icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivett311
31. aug 2020

@sandra2308 aj ja 😌

sylvia30
1. sep 2020

Babulky, všetkým, ktorým sa zajtra začína nový školský rok (či už pracovný alebo študijný), prajem, aby ráno vykročili tou správnou nohou a zvládli ho s prehľadom (pevné verím, že sa to podarí aj mne🙏) 😘❤️

esselte
1. sep 2020

@sylvia30 aj ja verím, že to bude všetko ok, tento rok je fakt náročný

slavkasobanska
2. sep 2020

Ahojte kocky ,ja od vcera lezim z teplami ,nic ine mi nie je ,tak sa liecim bylinky,med,cesnak ...tak nech to prejde,vsetkym krasny start do noveho skolskeho roku prajem

sandra2308
2. sep 2020

@slavkasobanska Skoré uzdravenie Slávka 💖

slavkasobanska
2. sep 2020

@sandra2308 vdaka

bubu62
2. sep 2020

@slavkasobanska ty si zlatá, skoré uzdravenie,celú noc som nespala a vyzerám ako vygrcany rezance🤦🤣😂.

slavkasobanska
2. sep 2020

@bubu62 to aj ja tak niekedy vyzeram haha

sandra2308
3. sep 2020

@ivett311 ahoj, ako sa máš? Ako pociťujes prichádzajúcu jeseň? Máš zhoršenie? Mňa to nejako dobehlo 🙄

ivett311
3. sep 2020

@sandra2308 ahoj. No dneska hrozne. Mám take tocaky aké ešte nikdy som strašne unavená je mi zima cítim sa tak zvláštne manžel hovorí či nemám COVID 😬

sandra2308
3. sep 2020

@ivett311 som na tom podobne, už pár dní, ale som hotová 🙉Dúfam, že to čoskoro prejde, lebo takto sa fungovať nedá

ivett311
3. sep 2020

@sandra2308 pevne verím že zajtra bude lepšie 😊❤️

patricia_b
5. sep 2020

Ahojte, bola som na kontrole a dr. mi už nedala injekciu a najbližšiu kontrolu mám až o dva mesiace a ak sa mi nepohorší, tak mi potom v novembri zníži lieky. Strašne sa z toho teším.

slavkasobanska
5. sep 2020

@patricia_b to sa tesim z toho,drzim palce ti to das ,,,

ivett311
5. sep 2020

Baby. Posledne dni ma trapia myslienky ze mam sclerozu😔 co mam robit?

esselte
5. sep 2020

Aj ja som v poslednej dobe strašne unavená, musím si normálne pospať, čo ja poobede robim málokedy, tak sa mi zatvaraju oči, ale nebránim sa tomu, lekarka povedala, te si mam kľudne pospat oddýchnuť, ja som totiž taka, ze keď je sobota, takby som mala makat ako divá, to som cela ja, mam aj ine lieky, potrebujem oddych, ale povedzte to tej mojej povahe, len teraz sa to nedalo, musela som zatvoriť oči, inak to nešlo

veriine
5. sep 2020

Baby ten kventiax, to ste sa neobavali nasadit/uzivat, kedze to nie je ad?

esselte
5. sep 2020

@veriine a máš ho brat? To je antipsychotikum, mne ho dala lekarka proti uzjosti, beriem 2 krat po 25 mg a vecer kventiapin, to je podobne, zatiaľ ok, len únava, ale tak to budem uzivat mesia, potom budem kventiax znižovať

esselte
5. sep 2020

@ivett311 žiadnu sklerozu nemas, aj ja často zabudam, hladam veci, alw beriem to ako normálne, prečo si myslíš, ze máš sklerozu?

ivett311
5. sep 2020

@esselte lebo často zabúdam, v štrvtok som mala strašne tocaky veľmi som sa zľakla boli ma všetko prave oko. V stredu som začala školu a som nejak mimo

sylvia30
5. sep 2020

@veriine keďže som vtedy takmer týždeň nespala, bolo mi jedno, čo je to za liek. Bola som vďačná aj za dve hodiny spánku. Kto nezažil nepochopí....

veriine
5. sep 2020

@sylvia30 mne to dala tiez na nespavost, a chápem ta velmi dobre. Len ma vydesilo to, ze to uz ziadne ad nie sú.
A nie si z nich ospalá počas dňa?

veriine
5. sep 2020

@esselte tebe na úzkosť? To co mame širokospektrálny liek na xy veci ci ako 😄😄
Takze ty mas vlastne 2 totožné lieky?

sylvia30
5. sep 2020

@veriine nie, nie som ospala, bola som prvé dni, potom to preslo

sylvia30
5. sep 2020

@veriine laicky povedané, úlohou kventiaxu ( kvetiapinu) je ovplyvňovať ( potláčať) nepríjemné myšlienky....ja som mala večer tak úzkostné stavy, že som sa triasla v posteli, srdce mi išlo vyskočiť z hrude, tachykardie...v takomto stave som nedokázala zaspať.... čiže, podstata je tá istá, aj u mňa aj u @eselte

veriine
5. sep 2020

@sylvia30 ja mam dlhší príbeh, ale podstata je, ze mna proste nepusti spat, hlava, nemam vlastne ziadne myšlienky, ale pravdepodobne mne asi to veľké vyčerpanie spôsobilo to, ze mi prestali dobre fungovať prenasace-neurostransmitery ako take (teda nie ze mam nedostatok hormónov). Lebo ta nespavost je tiez len pridružený symptóm, nie primárny problém.
Jaj lebo to som nikde nenašla o kventiaxe, o tej jeho úlohe ako píšeš teraz

veriine
5. sep 2020

@sylvia30 iba toto:
Neuroleptika a antipsychotiká

Tieto lieky sa používajú len v niektorých prípadoch, keď je nespavosť kombinovaná so psychiatrickým ochorením (schizofrénia), organickým ochorením mozgu alebo v liečbe závislosti na benzodiazepíny, kedy znižujú intenzitu abstinenčného syndrómu. Patrí sem chlórprotixen, levomeprovazin, tiaprid (Tiapra, Tiapridal), kvetiapín (Derin, Equeta, Kventiax, Seroquel..), olanzapín (Zyprexa, Zalasta, Parnassan, Olazax…).

sylvia30
5. sep 2020

@veriine ja som prečítala stovky článkov o nespavosti a tam som sa vlastne dozvedela, prečo sa kventiax používa pri nespavosti
U mňa nebola tiež nespavosť primárny problém, problém bol v totálnej vyčerpanosti organizmu v dôsledku pracovného stresu, aktuálnej hektickej situácii doma (dostavovali sme k domu) a jednej situácie, ktorú som v dôsledku mojej povahy a prezivania zle spracovala, nastúpila nespavosť, potom celodenné úzkosti z toho, že zase nebudem spať, samozrejme som nespala, z čoho som mala úzkosti az som sa začala točiť v začarovanom kruhu....

veriine
5. sep 2020

@sylvia30 ja sa bojím, ze to poškodí v mozgu nieco este viac, kedze to je takyto liek. A uz si to mozem hodiť akoze vazne 😞

bubu62
5. sep 2020

@sylvia30 no ja tiež zle spavam,ale to neriešim,spím niekedy 4hodiny v noci,lebo som PN,ale teda keď budem v robote tak mi možno aj prepne,že nespím..toť som bola na svadbe do pol piatej ráno,spala som 3hodiny a cez deň nič,taká unavená som bola z celého týždňa,zyvalo sa mi celú sobotu,nevládala som chodiť no bohužiaľ cez deň nezaspím a v noci zas pár hodín,no ale tabletky mi nezabrali,mala som asi 4druhy..tak neviem čo je lepšie keď človek spí s tabletkami,alebo bez nich..