Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
No tak ja som spala ako zabitá asi od 22 do 7 nej. Ani prebrať som sa nevedela.
@saslavka73 ja vobec....ako oci klipkaju no nic 🙈
@andocka to mám aj ja...a spať sa mi chce stále .
Ja mám také obdobia. Spím ako drevo, alebo nespím. Väčšinou so spaním nemám problém.
@andocka Netrap sa je tiez vsetko idealne, dve zdrave deti, dobry muz, dom, auto, aj peniazky su ok a aj tak nechapem kde sa to po porode nabralo... A cim dalej tym su tie telesne prejavy horsie.Uz sa trapim 7 rokov. Ale asi som to aj ja zanedbala. Vobec som nevedela, co sa to so mnou deje. Snazila som sa to prekonat. Vsetky zdravotne veci ok vobec ma nenapadlo, ze to je psychika. Ja tomu akosi stale nemozem uverit.....
@andocka neobvinuj sa taký pocit zlyhania patrí k tomu.Neradi sme "slabé".asi sme to všetky s tou silnostou emancipáciu prehnali a zabudli na seba, oddych.Telo a psychika Ti to dáva pocítiť.
U mňa sa to prejavilo únavou roztrasenost mala som pocit, že som nič nedokázala a tak...veľmi som sa ľutovala.Bude to lepšie hlavne sa musíš dobre vyspať a zvoľniť vo všetkom.kojis?všetky tie zmeny tehotenstvo kojenie starostlivosť o 2 deti nie je ľahká.ak Ti bude lepšie bolo by fajn chodiť na terapie, aby si zistila ako to funguje prečo sa to deje a tak...
Mne dneska muž povedal, vraj sa len sťažujem. Raz za čas človek niečo povie....
@saslavka73 😅🤣😂ako moj......idem len proti nemu ze😅
@mimiqa Tak nejako. Mne príde, že on vôbec nechápe a ja jemu teda vôbec nechápem.
@saslavka73 tak ja mojmu v zivote nepochopim 😅
@mimiqa Len potom mi vystáva otázka: ,, Že či spolu vôbec máme byť?,,
@saslavka73 dobra otazka...mne povedala lekarka ze mam byt silna..bo moj je max egoista zamerany len na seba..ved zabudol.ze mam ist na krv..tolko krat som mu to povedala...si zober za dva roky mam.za sebou 3 operacie dva potraty porod...moje telo k.o..hormonalne injekcie...a namiesto opory mam co...ze som na AD? Ze sa mi vyhraza s malym ..ze vymyslam s cvicenim...on mi oznamy ze zacina este pondelky mat zapasy...konecne si chcem robit vodicak...on mi povie to co je ze idem hadam to je o komunikacii mam mu dat vediet opytat sa aby som bola presnejsia....lekarka mi povedala ze mi nedopraje nedovoli aby ma mohol ovladat....tak ja mam co robit aby som fakt ho neposlala do prdele
@mimiqa A čo s tým? Stojí Ti to za to?Ani ja neviem odpoveď.
@saslavka73 vies....ja verim tomu ze cas vsetko vyriesi..nic nebudem riesit...o nic sa snazit...urobim co chcem urobit...na ten vodicak idem..je na nom aky bude..vsetko je ako ma byt...mozno je to dajaka skuska....treba mysliet na seba...je naozaj na nich ci zaberu
@mimiqa S tým súhlasím, treba myslieť na seba, ja som na každého len nie na seba a to bola veľká chyba. Urob ako Tebe pasuje a on nech sa aj na hlavu postaví.
@mimiqa V tom vodičáku ťa podporujem. Človek získa slobodu a nie je na nikom závislý. Ja som si ho urobila počas materskej. Len začni hneď jazdiť, lebo potom bude roky trvať kým sa odhodlas. Ja som začala konečne myslieť aj na seba. Vždy boli na prvom mieste deti a muž. Teraz aj sebe kúpim niečo pre potešenie a večer nechám deti mužovi a idem cvičiť. Musíme byť trochu sebecké a myslieť aj na seba.
@saslavka73 presne..vsetko som.robila aby im nechybalo aj dcerke som povedala svoje..bude mat 15 a nic...tak zhnila....snazim sa denne vyupratovane navarene...napecene..porad kukam na hodinky juj dojde zo skoly nech ma juj dojde z roboty nech ma...ja kolko krat nejem..nestiham....konec fakt...sluzku nech si zaplati😅😃🤣😂
@mimiqa No to moje deti boli vždy samostatné. U nás bolo muž, muž, muž, dlho nič, deti, dlho dlho nič ja.Moja mama bola sama, nemala som vzor a moja svokra ho večne obskakovala, ľutovala. Tak som získala taký debilný pocit, že to tak má byť a sama sebe som urobila zle.
@mimiqa 15 ročná by Ti mala pomáhať. Domáce práce, nakúpiť, niečo malé nachystať by nemal byť pre ňu problém. Moja robí skoro všetko. Musím jej ale povedať, nedomyslí si sama, max. keď urobím trochu krik.
Inak včera som čítala, že zvýšená hladina cukru tiež stojí za depresiami a úzkosťami, prípadne ich zhoršuje. Takže treba obmedziť sladké. A viac sa hýbať. Rýchla chôdza je dobrá.