Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte ....tu som..dnes som zvládla ráno Kaufland,!!!!a potom na výlete a guláši ..na chalupe .a mám dosť .unavená .ale tak zdravo ..
@tatiana1980 Niekedy pomozu hned prve ale stane sa ze nesdanu a lekar musi vymenit, proste musi natrafit na liek ktory ti bude sediet.Ja beriem uz dlho a sadli mi hned prve ale su tu aj zeny co mali menene, mozno ti napisu aj svoje skusenosti ,je to individualne. Ale urcite ti pomozu neboj ,len to chce cas.
@slavkasobanska Super vidis aka si silna, neboj pomaly to pojde a bude dobre.

@tatiana1980 ja mám už piate a zatiaľ stále depresia a úzkosti
@mekicom beriem alventu 37,5mg rano a 37,5mg obed, skoro dva týždne, dovtedy som bral 37,5mg pár rokov iba ráno, doktorka vravela, že pre chlapa je to skor placebo taka slabá dávka, ale po toľkých rokoch už som sa naučil bojovať aj svojpomocne, ale začali u mňa jemné závraty, zvonenie v ušiach tak som začal behať po vyšetreniach, začali katastrofálne myšlienky čo keď mám nádor a pod. kraviny. Dva mesiace som sa takto mučil non-stop celé dni až kým som nemal všetky výsledky samozrejme nálezy negatívne, len vraj krčná chrbtica trošku pokrivená tak vraj z toho. Začal som chodiť na rehabky a po plynových injekciách som večer odrazu mal divné stavy, ako keby mi vymizli v sekunde všetky pocity (taká neschopnosť cítit nič smútok, radosť, prosteúplný útlm pocitov)zľakol som sa zobral som polku lexaurínu a magnézko. Ráno som vstal úplne derealizovaný, ako keby v sne stále doteraz to pretrváva. Moja psychitrička mi navýšila dávku, že časom by to malo vymiznúť, tak neviem sú to veľmi nepríjemné pocity
Ja som uz mala citalec pred pol rokom a pomohol mi tak sme sa k nemu vratili
@ivka185 ďakujem ..áno snažím sa.
@slavkasobanska Ahoj Slavka dcera ma dnes taha na Kandracovcou a Kollarovcou maju dnes koncert na amfiteatri u nas.Dost som jej odolavala ale nakoniec ma presvsdcila tak uvidim ako to zvladnem.
@ivka185 super...potom napíš ako bolo .
Ahojte...vsetci horuckujeme😈😠otraasss...tak som dlho nebola chora....jejdaaa....otrasne stavy..vsetko ma boli....kazdy milimeter tela ..😢
@slavkasobanska Bolo super trvalo to od 6 do 10 hod.,plne anficko ,ludia sa bavili ,nakoniec som si aj zaspievala s nimi,trosku tak sama aj zatancovala, ale vies take reflexie sem tam prisli ,ze ako mi je ,taka kontrola,mam aj nervy na seba ci by sa nedalo bez toho ,ale co narobis je to v hlave a asi to je hlboko zkorenene a uz to stade nedostanem,bohuzial.Ale inak sme zabavili ako uz dlho nie.😍
@janka_banka dakujem velmi pekne. A brala si od zaciatku? Ci od ktoreho tyzdna? A ake si brala? Ja berem citalec. Doteraz 10mg co je najnizsia davka a teraz sme zvysili 20mg. Ty si kolko brala? A aj v poslednom trimestri? Lebo som citala o tych plucnych komplikaciach po narodeni koli ad. Ale bez nich by som bola nonstop v strese ako 1. trimester.
Ahojte kočky.Boli ste tu niektorá tehotná už z touto našou "pliagou?" Mám PP..respektíve dala sa mi už pri prvom tehotenstve 3 roky späť..3 mesiace po pôrode som začala užívať Paretin až mi bolo lepšie..uz som bola iba na štvrtke a keď som zistila že som opäť tehu tak som vysadila úplne.Bolo mi OK až kým zas neprišiel 30tt..opäť sa vrátila panika a úzkosti..u mňa je najhoršie cestovanie autom🙄Ale je to lepšie ako pri prvom tehotenstve lebo viem čo mi je☺️Raz za čas (možno 3x za týždeň) si dám polku 0,25 neurolu..keď už fakt že musím..inak užívam magnezko..myslíte že si tým moc škodim?Mám normálne výčitky z toho..ale na AD chcem ísť až po pôrode..chcem ešte vyskúšať kojiť malú😊Ešte chcem napísať že už mám iba mesiac do pôrodu 🙏Pekný deň prajem 😚🌸🍀
@ivka185 ahoj aj to je dobre ..super že si to zvládla ..
Inak kočky čo m lieky na spanie ,tak spím ak celý deň ..uz som volala doktorke..a to som si sama znížila na polovičku .aj tak len spím . katastrofa..

@janka_banka tabletky od bolesti napr. Novalgin by nemal sposobit kontraindikaciu s alventou, strasne ma dnes cely den boli hlava a zobral som si novalgin :\