Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@nanka1412 Ja som sa za tie roky uz naucila s tym zit, aj ked mi bolo najhorsie fungovala som a nikto nevedel ako mi je ,ja sa doma nestazujem nikomu aj tak to nechapu ,radsej som si tu popisala s dievcatami a postazovala sa im ,lebo som vedela ze ma pochopia a podporia. Dakujem dievcata ze ste ,bez vas by to bolo ovela tazsie.❤
@bubu62 no neviem , ja som bola ospalá keď som mala 150 mg alventu ..teraz mam 75 ráno aj obed a dobre
@slavkasobanska akú dávku berieš
@nanka1412 Teraz bolo dobré aj dr.bol spokojný ale povedal že to potrebuje doladiť a zvyšuje mi dávku o 30mg a bude ok ale ono to málo opačný efekt a stav sa zhoršil s čoho bol prekvapený aj on.
Hovoril že keď sa dávka navisi tak sa stav stabilizuje ale stávajú sa aj prípady keď to dostane opačný efekt, že má prípady keď predpíše lieky na uskladnenie a pacient príde o pár dní že je ešte nervóznejší ako predtým a môže sa to stať aj pri AD.
Dobre ranko dievcata verim ze vyspate a vykrocite s usmevom do noveho dna.Pekny dnik vam prajem.😍
@mekicom 75 ráno aj obed
@ivka185 dobre ranko ,no ja mam hroznú noc za sebou ,spala som ale taký sen že som videla prvý krát otca a pýtali sme sa ho kde bol tak dlho a on že staval dom smútku a prišiel už pre nás ,on zomrel keď som mala pól roka tak ani neviem ako vyzeral až tuto noc,no chápeš som taká rozklepaný z toho ,
@slavkasobanska Ahoj je to velmi neprijemny sen ,ale ber to s tej druhej stranky ,ze sak je to len sen a zivot ide dalej,ja viem aj mna by to rozklepalo ,ale zas nebudes sa tym trapit cely den. Zamestnaj mysel niecim ,daj si kavicku ,chod niekde do obchodu alebo na prechadzku aby si prisla na ine myslienky . Ale super je ze spis bez tabletiek ,to je velky pokrok ,len tak dalej.❤
@slavkasobanska to ťa asi bude sprevádzať celý deň....ja mávam tiež hrozne sny a skôr,ako ich potláčať a zabudnúť na ne,mi práve pomáha analyzovať si ich.zvacsa ide o mozaiku podnetov,utrzkov obrazov či slov,ktoré sme počas dňa len letmo zachytili a potom sa nám poskladajú do nočnej mory.Skus sa rozpamatat,či si sa v poslednom období ty alebo niekto pred tebou nezmienil k otcovi,či si si naňho náhodou nepomyslela,či si v správach nevidela nejakú reportáž,kde bol dom skutku,či si v poslednom období nepociťovala strach zo smrti,či niekto nerozprával v okolí o svojom otcovi a tebe sa to spojilo s vlastným,niečo si možno čítala,videla v tv a pod.Myslim,že ak porpzmyslas,podarí sa ti rozpomenut na detaily,ktorým si nevenovala počas pár predchádzajúcich dní pozornosť a dá ti to odpoveď,prečo taký sen.z vlastnej skúsenosti odporúčam nesnažiť sa na sen zabudnúť,lebo ten jeho tieň na bude strašiť.
@banbys18 včera som bola susedovi poliať kvety a suseda nedávno zomrela a doma majú urnu , neviem či to aj tým nebude že ku stále vidím tu urnu myslím ..
@slavkasobanska tak jasne,a už máš prvé indicie,že prečo.a sused.mozno.priblizne vo veku,v akom by bol otec?rozvijaj to ďalej.isto prídeš k tomu,že sen je len šialenou spletou podmetov,ktoré si viac či menej za posledné obdobie navnimala
@slavkasobanska gratulujem bez liekov.
Ako ja sa zblaznim...ten moj chlap nereaguje...zobral kluc od auta..tym som nemohla vcera ist s dcerou na socialku ani po lejaroch..nemohla zaniest maleho mame....ako on co robi???? Je toto uz normalne ze mi brani chodit kam musim....
@mimiqa A to ti zobral auto ci kluce? Je to jeho auto? Tu je plno otaznikov ,preco z trucu aby si nikam nesla ,ci co tym sleduje? No ja ta obdivujem aj tvoju trpezlivost ,ja by som bola uz v base bo by som ho prizabila.😅 Dohodni sa s nim ked sa da ze ako dalej ,takto to nemoze byt a ked nie tak sudnou cestou ,nerobi to dobre ani tebe ani dcerke.Drz sa a pevne nervy.
Ahojte holky ako sa mi.mate? Ja fajn mam.noveho priatela cca 3 mesiace, ktory ma dostal z najhorsich stavov, za co mu dakujem. Je to moli clovek, s ktorym si rozumiem. Len teraz som rozhadzana, dostala som po dvoch mesiacoch menzes a este nie som.v svojej.kozi. v utorok mi skoncil. Nervozna som a hlava ma boli. Ale to je asi normal ze a prejde to. Inak magicky datum mam rozvov 9.9.2019 o pol deviatej este aj na moje meniny. Sranda ze? Tak odpiste mi babulky, zecto.bude fajn, ze su to.len hormonalne vykyvy. Dakujem, lubim.Vas 😘
@mimiqa No nato sa neda nic povedat len ze je to h....a v luskej kozi ,prepac za vyraz ale podla mna sa tak dospely muz nesprava, niezeby ti ulahcoval zivot ale on ti ho stazuje ako sa da. Dcera ma pravdu to co onom povedala.Nemam slov co by som ti povedala na to, drz sa a bojuj tak aby to vyhovovalo vam trom.
@ivka185 som hlupana..vzdy chcem len to dobre..zabudam na seba...ano je to k2...vieme co to znamena...uz ho nemozem ani citit..dcerka to urobila ze zjedlalieky aj koli nemu....neraz som mu povedala nech stoji pri mne a pomoze mi...on opak...ked to urobila 3 dni nebol doma
.teraz ked potrebujem sa dcerke viac venovat behat po lekaroch mi zobere kluc..je to......

@ivka185 súper ze to tak zvladate .ja ledva navarim a popratam .a z malym som cely den ale ledva dýcham ..