Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@petro1985 No pravdupovediac neviem, ale tak určite to bude viac ako mesiac, tak píšu aj na príbalovom letáčiku ... ono je to liek s postupným uvoľňovaním a preto ten nástup účinku ... ale zase výhoda je, že ak si jeden deň zabudneš dať liek, tak nevadí...
Treba byť len trpezlivý, i keď sa ľahko povie a ťažšie prežíva ....
Ahojte..tak mi nič nedvihli .nechali mi 60%,dôvod ..nemám samovražedne myšlienky,bludy,halucinácie ...atď .keď to budem mať môžem požiadať zase o pol roka,..inak o 3 roky
@slavkasobanska No to je hroza, to musis byt na tom az tak zle aby si sa chcela zabit? Vtedy ti uz bude aj cely dochodok na h....o ,ked tak musim povedat.Da sa este nieco robit, odvolat alebo to nema vyznam? A na 4 hod, by si sa nevedela zamestnat, aspon skusit, inak s tych penazi ako mas vyzit ,to ti nepovedali.Tie nase zakony na zaplakanie.

@janka_banka čakal som, že zaberie skôr, keďže už som bral pred navýšením dlhodobo 37,5mg, ale ďakujem za odpoveď
@janka_banka ešte sa ťa chcem opýtať po akom čase ti odznievala depersonalizácia :(
Ahojte baby. Od 13tt som brala citalec 10mg. Teraz som v 19tt a zvysili sme na 20mg lebo sa mi pritazilo. Myslite si ze to moze ohrozit mimi? Screaning na downown syndrom a rastep chrbtice negativny. O tyzden idem na morfologicky ultrazvuk. Mozu ad poskodit plod psychicky? Napr. Sposobit mozgovu obrnu, autizmus ci nieco podobne??
@karolinabese Myslim ze taketo otazky by ti mal zodpovedat lekar, tu aj ked ti aj niekto odpovie bude to len cisto jedna baba povedala....
@slavkasobanska keď budeš na to myslieť si to privodis,to čo je toto?no SR...
@slavkasobanska toto je system otrasne.Mrzi ma to....
@karolinabese vôbec na to nemysli
@slavkasobanska nech sa neposeru😈
Áno to som išla po odvolaní už ..vôbec mi nie je dobre,páli má v hlave strašne,..kurník len som.so pohoršila zdravie z toho .
Ja to vidím u nás v škole čo sa robí otras fakt,ale robia to aj učiteľky..tie kamarátstva..
@petro1985 ani neviem ako to odznelo, skôr to bolo tak, že som začala venovať pozornosť okoliu, mala viacej energie, a odpútavala som sa od negatívnych myšlienok a prešlo to samé.
Treba len tú pozornosť prepnúť smerom "von", i keď to niekedy naozaj nejde a sama seba sa zľaknem v zrkadle 🤪...ale aspoň sa toho stavu už nezľaknem ako prvýkrát a vždy si poviem, ze aj tak to prejde, či tomu venujem pozornosť alebo nie... nič tým premýšľaním proste nezmením, len čakať.
@karolinabese ja som brala AD pri oboch tehotenstvach a dievčatká sú obe zdravé 😉...a moja lekárka za celú svoju prax nemala pacientku, čo by sa narodilo choré dieťatko z liekov...
Ide o to, aké tie lieky majú prínos, napr. cukrovkarky si musia pichať tiež inzulín a tiež ochorenia štítnej žľazy neumožňujú prerušenie liečby...
Ale každý lekár je iný a má iný názor... držím palce 😉
@slavkasobanska do kelu s týmto štátom 😈😈 a tebe držím palce, nech sa cítiš lepsie❤️
@janka_banka to hej, ale aj tak mi vŕta v hlave, že sa to spustilo po druhej procedúre plynových injekcii, ktorá bola s odstupom jedného týždňa od prvej procedúry a bola trošku silnejšia o dve injekcie. Čítal som, že plynové injekcie majú za úlohu prekrviť celkovo organizmus(srdce, mozog, roztiahnuť cievy atď.), zaujímavé je tiež, že stále som mal diastolický tk nižší okolo 65-70. Odkedy sa mi po plynovkách spustili tie stavy DR a DP mám dyastolu stále okolo 80-85. Takže uvažujem, že keď som mal dlhodobejšie slabšie prekrvenie (tinnitus, zavraty..) tak sa mi možno do mozgu dostávalo aj menšie množstvo účinnej látky venlavaxínu, po okamžitom prekrvení injekciami žeby sa tam dostalo viac? divné stavy som cítil už pár hodín po plynovkách a trvajú dodnes. Slabšie derealky a tiež také citové oploštenia som zvykol mávať iba pri navyšovaní alventy v zimnom období.., neviem take divné to je no
@petro1985 tak či tak neprídeš nato 😉... už sa stalo a momentálne je dôležité to, čo je teraz a ako sa z toho nepríjemného stavu dostať von...
Telo je veľmi zaujímavé, reagujeme rôzne a čo nám na jednej strane pomôže, na druhej strane môže poškodiť...
A ja mám permanentne dolny tlak 55-60 a to tiež nerobí dobre mojej hlave 🤪...a zvýši sa mi iba keď sa riadne naserie...m a vtedy nazoaj fungujem ako raketa a nemám depky 🤣
@janka_banka zaujímavé, že DR DP som mal dosť dlho ešte pred užívaním antidepresív na úplnom začiatku mojich problémov a zvládal som to nejako aj bez tabletiek (lexaurin, diazepan...) a to som chodil na strednú nejako som odmaturoval a nejako som žil, teraz stresujem a vystrašený som z toho ako malý chlapec

Mne sa pomaly konci tyzden bez deti, ja nic nevarim -sporak oddychuje a ja tiez...Inak moje deti su najradcej s nami.Dcera uz od vcera sa pyta domov ze jej je smutno a vyplakava mi do telefonu a so synom radcej nevolam-urcite by plakal do telefonu(aj ked svokra tvrdi ze je vsetko ok).Ja som taka nebola, rada som vypadla z domu na prazdniny, neviem cim to je ze moje deti su take naviazane...