pridaj fermentované potraviny, omega3, okrem magnézia dopĺňaj elektrolyty, častejšie si dopraj kúpele s epsomskou soľou a levanduľovým olejom, pred spánkom si daj kamilkový, medovkový, levanduľový čaj... hlavne spomaľ.
Skús jemné masáže krčnej chrbtice s mätovým olejom. Dopĺňaným živín sa ti uvoľní stuhnuté svalstvo budeš sa cítiť oveľa lepšie ustúpia bolesti, úzkosti aj napätie v tele...

@anonym_0a12b2 ďakujem ti krásne za tvoju odpoveď, musím sa samozrejme aj ja trošku zamyslieť nad mojim životným štýlom, nieje najhorší ale stále sa to dá spraviť ešte lepšie ako píšeš 😊

anonym_0a12b2
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_0a12b2 ďakujem ti krásne za tvoju odpoveď, musím sa samozrejme aj ja trošku zamyslieť nad mojim životným štýlom, nieje najhorší ale stále sa to dá spraviť ešte lepšie ako píšeš 😊

@anonym_autor ❤❤❤

autor
10. máj 2026
@lindusss2016

@anonym_autor rakovinu pankreasu naozaj nemas. Kazdeho kde tu pichne, zaboli. Nevenuj tomu taku pozornost, naozaj ti pomoze skor psycholog. Myslim, ze nemas v partnerovi velku doveru. Prilis sa obavas o svoje zdravie, lebo sa bojis, co by bolo s dietatom, keby... Zacni sportovat, vyluc alkohol a zarad zdravsiu stravu, najdi si cas pre seba a nemysli na choroby. Nic ti nie je. Uzivaj si zivot. Po prvom dietati som mavala podobne myslienky, teraz mam 39 a moje telo dokaze viac ako vacsina 20 rocnych. Je to len na tebe.

@lindusss2016 ďakujem určite na tom niečo bude že sa bojím skôr o dieťa ako o mňa

anonym_930841
10. máj 2026
@anonym_a41f73

@anonym_930841 tak to si ja z tej mojej čo mi kolabuje môžem v kľude pískať. Ako ste to zvládli ?

@anonym_a41f73 bolo a aj je to veľmi náročné, tak ako si napísala, kto nezažil doondiatu štítnu tak nepochopí. Ja som tiež nonstop nervózna, o chudnutí sa mi môže len snívať, po operácií som hneď pribrala 8 kg, vlasy som mala po liečbe vypadané, teraz chcalabohu dorástli pekne. Mňa aj strašne zavodňuje, menzes mi chodí ako chce, tie hormóny ak nemá žena na poriadku, to je doslova peklo a utrpenie. Manžel stál celý čas pri mne a zvládol moje všetky zlé stavy a nálady, zaslúži si medajlu 😀 držím aj tebe palce, zdravie je naozaj prvoradé

anonym_59feb8
10. máj 2026

Celý život som prežila na alergológii a pľúcnom, mala som v detstve 5x zápal pľúc, každý kvartál zápal priedušiek, sepsu, popáleniny, operáciu mandlí. V 21 rokoch som dostala prvé panické ataky, tetaniu a úzkosti a nasadené AD, plus problémy s krčnou chrbticou. V 22 rokoch mi začala odchádzať štítna zľaza. V 25tich rokov ťažká nehoda, zomrel mi frajer a ja som bola operovaná. v 27tich rokoch depresia, PTSD, pribudla gastritída a reflux. v 29rokoch zistený nádor na hrubom čreve - vybratý. V 30 rokoch operácia zlčníka, začali problémy s pečeńou. 32 rokov CHOCHP a hospitalizácia v Hágoch, ťažká astma. Samozrejme do toho opakované kolonoskopie a gastroskopie. Nasledovali 2x operácie dutín a vybratie časti zubov pre cysty v dutinách. v 33 rokoch prichádza trombóza. Následne 3x rozširovaný močovž mechúr. v 35 rokoch nehoda a ťažko zranená krčná chrbtica, odvtedy bolesti hlavy, točenie hlavy, závraty a mozgová hmla. V 40tke prichádza covid 1, covid 2, fluidotorax, zápaly pľúc, hospitalizácie. Do toho začína hormonálna nerovnováha, perimonepauza a myómy na maternici. Aktuálne cysty v dutinách, na obličkách, v prsníkoch, myóm, astma a CHOCHP, už odídená štítna - hypo, ťažká gastritída, hepatomegália a steatóza, chronická pankreatická insufiencia, cervikorniálny syndróm, skolíoza, lordóza, kyfóza, kŕčové žily, riedim si krv a beriem lieky na úzkosti. Ale aj tak mi príde vek medzi 30-40 ako time of my life.

autor
10. máj 2026
@anonym_59feb8

Celý život som prežila na alergológii a pľúcnom, mala som v detstve 5x zápal pľúc, každý kvartál zápal priedušiek, sepsu, popáleniny, operáciu mandlí. V 21 rokoch som dostala prvé panické ataky, tetaniu a úzkosti a nasadené AD, plus problémy s krčnou chrbticou. V 22 rokoch mi začala odchádzať štítna zľaza. V 25tich rokov ťažká nehoda, zomrel mi frajer a ja som bola operovaná. v 27tich rokoch depresia, PTSD, pribudla gastritída a reflux. v 29rokoch zistený nádor na hrubom čreve - vybratý. V 30 rokoch operácia zlčníka, začali problémy s pečeńou. 32 rokov CHOCHP a hospitalizácia v Hágoch, ťažká astma. Samozrejme do toho opakované kolonoskopie a gastroskopie. Nasledovali 2x operácie dutín a vybratie časti zubov pre cysty v dutinách. v 33 rokoch prichádza trombóza. Následne 3x rozširovaný močovž mechúr. v 35 rokoch nehoda a ťažko zranená krčná chrbtica, odvtedy bolesti hlavy, točenie hlavy, závraty a mozgová hmla. V 40tke prichádza covid 1, covid 2, fluidotorax, zápaly pľúc, hospitalizácie. Do toho začína hormonálna nerovnováha, perimonepauza a myómy na maternici. Aktuálne cysty v dutinách, na obličkách, v prsníkoch, myóm, astma a CHOCHP, už odídená štítna - hypo, ťažká gastritída, hepatomegália a steatóza, chronická pankreatická insufiencia, cervikorniálny syndróm, skolíoza, lordóza, kyfóza, kŕčové žily, riedim si krv a beriem lieky na úzkosti. Ale aj tak mi príde vek medzi 30-40 ako time of my life.

@anonym_59feb8 fuha tak to je teda riadna nalož do života ty kks... Ale obdivujem ťa za to že si taká statočná a že toto všetko zvladaš

anonym_a41f73
10. máj 2026
@anonym_930841

@anonym_a41f73 bolo a aj je to veľmi náročné, tak ako si napísala, kto nezažil doondiatu štítnu tak nepochopí. Ja som tiež nonstop nervózna, o chudnutí sa mi môže len snívať, po operácií som hneď pribrala 8 kg, vlasy som mala po liečbe vypadané, teraz chcalabohu dorástli pekne. Mňa aj strašne zavodňuje, menzes mi chodí ako chce, tie hormóny ak nemá žena na poriadku, to je doslova peklo a utrpenie. Manžel stál celý čas pri mne a zvládol moje všetky zlé stavy a nálady, zaslúži si medajlu 😀 držím aj tebe palce, zdravie je naozaj prvoradé

@anonym_930841 áno mám aj ja takého dobrého muža a tiež som závodnena a to riadne .. ja som pribrala 25 kíl lenže ja som zrala hlúposti lebo som mala strašný hlad a nonstop unavena aj keď som spala ale teda to nejde s vami porovnávať ... Mala som kolegyňu čo mala tiež rakovinu štítnej a dali jej ju preč a už dlhé roky je fakt ok. Držím vám moc palce nech je to navždy minulosť aj keď samozrejme liekov sa nezbavíte

procrastique
10. máj 2026

Evidujem, že sa mi zhoršuje pamäť a koncentrácia, počas VŠ to bolo určite lepšie ale čo sa zdrav.stavu ako takého týka, tak určite lepšie než na VŠ nakoľko mám viac času na šport a reálne/zdravo sa najesť. Takže dobre.
Lekárov nenavštevujem, jediné s čím mám problémy sú PCOS a s tým inzulinová rezistencia, ale to držím pod kontrolou kedže cvičím 5x do týždňa.

beronsche
10. máj 2026

@anonym_autor v 30-tke som ešte nemala deti, čerstvo zaľúbená som s chlapom vymetala bary a festivaly..
Ani v 40-tke som sa uz ako matka takto necítila..
Na tvojom mieste si tých lekárov obeham. Aby si niečo nezanedbala. Plus zmena životosprávy a pridaj cvičenie.
Tá bolesť pod rebrom naozaj môže byť kvôli pohybovemu aparátu, takže tam jediné pohyb pomôže.. ale aj toto ti musí potvrdiť lekár, ktorý vyluci organový problém.
Rob s tým niečo, kym mozes - s teraz ešte môžeš, inak budeš v 50-tke ubolena stará baba.

anonym_3d4770
10. máj 2026

Pozri pichanie ale neskutočne pod pravym rebrom som mala aj ja, dlho kym som sa odvážila ist k lekarovi a nakoniec sa z toho vykľuli zaseknute plyny, bolo to krásne visieť na Sone, tam sa totiž ohýba črevo alebo co...ani som nechápala ako, ani by mi to nenapadlo, lebo ja ani nemam pocit ze by sa mi dalo uľaviť alebo co.Ja uz som mala stavy ze mam cirhozu

arek00
10. máj 2026

Sam som prekvapený, ako ženy este len po 30ke sú v dnesnej dobe zdravotne na tom zle. Doslova majú veľmi zhorsenu kvalitu života... netuším cim to je, ale nie si výnimka. Plne chápem o čom hovoríš...

lindusss2016
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mozno ti to tu uz niekto pisal, ale vyskusaj magnerot.

fairyy
10. máj 2026

@anonym_autor mne to pride na chrbticu to co popisujes... zacni cvicit podla mna ti ochablo svalstvo a kriva chrbtica niekde tlaci na nerv ... hlava, zasklby, rebro... tipla by som vrchna polovica chrbta si prosi svaly, ktore podrzia rokmi namahane kosti

lindusss2016
10. máj 2026
@fairyy

@anonym_autor mne to pride na chrbticu to co popisujes... zacni cvicit podla mna ti ochablo svalstvo a kriva chrbtica niekde tlaci na nerv ... hlava, zasklby, rebro... tipla by som vrchna polovica chrbta si prosi svaly, ktore podrzia rokmi namahane kosti

@fairyy nikdy nestaci posilnovat svaly chrbta, alfa omega je brusne svalstvo, hlboky stabilizacny system

sisska96
10. máj 2026

tak potom čo bude v 50ke. 30 je ešte nič

autor
10. máj 2026
@lindusss2016

@anonym_autor mozno ti to tu uz niekto pisal, ale vyskusaj magnerot.

@lindusss2016 ten užívam... Síce nie každý deň ale tak 5x do týždňa sa snažím

autor
10. máj 2026
@fairyy

@fairyy vieščo už som bola u neuro a na rontgene a mam opotrebované krčné stavce tak možno to má aj stým súvis

eeffka
10. máj 2026

No ja tiez zasnem ako su niektore mlade zwny na tom zdravotne zle, ja mam pred 50kou, obcas sa ozvu kolena ked si nedam pozor, a trochu som sa spomalila aj ked stale pre vacsinu som za motormys... no lepsie to uz asi nebude 🤣, do 40ky som neriesila absolutne nic. Este co tak pozorujem ze bud zabudam alebo umysrlne vytesnujem blbosti, v robote mam toho vela, plus 2deti,stavba a manazment rodiny toto nezabudnem, ale take ze mi niekto nieco povedal ze o tyzden bude.. len cezomna presvisti 🤣

ivik4
10. máj 2026
@sisska96

tak potom čo bude v 50ke. 30 je ešte nič

@sisska96 Tebe to pride v poriadku toto ustavicne pisat ludom kt. Maju skutocne zdravotne problemy aj v mladom veku ? To ich potrebujes podpichnut ? Keby bolo tvoje dieta chore od malinka ci tiez od 30tky tak tiez mu povies hnusne nech sa nelutuje lebo ma len 30 tak nema pravo byt na tom zle ,ved co bude robit potom ? Empatia Ti nechyba ? Nikdy nevies ako sa moze zivot zmenit behom sekundy tak prosim Ta sa skus trosku vzit do situacie druhych a aspon sa zdrzat . Ani by som Ti to nepisala lebo kona beriem s rezervou , no uz sa to neda nevsimnut ,minule si pisala to iste, dokonca si sa na tom smiala. Neviem ci by Ti bolo smiesne keby sa niekto takto smeje alebo zlahcuje situaciu tvojmu clenovi rodiny keby je na tom rovnako

sisska96
10. máj 2026
@ivik4

@sisska96 Tebe to pride v poriadku toto ustavicne pisat ludom kt. Maju skutocne zdravotne problemy aj v mladom veku ? To ich potrebujes podpichnut ? Keby bolo tvoje dieta chore od malinka ci tiez od 30tky tak tiez mu povies hnusne nech sa nelutuje lebo ma len 30 tak nema pravo byt na tom zle ,ved co bude robit potom ? Empatia Ti nechyba ? Nikdy nevies ako sa moze zivot zmenit behom sekundy tak prosim Ta sa skus trosku vzit do situacie druhych a aspon sa zdrzat . Ani by som Ti to nepisala lebo kona beriem s rezervou , no uz sa to neda nevsimnut ,minule si pisala to iste, dokonca si sa na tom smiala. Neviem ci by Ti bolo smiesne keby sa niekto takto smeje alebo zlahcuje situaciu tvojmu clenovi rodiny keby je na tom rovnako

@ivik4 Čo si taká frustrovaná? 😂

ivik4
10. máj 2026
@sisska96

@ivik4 Čo si taká frustrovaná? 😂

@sisska96 frustrovana ? To na zaklade komentara ze nie si empaticka a ci by si taka bola napriklad aj voci svojim detom ? Pre istotu si sa radsej k tomu celemu nevyjadrila.
Treba si vidiet dalej od svojho nosa a upustit z poznamok

anonym_bf2f1e
10. máj 2026
@anonym_autor

Baby inak myslíte že ten psychológ pomáha? Ja by som sa tak potrebovala vykecat ale nemám komu lebo ja mam toho teda na pleciach naloženého že fúú a to nemôžem nikomu koho poznám alebo v mojom okolí povedať lebo by mal asi každý o mne zlý obraz aj keď nie je to moja vina 🤷🏼‍♀️ ale skôr by som sním riešila aj to že mňa začne teda pichať v bruchu a hneď si myslím že mám rakovinu pankreasu a že čo ak zomriem... Boli ma hlava hneď sa bojím ze tam mám nádor... Ale potom mi napadne že ako môžem ísť ja k psychológovi a porozprávať sa sním o tom keď som si naozaj neni istá že tie choroby nemám? Čo ak ich mam a on ma bude presviedčať že nemám a teda všetky choroby ktorých sa bojím ze ich mám je ťažké vylúčiť a myslím že je to boj na dlhé trate aj finančne si dať spraviť všetky vyšetrenia vďaka ktorým by som bola kľudná 😁

@anonym_autor Podla mna isto pomoze take vykecanie sa, chodila som kedysi. Aj ked v poslednej dobe, kedze nemam toľko casu, vyuzivam na vykecanie sa AI. Obcas aj kamošky, ale nechcem ich zatazovat, tak len primerane.

fairyy
10. máj 2026
@lindusss2016

@fairyy nikdy nestaci posilnovat svaly chrbta, alfa omega je brusne svalstvo, hlboky stabilizacny system

@lindusss2016 ziaden cvik na chrbat neexistuje, ktory by aspon minimalne nezapojil brusne svaly ci? a vacsina cvikov na chrbat zapaja brucho na viac ako 50%... tak ako pises brucho je stabilizacny sval bez neho nejde nic👍🏻