Ako sa cítite v tridsiatke? Máte zdravotné problémy?
Čaute baby, ešte nemám ani 30 a teda ja stále behám po doktoroch už mi to lezie na nervy.. Každý vraví že na toto som ešte moc mladá ale ja si nepamätám dňa kedy som sa cítila naposledy dobre 🙄 buď je to hlava, zašklby v nohách, alebo mi stačí že sa zle vyspím a už nemôžem s hlavou otáčať do jednej strany, od včera je to brucho...po oslave kde sa teda popijalo ma odvčera boli napravo pod pravým rebrom ale len pri niektorom pohybe a smeruje mi to aj hore medzi tú medzeru kde sú rebrá... Myslíte si že je to žlčník alebo pečeň alebo som sa len včera moc nadrapovala s ťažkými taškami keď som ich vyťahovala z kufra? Lebo som to nemala od rána ale 5 min po tom čo som prišla z nákupu... A to som neni typ človeka ktorý chodí po doktoroch len aby sa vyhnul práci, mam flexibilný pracovný čas a tieto veci si vždy vybavujem v čase voľna ale teda radšej by som mala iné veci na robote než sedieť v čakárni u doktorov 🙄
A ešte teda dodám že dnes mam to pichanie pod pravým rebrom také že keď stojím na mieste a chcela by som spraviť tak pobyb že sa otáčam s telom doľava alebo doprava
@anonym_autor V tridsiatke som aj ja sice chodila po doktoroch, okrem klasiky - prevencie, som riesila aj chrbticu a obcas aj nieco ine, ale inak som sa citila skvelo, chodievala som ešte na chaty, obcas na diskoteku, bola som opat cerstvo zalubena, tak s frajerom sme chodili kade-tade. Ano, obcas som bola na prasky, ze zas k doktorovi. V 35tke pribudlo prve dieta, v 37 druhe, ano, stale som behala aj po doktoroch, uz aj s detmi. Cize ten pocit, ze stale beham po doktoroch som mala.aj vtedy, aj teraz 😅.
Ale vzdy som sa snazila pomedzi to si zivot uzit, ako sa len najlepsie dalo. A az tak sa nad tym nezamyslat.
A ešte teda dodám že dnes mam to pichanie pod pravým rebrom také že keď stojím na mieste a chcela by som spraviť tak pobyb že sa otáčam s telom doľava alebo doprava
@anonym_autor a tomppd.pravym.rebrom.moze byt aj zlcnik, aj presilenie. Mna takto bolelo dva dni na lavej strane nizsie, lebo som si asi natiahla sval. Lenze mne pomohol nahriaty vankusik.
Ak ale ty to mavas po alkohole ci.tazsom jedle, nech ta poslu na sono.
@anonym_autor vieš čo, mne sa tiež po tridsiatke začali diať veci tak, že sa mi život otočil o 180° Dovtedy som nebrala žiadne lieky, nebolela ma nikdy hlava, normálne som si užívala život. Zo dňa na deň som bola v stave, že som myslela že zomieram. Bolo by to na dlho, jednoducho som po chodení po doktoroch, ktorí nič extra nezistili, prešla na psychiatra, psychoterapiu a tam som zistila že ani oni mi nepomôžu ak si nepomôžem sama. Musela som prekopať svoj prístup k sebe, k povinnostiam, k partnerovi. Začať si vážiť samu seba a viac sa o seba starať, počúvať svoje telo. Už to nikdy nebude tak ako predtým. Musím veľmi kalkulovať ak idem do nejakej záťaže, na výlet, dovolenku. Dbať na oddych, tekutiny, minerály... Ale dôležité je, že to dávam a zvládam aj to, čo by som v minulosti ani neverila že dám. Teraz som prišla do perimenopauzy a máme tu ďalšiu etapu 🙈 Žena si jednoducho nemôže len tak oddýchnuť. "Furt dačo" a musí sa tomu nejako prispôsobiť, nastaviť. Takže pracuj hlavne so svojou psychikou, ak treba, vyhľadaj pomoc, ak to bude potrebné, použi aj lieky na upokojenie a hľadaj to, čo ti dáva energiu, upokojuje ťa v živote a to/toho 😏 čo ti škodí z neho postupne odstráň.
@anonym_autor V tridsiatke som aj ja sice chodila po doktoroch, okrem klasiky - prevencie, som riesila aj chrbticu a obcas aj nieco ine, ale inak som sa citila skvelo, chodievala som ešte na chaty, obcas na diskoteku, bola som opat cerstvo zalubena, tak s frajerom sme chodili kade-tade. Ano, obcas som bola na prasky, ze zas k doktorovi. V 35tke pribudlo prve dieta, v 37 druhe, ano, stale som behala aj po doktoroch, uz aj s detmi. Cize ten pocit, ze stale beham po doktoroch som mala.aj vtedy, aj teraz 😅.
Ale vzdy som sa snazila pomedzi to si zivot uzit, ako sa len najlepsie dalo. A az tak sa nad tym nezamyslat.
@anonym_bf2f1e aj ja sa snažím nech ma to neobmedzuje, tiež mam dieťa chodíme na výlety kúpať sa na prechádzky, hrám sa snou normálne fungujem ale pomedzi to myslím na to že čo ma boli kde ma pichá...
30 bol krasny vek ..33 som rodila ... zlom nastal po 40 ..unavena,telo ochaba, hormony ani nehovorim ....
@anonym_autor a tomppd.pravym.rebrom.moze byt aj zlcnik, aj presilenie. Mna takto bolelo dva dni na lavej strane nizsie, lebo som si asi natiahla sval. Lenze mne pomohol nahriaty vankusik.
Ak ale ty to mavas po alkohole ci.tazsom jedle, nech ta poslu na sono.
@anonym_bf2f1e ja mam toto prvý krát v živote a neviem to identifikovať či je to z toho jedla lebo šak gril party + alkohol alebo natiahnutie svalu lebo ma to bolí len pri určitých pohyboch
ja vyborne, ved to nie je ziadny vysoky vek.. mam36 a citim sa akoby som mala stale 20 🙂 alkohol nepijem, stravujem sa viac-menej zdravo, cvicim, neponocujem.. ale to cely zivot
@anonym_autor Tak nebehaj...a zmeň životný štyl, lekar ti da lieky a koniec....chod k chiropraktikovi, na masáž , začni cvičiť...Čo jedavaš ? kolko vážiš, čo psychicke zdravie? partnersky život ? alkohol, fajčenie...všetko spolu súvisí. Ja mam 43 a citim sa na 20...Pozri Pavlinu Bulguri veľa veci robim podla nej... sme rovnako mlade😄 ...
@anonym_bf2f1e ja mam toto prvý krát v živote a neviem to identifikovať či je to z toho jedla lebo šak gril party + alkohol alebo natiahnutie svalu lebo ma to bolí len pri určitých pohyboch
@anonym_autor Tak to bude skor natiahnutie. Ked ma bolel zlcnik, tak ten ma bolel stale, ked ma to dvakrat chytilo.
A bolesti riesim tak, ze si to nevsimam, ked su male, lebo to by som stale bola u dr.
Ja mam pocit, ze mne sa vsetko zhorsilo teraz, ako som vlani mala 50tku a do toho 5 tyzdnovu chorobu, mam pocit, ze odvtedy je to horsie..ale pripisujem to skor tej chorobe.
Odvtedy ma casto boli cele telo. Alebo jeho cast. Nemam cas cvicit, lebo stale volaco aj s detmi, teraz aj mama, aj kadeco ine, ale stale verim, ze uz ro prejde. Lebo aj zacnem a just do toho volaco 🙈.
Verim, ze u teba to prejde a vela sil zelam!
@anonym_autor Tak nebehaj...a zmeň životný štyl, lekar ti da lieky a koniec....chod k chiropraktikovi, na masáž , začni cvičiť...Čo jedavaš ? kolko vážiš, čo psychicke zdravie? partnersky život ? alkohol, fajčenie...všetko spolu súvisí. Ja mam 43 a citim sa na 20...Pozri Pavlinu Bulguri veľa veci robim podla nej... sme rovnako mlade😄 ...
@anonym_63b255 je pravda ze som posledný rok pribrala... Mám 175 cm a 76 kíl... Ale to som mala aj predtým tuším aj 83 potom som schudla na 65 a bola som super 👌 stravujem sa tým co ja navarím a to teda nemávame smažené rezne a neviem čo.. Väčšinou kuracie na šťave zo zeleninou atď.. Je pravda že si ľúbim dať nejaký ten rožtek s treskou alebo čipsy a alkohol mam tak pohár vina za dva týždne... Partnerský život mam super aj s dcérou všetko v poriadku... Je pravda ze po pracovnej stránke mam toho trošku za posledné mesiace viac lebo mam novu kolegyňu tak zaučanie a neustála kontrola jej lebo som za ňu vlastne zodpovedná...
@anonym_autor Tak to bude skor natiahnutie. Ked ma bolel zlcnik, tak ten ma bolel stale, ked ma to dvakrat chytilo.
A bolesti riesim tak, ze si to nevsimam, ked su male, lebo to by som stale bola u dr.
Ja mam pocit, ze mne sa vsetko zhorsilo teraz, ako som vlani mala 50tku a do toho 5 tyzdnovu chorobu, mam pocit, ze odvtedy je to horsie..ale pripisujem to skor tej chorobe.
Odvtedy ma casto boli cele telo. Alebo jeho cast. Nemam cas cvicit, lebo stale volaco aj s detmi, teraz aj mama, aj kadeco ine, ale stale verim, ze uz ro prejde. Lebo aj zacnem a just do toho volaco 🙈.
Verim, ze u teba to prejde a vela sil zelam!
@anonym_bf2f1e ďakujem ❤️
@anonym_autor od 27 to išlo so mnou dole kopcom, zistili mi rakovinu štítnej žľazy, absolvovala som operáciu, rádiojód liečbu, kvôli tomu som mala extrémne problémy so stolicou a črevami, ležala som v nemocnici viackrát, potom mi zistili, že mám zväčšenú srdcovú aortu a poškodenú chlopňu, v blízkej budúcnosti ma čaká operácia srdca 🤦🏽♀️ teraz mám 30, behám po doktoroch nonstop, beriem lieky, z nich som často unavená,zavodnená, ale žijem ešte 😀 snažím sa si to až tak nebrať k srdcu a myslieť aj pozitívne. Vyzorovo vraj vyzerám na 23, ale častokrát sa cítim na 70 😀
Baby inak myslíte že ten psychológ pomáha? Ja by som sa tak potrebovala vykecat ale nemám komu lebo ja mam toho teda na pleciach naloženého že fúú a to nemôžem nikomu koho poznám alebo v mojom okolí povedať lebo by mal asi každý o mne zlý obraz aj keď nie je to moja vina 🤷🏼♀️ ale skôr by som sním riešila aj to že mňa začne teda pichať v bruchu a hneď si myslím že mám rakovinu pankreasu a že čo ak zomriem... Boli ma hlava hneď sa bojím ze tam mám nádor... Ale potom mi napadne že ako môžem ísť ja k psychológovi a porozprávať sa sním o tom keď som si naozaj neni istá že tie choroby nemám? Čo ak ich mam a on ma bude presviedčať že nemám a teda všetky choroby ktorých sa bojím ze ich mám je ťažké vylúčiť a myslím že je to boj na dlhé trate aj finančne si dať spraviť všetky vyšetrenia vďaka ktorým by som bola kľudná 😁
@anonym_autor od 27 to išlo so mnou dole kopcom, zistili mi rakovinu štítnej žľazy, absolvovala som operáciu, rádiojód liečbu, kvôli tomu som mala extrémne problémy so stolicou a črevami, ležala som v nemocnici viackrát, potom mi zistili, že mám zväčšenú srdcovú aortu a poškodenú chlopňu, v blízkej budúcnosti ma čaká operácia srdca 🤦🏽♀️ teraz mám 30, behám po doktoroch nonstop, beriem lieky, z nich som často unavená,zavodnená, ale žijem ešte 😀 snažím sa si to až tak nebrať k srdcu a myslieť aj pozitívne. Vyzorovo vraj vyzerám na 23, ale častokrát sa cítim na 70 😀
@anonym_930841 fuha tak to ozaj keď si potom prečítam také veci tak ja môžem byť kľudná... Ako ti prišli na tú rakovinu? Mala si aj predtým stou štítnou nejaké problémy? Veľa síl a zdravia prajem ❤️
@anonym_930841 🫂🍀
@anonym_930841 fuha tak to ozaj keď si potom prečítam také veci tak ja môžem byť kľudná... Ako ti prišli na tú rakovinu? Mala si aj predtým stou štítnou nejaké problémy? Veľa síl a zdravia prajem ❤️
@anonym_autor od 11.rokov som sa liečila na štítnu, aj lieky beriem odvtedy každý deň, na sone mi potom doktor našiel hrčky, mala som aj príznaky, stále ma drhlo a dusilo, mala som zachrípnutý hlas, poslal ma na biopsiu a tam to potvrdili. Stále mám po operácií rozhádzané hormóny, som zlá, náladová, menzes mešká hocikedy, chudák môj muž, sa čudujem, že so mnou vydržal 🙃 teraz sa obávam o svoje srdce, stále chodím na kontroly a čaká ma ťažká operácia srdca. Najhoršie je, že nemôžem ani cvičiť, behať, max prechádzky. Takže aj nejaké kg navyše mám. Z tabletiek na srdce ma zavodňuje. A ďakujem, to zdravie je naozaj to najdôležitejšie v živote.
Ja mám tento rok 30 a cítim sa super, po zdravotnej stránke všetko fajn, ale mám aj rovesníčky, ktoré to tak nemajú, napríklad kamoška, ktorej pár týždňov po 30 diagnostikovali rakovinu alebo kamarát, ktorý mal ešte pred 30 zoperovaný chrbát, dnes sú inak obaja úplne v poriadku… sú choroby, ktoré si vek nevyberajú a niektorým si k problémom dopomáhame životným štýlom… jediné čo na sebe s vekom pozorujem, že ľahšie priberám, čo som s tým pred tým mala veľké problémy… tiež odporúčam chrbát cvičiť - začať u fyzio, ak nechodíš, s bremenami zaobchádzať ako sa má, s nákupom ísť radšej na dvakrát a tiež sa toľko nepozorovat, psychika robí veľa a potom sa to nabaľuje… psychológ mne pomohol, síce s niečím úplne iným, ale odporúčam
@anonym_autor v tridsiatke som sa citila ako mladica. V 35 a 39 som mala este dalsie porody. Teraz budem mat 50 a prakticky som ok az na ruku ktora ma teraz boki uz 3 tyzdne
@anonym_autor u mna prisiel taky zlom v 35tke, zrazu z nicoho nic supraventrikularna tachykardia a lieky na srdce, potom sa chrbtica velmi zhorsila a aj travenie. S tym travenim slm behala hore dole po doktoroch a nikde sa na nic neprislo ale postupnw sa tie priznaky stale zhorsuju. K tomu sa teraz v 39 pridala peripemopauza, navaly horucavy nevolnosti len tak pribala som 12 kg. Za posledne 3 a pol roka som snad nemala den ze by mi nieco nebolo. Som z toho hrozne vycerpana
Ja mam 40 a cely zivot sa zatial citim dobre, bez akychkolvek zdravotnych tazkosi alebo bolesti..
Tak chlastáš, fetuješ a nespíš a čuduješ sa že ti je zle... Miesto oslavy choď spať
@anonym_autor mám čerstvo 30 a kolabuje mi štítna žľaza na odbere krvi som pomaly každý týždeň , sono , neustále prestavovanie liečby, nadváha resp tucnota kto nezažil extrémne doondenu štítnu žľazu tak nevie, áno nemusela som žrať, ale radšej žiť takto ako vôbec. S tým spojené vypadávanie vlasov , neskutočná nervozita na všetko aj na hlúposti ktoré by ma inak nikdy nevytocili, únava level trilion, náročné malé dieťa....... A teraz sa nadýchneme a podakujeme za všetko aj keď sme neni ok. Že máme čo jesť, že máme kde spať alebo že máme zdravú rodinu. Neodpúšťať sa v prvom rade aj keď je to ťažké
Baby inak myslíte že ten psychológ pomáha? Ja by som sa tak potrebovala vykecat ale nemám komu lebo ja mam toho teda na pleciach naloženého že fúú a to nemôžem nikomu koho poznám alebo v mojom okolí povedať lebo by mal asi každý o mne zlý obraz aj keď nie je to moja vina 🤷🏼♀️ ale skôr by som sním riešila aj to že mňa začne teda pichať v bruchu a hneď si myslím že mám rakovinu pankreasu a že čo ak zomriem... Boli ma hlava hneď sa bojím ze tam mám nádor... Ale potom mi napadne že ako môžem ísť ja k psychológovi a porozprávať sa sním o tom keď som si naozaj neni istá že tie choroby nemám? Čo ak ich mam a on ma bude presviedčať že nemám a teda všetky choroby ktorých sa bojím ze ich mám je ťažké vylúčiť a myslím že je to boj na dlhé trate aj finančne si dať spraviť všetky vyšetrenia vďaka ktorým by som bola kľudná 😁
@anonym_autor Od stresu, preťaženia sa objavujú aj prejavy fyzické, niekedy pomôže aj upokojujúci čaj, napr. medovkový, mätový a aj tie žášklby v nohách na to obyčajne robí dobre brať magnezium, hlavne večer. Ale treba chodiť aj na preventívnu prehliadku.
@anonym_930841 tak to si ja z tej mojej čo mi kolabuje môžem v kľude pískať. Ako ste to zvládli ?
Tak chlastáš, fetuješ a nespíš a čuduješ sa že ti je zle... Miesto oslavy choď spať
@jarvisstyle prosím??? Kto fetuje???? A u vás niesu oslavy raz za čas? A mimochodom spať chodím každý deň pred alebo o 9 ale tebe to vysvetľovať nebudem keď si sem prišiel trolliť
@anonym_autor Od stresu, preťaženia sa objavujú aj prejavy fyzické, niekedy pomôže aj upokojujúci čaj, napr. medovkový, mätový a aj tie žášklby v nohách na to obyčajne robí dobre brať magnezium, hlavne večer. Ale treba chodiť aj na preventívnu prehliadku.
@petronelag hej hej magnezko si dávam aj na preventívne chodím a výsledky mam Vždy stopercentne či už krv alebo tlak
@anonym_autor mám čerstvo 30 a kolabuje mi štítna žľaza na odbere krvi som pomaly každý týždeň , sono , neustále prestavovanie liečby, nadváha resp tucnota kto nezažil extrémne doondenu štítnu žľazu tak nevie, áno nemusela som žrať, ale radšej žiť takto ako vôbec. S tým spojené vypadávanie vlasov , neskutočná nervozita na všetko aj na hlúposti ktoré by ma inak nikdy nevytocili, únava level trilion, náročné malé dieťa....... A teraz sa nadýchneme a podakujeme za všetko aj keď sme neni ok. Že máme čo jesť, že máme kde spať alebo že máme zdravú rodinu. Neodpúšťať sa v prvom rade aj keď je to ťažké
@anonym_a41f73 ach jaj tak držím palce nech sa polepší 🫂🍀
Tak bohuzial nie vsetci maju dobre zdravie hoc aj v mladom veku. Ja som ostala trvalo chora od tehotenstva v 22ke ,teraz mam cerstvych 33 a az pred pol rokom sa mi nastavila uz trvala ,,liecba" ale stale to bude raz lepsie, raz horsie. Inak mimo toho ked neratam v zimnych mesiacoch unavu a nevladnost, sa citim velmi dobre a mozno mi pomaha aj cvicenie. Uz 2 roky cvicim cca 3-4x do tyzdna . Nepijem od cca 17tky ani glg, nefajcim. A imunita je u mna ako na horskej drahe, hlavne kvoli tej liecbe co mam. Co uz . Chapem ze Ta to trapi.
Dufam ze sa sem nepride zas jedna vysmievat ze si mlada a uz chorlava . Klasika na tomto fóre, ale nevm ci by sa tak chichunali keby slo o ich clena rodiny

Mozno by pomohlo cvičit nieco na chrbticu a celkove cviky na to, aby si bola vo forme. A nepozorovat sa tolko, co ta kde pichne....