Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@tuzobnik no to už viem
Ahojte baby. Veľmi chcem ísť na pomaturitné štúdium odbor vychovávateľstvo učiteľstvo. Už mám aj Mgr ale v inom odbore. Otázka je. Bojím sa ako budem zvládať co ak mi bude zle ako budem chodiť na prednášky ako budem riešiť domácnosť deti. Neviem čo mám robiť 🙁
@ivett311 ahoj veď skús nič za to nedáš a postupne prídeš do toho neboj budeš mať iné myšlienky
@ivett311 netreba mysliet hned ze ti bude zle, ako vydrzis jednoducho si povedz idem a dam to , si silnejsia ako si myslis, jednoducho sa treba tomu postavit a nepodavat sa dopredu, prinajhorsom ked by si to nezvladala tak to nechas a zivot ide dalej.Lebo ked sa budes stale bat, tak sa nepohnes z miesta, aspon to skus, a ja verim ze to das.🥰
@ivett311 ako dlho je to štúdium?
Ahojte, mala by som otázočku na vás, ktorí užívate alebo ste užívali rispen. Môžu byť po vysadení tohto lieku stavy ako nevoľnosť , hnačka, zvracanie, únava? Máme prípad v rodine, vysadil ho zo dňa na deň, sám sa rozhodol kvôli nežiaducim účinkom. Radila som postupne ale nesúhlasí. A takto to teraz vyzerá, tak by ma zaujímalo skúsenosti. Ďakujem
@1andrea111 2r 🙂
@apolka77
@eliska13
Ahoj baby, tak len pisem - psychiater tu "hmlu" nepochopil, nevedel mi ani povedat, co mi teda je (este mi prisiel, ze sa uskrnal na tom, ako som pisovala cely ten svoj stav). Zameral sa len na tu nespavost, a dal mi AD Mirtazen a este Frontin.
Ked som sa ho pytala, ze co su to za lieky, tak ze "no lieky", ktore budem brat. A ja ze ci mi nemoze byt z nich teda horsie, ak su to teda antidepresiva, a odpoved- ze co by mi malo z nich byt, nic mi nebude (lebo mu vravim, ze zijem sama a on ze ved to je v poriadku).
Na nete som nasla iba zle skusenosti s nim...takze vnutorne som ale ze velmi velmi strasne prestrasena, lebo neviem co spravit.
S tou hmlou je mi extremne megavelmi zle, samo o sebe je to ako suhrn nejakych vedl. ucinkov nejakych liekov, ale mam dojem, ze hento ma uz odpali (nehovoriac, ze velmi zlym vedj. ucinkom je priberanie, ze to aj 10kg min).
Tie panicke uzkosti vobec nebral do uvahy.
Ja vravim, ze som v koncoch, mozem to zabalit...
@martina772 ahoj, ja užívam rispen a nemala som žiadne vedlajšie účinky, dr. mi znižovala dávku, ale postupne, prv mi vysadila pol tabletky a po pár dňoch celú, že sa to naraz nedá
Ahojte kočky no ja som si včera zase dala valdoxan či to z toho mi tak bolo a naozaj dnes fungujem normálne ,nebudem to siliť za každú cenu ,asi ešte nie je čas a som prekvapená čo to za lekára mas @veriine ,neviem skús sa poradiť aj z iným ,,to je len trápenie ale verím že ti sadnú lieky a polepší sa to ,Patka no ako čo s tebou ?? Asi ok to je fajn ,pozdravuj drobca pa pa
@mmama ja len tak normálne si myslím ,,,ako aj zdravý
@slavkasobanska ahoj Slavka, ja sa mám dobre, akurát sme na dovolenke, do včera sme boli v PP, takže sme aj dosť oddýchli, dnes má malý narodky, tak trošku oslavujeme a od septembra bude z neho veľký škôlkár, takže mám o stresy menej.
@veriine
Ahoj, chcem ti napisat, ze akokolvek citis a prezivas obrovsku beznadej, nie si sama, presla resp.prechadzame cez to viaceri, a v dnesnej dobe coraz viac ludi...prejde to, proste to prejde, napis si na velky papier, ze to prejde a nalep hoc aj na kazdu stenu... len to naozaj musis pretrpiet...a nemat ocakavania, ked to prejde, urcite si potom poprosim spravu od teba 😉🙏,a jednoducho daj si tie tabletky, momentalne ti je aj tak jedno, ci ti je zle bez nich alebo s nimi...- ja tiez riesim spanok, od spanku sa u mna priamo odvija panicka uzkost...kto nepozna tu hlboku beznadej "ciernu dieru" nepochopi...
Ale vzdy je ten pocet dobrych dni daleko presahujuci pocet zlych...
@patricia_b no tak už je z neho veľký chlapec ,to je zlatíčko
Ahojte asi sa máte dobré keď tu nechodíte tak to ma teší ,len tak ďalej pekný večer
@slavkasobanska Asi su na dovolenke.🤩
@slavkasobanska
@ivka185 ahojte, ja pracujem, chodím na novú terapiu a mám sa fajn. A vy, ako sa Vám darí?
@sylvia30 to je suoer nech ti terapia pomôže , ja dobre len zle spím už 2 mesiac beriem Atarax polku no začala som si dávať celú len sa môžem zobudiť až okolo 9 tej a hlava ma bolí potom neviem či to prejde ,doktorka vie kázala mi písať ako spím a ako si dám lieky a že uvidíme ,tak neviem inak by bolo oki všetko
@sylvia30 super, teším sa spolu s Tebou 😍. Už sa Ti to kráti v práci, však. Tiež som bola v školstve, mám pedagogickú, je to iné ako úrad. Máš rada deti?
Máme tu niekoho zo Žiliny, chystám sa tam cez víkend plus pondelok.
@1andrea111 ahoj moja, ako sa ti darí? Ja už odratavam posledné dni, 13-teho končím. Takže ti si učiteľka 😉, ktovie, možno aj ty zatuzis po zmene😜.
A čo máš túlavé topánky, keď sa chystáš do Žiliny?
@slavkasobanska takže sleduješ spánok, už si aj objavila nejaké súvislosti?
Len sa pekne drž a nech ti je OK😘
@sylvia30 na školstve sú najkrajšie prázdniny, tie sú super, ja som v práci spokojná, keby to bolo kratšie tak úplne super. Teraz sa mi zľahka pohoršilo, myslím že je to tým že som sa začala zdravo stravovať. Prídem na kurz varenia k Tebe😍 a inak sa mi po práci doma už nič nechce, resp neviem sa donútiť.
@1andrea111 asi ti chýbajú sacharidy, pri ich znížení sa pohorší aj zdravým
Aj ja som po práci nemožná, najskôr 2-hodinovy oddych, kým sa k niečomu dokopem
Tak budeme spolu variť 😉?

@slavkasobanska A samotná Alventa ti nestačila? Keď si knej brala aj Valdoxan?