Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mary1374 ahoj, vitaj, ja som tiež nespavec, z toho mi vznikajú úzkosti....tiež odporúčam psychoterapiu ako @slavkasobanska ..... Ja som v piatok bola prvý krát, hľadala som vyslovene takú, čo sa venuje nespavosti a úzkosti, lebo uz som raz chodila a nebolo to ono
@sylvia30 no treba nájsť takú co sadne ako sa povie ja som až teraz našla
sylvia30 Ja teraz spím dobre beriem trittico len tie uzkosti ma trápia.Dakujem za privítanie.Som rada že táto stránka existuje a že sa tu všetky tak podporujete.Vela krát mi táto stránka psychicky pomohla.
@mary1374 mne trittico pomáha aj na úzkosti, chce to cas
@slavkasobanska Dakujem za privítanie. Už som brala lieky pred tromi rokmi na panicku poruchu a uzkosti.psychologovi nechodím aj ked o tom uvažujem.
@1andrea111 a aku davku berieš toho trittica. Ja beriem 0,25 na spanok mi zaberá super ale na uzkost nie.Beriem ho tri tyzdne.
@mary1374 odporúčaná dávka podľa letáku je 75 až 150 mg na deň. Ja som brala na noc tých 150 mg, teraz som na 50 mg na deň, beriem ho dlhé roky. Ak berieš na deň 25 mg, tak to je tak nízka dávka podľa mňa že to je placebo, to nemôže na úzkosť zabrat akurát trochu uspať.
@1andrea111 mne ho lekarka dala na spánok,Beriem ho večer. Predpísala mi 50mg ale bola som potom ospalá aj cez den.Ked beriem 0.25 tak v noci spím dobre a cez den niesom ospalá.
@mary1374 tak potom k tomu buď ešte ďalšie ad, alebo navýšiť na 50 a skúsiť vydržať, telo by si malo zvyknúť a nebyť už ospala. Ja ako som začínala som bola z neho tiež veľmi ospala. A zaucinkoval mi na úzkosť tak do mesiaca.
Ahoj, ja sa už mám fajn, druhé kolo volieb, keďže to prvé dopadlo nerozhodne, bude 7.8, ja mam fakt o ničom prázdniny, cele prázdniny riešim výberové konanie ale už mi je aspoň fajn, beriem ešte paretin a rivotril 0,5 mg ráno a 1 mg večer, na budúci týždeň idem k novej lekárke, už som písala, spolužiacka, pracuje priamo v nemocnici, budem robiť aj mg ejski kbt terapiu, na zvládnutie tých atakov a úzkosti, ešte som si nechala na ďalšie voľby 3 injekcie apaurin, ona mi chce zmeniť paretin na Alventu, no uvidíme
1andrea111 Tak som bola včera u lekarky a dala mi na ráno escitil 10mg. Už som ho raz brala a pomohol tak dufam že zaberie aj teraz.
@apolka77 a to zabrali hned? ja idem zajtra k doktorovi, plateny termin ale, a velmi sa obavam, ci ma pochopi. A ak ma aj teda pochopi, s cim odidem, lebo AD sa bojim, strasne. Plus od nastupu toho zahmlenia sa zmenil spanok, uz posledny tyzden-dva vobec nespavam (a to je iba a kvoli tej hmle inak, nedokazem vobec spat, celu noc mi pride, ze len "lezim", nevypnem do spanku), a tu sa bojim zasa liekov na spanie. nehovoriac ak da este aj nejake ukludnovaky...ja si toto kombo vobec neviem predstavit, ved to je same o sebe sialenost😨
@veriine ja som na začiatku bmaka tiež strach ale pomohlo mi to , na začiatku ti nedá nič silné neboj sa držím zajtra palce a potom napis ako si dopadla
@veriine velmi ti drzim palce, kazdy z nas asi co tu sme sa bal ci boji AD nikto ich neberie lebo chce, skor preto ze musi...ja som sa im branila zubami nechtami vyse roka ale to uz som bola na pokraji sialenstva..tak som si povedala ze horsie to uz byt nemoze a zacala som...pravdaze nevyhoda AD je ze trva tyzdne min.2-3 kym pocitis ze zaberaju..ale to som bola oboznamena doktorkou..do nicoho ma nenutila..nieco zo sebou musis robit ked ani nespis to uz je velky napor na mozog...ozvi sa povedal dr.
Ahojte kočky neviete mi poradiť zajtra budú 2 týždne e mám vysadenu valdoxan a asi týždeň sa necítim dobre som strašné slabá , nohy má bolia hrozne no je mi tak divne v hlave tlaky mám či to nemôže byť vydadenim ?
@slavkasobanska To máš z vysadenia Valdoxanu.
@tuzobnik mám vydržať ?? No neviem doktorka ma dovolenku
@slavkasobanska Skús vydržať. To prejde. Ak berieš ešte aj iné ad tak tie by ťa mali podržať. Poprípade si daj niake anxiolitikum.
@tuzobnik beriem aj alventu
@slavkasobanska Prečo si vysadila Valdoxan?
@slavkasobanska Ja som tiež teraz začal bral Valdoxan. Ale musel som ho po troch týždňoch vysadiť. Mal som zlé pečeňové testy. Strašne škodí na pečeň. Ale keď niekomu sadne tak je výborný!
@tuzobnik bolo mi dobre tak mi kázala vysadiť no nebol to dobrý nápad asi
@slavkasobanska To nikdy nerob! Keď ti je dobre tak treba užívať stále ak nemáš vedľajšie účinky. Potom ťa to len rozhádže a nie je ti dobre.

@mary1374 ak to nezvladas a vtedy ti pomohol ten liek tak si pytaj...