icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

myska_lili
27. jan 2017

@eliska13 mam pocit akoby si pisala o mne. 😢 😢😢
Vlastne ja sa tu nachadzam skoro vo vsech prispevkoch.
Ja som chodiaca negativna energia...
Furt vo vsetkom najdem nieco zle. Ja obdivujem svojho muza a kamaratov ako somnou vediet vydrzat. Fakt.
Napriklad.. na zaciatku vztahu mi dal manzel take ruzove pero.... straztila som ho a nedavno mi ho kupil znova.. no ja miesto radosti.. som tri dni premyslala ze teda ked mi ho dal na zaciatku vztahu. Ci toto teraz znamena koniec. Akoze.. teraz ked to pisem mi to pripada fest divne. Ale priste ten stav.
Alebo kamaratke zomrela kamaratka.. proste v noci prestala dychat. Tak som sa bala zaspat..
Uplne ze co??.
Na porazenie toto.
Bola som celkom uz ok. A teraz zase.

myska_lili
27. jan 2017

@lentilka1234567890 ahoj lentilka si tu? Chcem sa ta opytat ci mavas tocky v hlave.. ale napr ze.
Stojis a uplne ze pocit ze padnes.. dopredu alebo do strany..

ivett311
27. jan 2017

Ja som tu asi najmladšia😁

savanas
27. jan 2017

Inak dámy k tým vaším kilam. Ja som pred ukončením manželstva vážil 135 kg a tiež sa snažím schudnúť. Teraz mám 125 kg.
Začal som jedávať večeru najneskôr o 18.00 hod. Pomalý sa snažím jesť menej sladkého, pretože ja a sladké, to je niečo strašné. Keď som bol mladší, tak raz na obed som zjedol, pardon zožral 10 kusov 100gramových mliečnych čokolád. Nie som gulička ale na bruchu mám také moje mišelinky tuku. A začal som jesť aj zeleninu, pretože v minulosti som ju nejak nemusel.
Je zaujímavé, jak vy ženy ste omnoho usilovnejšie v hľadaní riešení. To vám fakt závidím. Ja mám pocit, že niekedy sedím a zaspávam na vavrínoch.

eliska13
27. jan 2017

@figa777 z BA

@savanas myslis, ze Ta zlomil ten rozvod ci chces nieco ine riesit?inac nepripadas mi ako chladny mramor takto z prispevkov.V oktobri som bola na pohovore a personalistka sa ma pytala na com by som chcela popracovat, tak som na rovinu povedala, ze na mojom sebavedomi a ona mi povedala,ze vobec sa jej nezdam, ze by som to potrebovala😂
mate aj vy take chaoticke sny?a neviete nahodou niekto preco su prave rana pri depresii take tazke a uzkosti najvacsie?

fivulinka
27. jan 2017

@ivett311 a kolko mas rokov?

savanas
27. jan 2017

@eliska13.
Dietu som si sám zvolil. Moja terapeutka nerieši môj výzor. Ona rieši moje vnútro.
Kedysi som sa aktívne venoval športu a niečím potrebujem začať.

slnecnica333
27. jan 2017

Tak podla toho co som o tebe citala tak si nemala lahky zivot malo oddychu a teraz to na teba takto dolahlo.ale dostanes sa z toho verim tomu ako aj ostatne zeny tu na fore.ja mam 27 a pol roka po porode prisli na mna tiez take uzkosti strach zla nalada nic ma nebavilo a netesilo.ja som nemala menzes a potom ked som ho dostala tak sa to upravilo.neviem co to bolo nikdy predtym som to nemala.tak neviem ci to sposobili hormony alebo nieco ine.aj teraz mam zle chvilky ale je to uz lepsie.a niekedy v tom case som objavila toto forum a odvtedy tu chodim sledujem ako sa im dari a niektore tu vedia podrzat a podporit

figa777
27. jan 2017

@savanas chlap je pekny aj s bruskom ziadne tintitko takych nemusim a ani vymakanych pokerovanych a vy chlapy vahu nemusite riesit na vas to tak nevidno

figa777
27. jan 2017

@eliska13 tak asi mam dvojnicku🙂a ja mavsm obcas sny take zive vsetci moji znamy su tam take divne je to

figa777
27. jan 2017

@slnecnica333 a nic si nebrala

myska_lili
27. jan 2017

@ivett311 kolko mas rokov?
Ja uz mesiac 30 😀

figa777
27. jan 2017

@slnecnica333 hovori sa ked deti odrastu vtedy to na teba pride uz netreba tak okolo nich behat

figa777
27. jan 2017

@myska_lili to tu same mladice to som tu najstarsia

eliska13
27. jan 2017

@myska_lili to je tou chorobou:(
ja som v ten rok, ked spachala Iveta Bartosova samovrazdu v zime som sa citila super silna sebavedoma,tak som vysadila lieky uz som brala len stvrtku 2x tyzdenne toto sa stalo v maji a ja som dokazala cely den na to mysliet preco to spravila, strasnu uzkost som z toho mala.
A to som uz vedela,ze je zle a musim zacat znova brat plnu davku.U mna to pride nahle zacnem sa skoro budit, rano som roztrasena a prehana ma.
kamaratke zomrela mama a ja zacnem rozmyslat kolko bude zit este moja.Psychologicka ma naucila, ze nemam mysliet prilis dopredu max dnes zajtra....robit si male plany.Ja milujem zivot tesim sa na x veci len mam strach😂
neboj bude dobre a bola si taka odmalicka?Alebo to prislo az neskor?mna sa pytala psych ci som nebola bita, ked som bola mala, ci otec nepil, nehadal sa s mamou vobec nic praveze ja som mala vzdy taky pohodickovy zivot.Len mam zle geny co mam robit?moja babka aj jej sestra sa liecili na depresie babka dokonca dostavala elektrosoky a bola na lieceni.mne povedala psyvhologicka, ze uz sa mi to stalo 3x ze mi neodporuca stale sa pokusat lieky vysadit, ale uz ich brat celozivotne ako cukrovkar inzulin.Len mi nevedela povedat, ze ci je schema taka, ze klesne mi serotonin lebo znizim lieky a zacnu mi blbe uzkostne myslienky, alebo myslim negativne a tym si sposobim znizenie serotoninu a uzkostlivost.teda ci si to sposobujfm sama alebo ci za to nemozem, lebo mozog....
chcem zacat chodit behat, ked sa otepli uz nech je jar uz ma tato zima ubija

savanas
27. jan 2017

@eliska13.
Rozvod neriešim, pretože ten som riešil posledných 16 rokov, pretože som urobil chybu a nechal som si vybrať manželku niekým iným a nie z mojej vlastnej prirodzenej voľby. A na rozvod som nikdy nemyslel, pretože som bol presvedčený, že to dokážem. Mýlil som sa.
Najviac riešim moje detstvo a trocha mám problém voči vám ženám, pretože vlastne moja exmanželka bola prvou ženou, s ktorou som mal vzťah a mám pocit, že som nevyzrel ani v mojej puberte. Teraz keď to píšem tak sa smejem, pretože nikdy som sa nepozeral v minulosti na život tak otvorene a voľnejšie ako teraz. Prečo tie riešenia života prichádzajú toľko rokov neskoršie. Škoda.

slnecnica333
27. jan 2017

@figa777 nic som nebrala.len som si vitaminy doplnila B magnezium lebo taka slaba som sa citila.ja mam problemy so stitnou zlazou asi aj to ma suvis.

eliska13
27. jan 2017

@savanas ved to je super robit nieco pre seba a ty sa tiez podcenujes preco by si mal sediet a zaspavat na vavrinoch?😋inac aj ja si myslim, ze ludia okolo mna studuju, rodia deti,menia pracu len ja neviem ci nalavo ci napravo😂

figa777
27. jan 2017

@eliska13 som sa s chuti zasmiala

figa777
27. jan 2017

S

figa777
27. jan 2017

@slnecnica333 stitna tiez robi galibu ja ju mam ok len pecenove mam zvysene tak som rada ze ten valdoxan neberiem ten zvysuje najviac este urobi dalsie uvidime ako dopadnu aspon kebyze s chlastu ale z liekov.a viete ze uz dlho mam chut na sampanske co ja nepijem ale dala by som si

slnecnica333
27. jan 2017

@savanas tak to nebol dobry napad aby ti manzelku niekto iny vyberal.trpeli ste obaja.mozno to skoncilo rozvodom k preto lebo to take zalubenie z tvojej strany ani nebolo.nehovorim ze len preto ale aj preto.ci sa mylim?

simka1454
27. jan 2017

@mm103 tak ja mám toho vela ale neviem či mi teraz nerobí zle tianeptin čo mi naposledy predpísal lebo mi je horšie ako bolo alebo mi v lekárni dali iný liek ako mali lebo mi dali lyxit ale vraj je to to isté tak neviem

myska_lili
27. jan 2017

@eliska13 vies co.. to aj mna sa pytala psychologicka..
Inak nemavas take ze tesis sa na nieco a dlho ti to tesenie sa nevydrzi??

No u nas to bolo take..
Ze ja milacik rodicov.. a a ked sa rozviedli tak to bolo krute.. mama zakazovala otca.. mne bolo luto maminy.. aj otca. Ze odisiel co s nim bude. Preco nas nechal... atd..
Ocino dost pil a nebolo to pekne.. mna nikdy neudrel. Len maminu.
Po skole som hned odisla do zahranicia a tam to zacalo. Proste s byvalym cele zle.. rodina daleko. Tam som bola prvy krat v nemocke no na nic nedosli. Ale pamatam sa ze ked som mala 21-22 tak dokina uz nevedela co somnou tak mi povedala nech si zajdem ku psychologicke... ale ja mlada a uplne inak som to brala. Ze prosim?? Ja niesom cvok... a preslo to.. fakt ze dalsie 4 roky cca pokoj...

a potom.. mala sa narodila.. skoro som isla do prace bo sak ked chceme normalne zit tak musim.. a boom jedno leto znova. Stav ako na porazku. Az potom som sa priznala ze ten stav poznam. Len nerozumiem preco sa to zase vratilo.. ved manzel mi pomahal.. vsetko pekne podla planu. No stress.. Malinka je zlatunka uplne ze top dietatko.. no nechapem.

Presne tiez ma prehana. To aj 5 krat idem. Ale vies co.. potom sa zas bojim ze sa dehydratujem. Ja som fakt divna 😂😂😂

A ubijaju ma starosti inych. Aj ked mi mamina s niecim vola. To katastrofa. To si rovno prasnem tabl. To uz citim..

Inak mne jeden psychiater povedal ze tetanicky a panicku poruchu mavaju aj agresivny ludia.. neviem co je na tom pravdy

P.s. som fakt stastna ze si tu mozem s vami pisat.
Vy ste moja spasa porozumenia.
Kolko krat mi mamzel vravi ze aspon na 5 minut by sa chcel citit ako ja...
Aby to vedel pochopit..

daniela123321
27. jan 2017

@slnecnica333 To áno...hormóny po pôrode robia svoje🙄 Tak ale neako bolo a neako bude 😝

savanas
27. jan 2017

@eliska13.
Dosiahnuť byť úplne sebavedomí, by bolo super. Vlastne keď som mal 16 rokov sa stalo niečo, čo poznačilo moje psyche dosť veľmi hlboko a vlastne pokým som nestretol moju psychoterapeutku, tak som mal pocit, že už po toľkých rokoch nosenia bremena na hrudí, a nevydarenom manželstve som mal pocit, že väčší neschop ak už ani existovať nemôže a posledných pár rokov mi mysľou sa mihli nepekné myšlienky ako to zabaliť.
Keď čítam čo všetko sa vo vás ženách odohráva, tak je mi ľúto, že vlastne každý ma na hrudi nejaké zavážičko, čo mu bráni niekedy lietať voľne ako vták, ponad tie všetky problémy.
Je super, že sa tu rozprávate o všetkom čo vás trápi a snažíte sa toho druhého podporiť, aby mal veselšie myšlienky. Je to vaša úžasná materinská láska. Bože, je tak príjemne vedieť, že existujú ešte stále normálny ľudia.
Je to fakt príjemný pocit.

slnecnica333
27. jan 2017

@daniela123321 no a prave vtedy ked potrebujes byt zdrava aby si sa mohla starat o babatko tak hormony robia sarapatu

savanas
27. jan 2017

@ slnecnica333 presne, 18 rokov som sa klamal, že sa raz zaľúbim. Mýlil som sa, a keby sa nám nenarodil úžasný syn, tak by som sa veľmi hneval na to, že som dovolil obidvom zbytočne premrhať toľko rokov.

ivett311
27. jan 2017

28 😉

fivulinka
27. jan 2017

@ivett311 ja mam este par dni 29 😉