Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@esselte ahoj aj ja som viac unavena teraz
@esselte podľa mňa to bude iba obyčajná "jesenná únava". Tiež ju teraz mám 🙂 Nič sa mi nechce, ležím všade, kde sa dá 😁. Ja to mám stále na jar a jeseň a trvá to u mňa tak dva týždne
@vlcik1 ja beriem citalec 1 tbl a v začiatkoch liečby som brala aj helex, to je benzac ako frontin, len od inej farmafirmy. Začiatky liečby boli ťažké, asi ako u každého, helex mi pomáhal proti uzkostiam. Brala som 3x denne 0,25 mg. Začala som ho vysádzať asi po 3-4 mesiacoch ( už si presne nepamätám). Najskôr obednú dávku, potom rannú a večernú na koniec. Vysadila som bez problémov.
Ahojte. Aj ja som veľmi unavená, vedela by som odpadnúť 😌 mám strašne veľa, som na materskej dcérka je veľmi náročná so starším na krúžky a od septembra chodím do školy k tomu ešte domácnosť stavba domu..mám pocit že ta škola pre mna bola chyba..
Vy ako?
@vlcik1 prestala som spať, z toho som mala úzkosti a potom sa z toho stal začarovaný kruh úzkosť- nespavosť, lieky beriem takmer 2 roky, budúci rok by som chcela skúsiť vysadiť, chodila som už jednej psychologicke, to mi nepomohlo a teraz som si našla klinickú psychologicku, ktorá sa venuje aj biofeedbacu (ten veľmi pomáha aj pri uzkostiach a nespavosti) a toto mi veľmi pomohlo
@sylvia30 ahoj js tiez stale skusam no vysadzujem xanax ide to pomalicky no ide,,,som hrda na seba a ta nespavost..raz spim bez liekov aj mesiac a potom ani lieky mi nepomahaju
@slavkasobanska super, teším sa s tebou, postupne ten xanax vysadia....to je perfektné, že dokážeš spať bez liekov, odkedy som v tejto skupine, ty si urobila obrovský posun vpred👍👍👍
Ja som tento týždeň skončila s biofeedbeckom, že ho už nepotrebujem, veľmi sa z toho teším, cítim to aj na zaspavani, že je to oveľa lepšie
@sylvia30 to som velmi rada ,vies podla mna citim zmenu ako som chodila na individualne terapie,inak vnimam chorobu a vsetko co sa okolo mna deje ,no chodim uz iba 1x do mediaca ns terapie ..no este neviem niektore emocne veci spracovst ...este mam co robit .no idem dalej ,kolise to ala aj zdravy maju take dni len mi to hned vnimame a riesime ..uvidim co bude no nevzdavajte to a hlavne dobry psycholog ...ja som ho kobecne nasla
@slavkasobanska super, to je dobre, že aj ty to vnímaš pozitívne, určite si budeš viacej veriť a bude to len lepšie 👍
Presne tak, treba hľadať psychológa, ktorý sadne a nevzdávať sa❤️
Ahojte zienky , mam otazku. Vyzera to tak ze som necakane ostala tehotna. Zajtra idem k lekarke aby mi to potvrdila a potom k psychiatricke , mozu sa brat lieky aj pocas tehotenstva?
@eliska13 draha ja som uz bola u niekoľkých gastrosov a teraz naposledy v assiduo a ani oni mi nevedia pomôcť robili mi hned ten dychovy test na sibo vyšiel pozitivny potom krv stolica sono hadicka do zaludka tri vzorky jeden polyp vybrali tam zistili intoleranciu laktozy a toť vše este ma caka ct ale tomu tiez nedavam sancu ze nieco tam zistia...brala som na sibo normix potom probiotika vivomixx ale hned po dobrati zas cele zle....
Ludia zaujima ma ked clovek omarodi skrz depresie cez psychiatra v praci to budu na pnke na papieri vidiet diagnozu?
@mavissama ahoj nie je diagnoza a vypise ta obvodny id psychiayra mas len napisame ze mas byt pn.....
@ivcam2 ja som nejaka velmi unavená, nič sa mi nechce,, mam aj ine lieky, zajtra idem na kontrolu, tak mi možno lekárka niečo zníži, asi ma veľmi utlmuju, ale nie je to každý deň, vcera som bola v pohode, dnes som zas unavená a bez energie, potrebujem s deťmi pracovať, ale mám aj z nich pocit, ze su unavene, možno to je aj po tom volne, po korone, potom prázdniny a teraz kazdy den práca a učenie, mozno je to aj taka zmena
@esselte ahoj urcite je to tym,ja inak jeden den fungujem a druhy som hrozne unavena ,,no nejak to musim prelomit,,myslite ze to bude dobre ked sa premozem ..

Ahojte, ako aa teraz cítite? Ja som strašne unavená a taka bez energie, nič sa mu nechce, len by som tak nejako prezila deň, pri telje, knihe, potrebujem poumyvat okna, upratat, nič sa mi nechce, možno je to aj zo zmeny liekov, o týždeň idem na kontrolu, mala by mi niečo znížiť, ale aj viac ludi v mojom okoli vraví, ze pocituju únavu, chcem sa prekonať a neda sa