icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

kachita
•
6. jún 2014

@norikk no ja som svoje najhorsie zachvaty mala prave po kave

aneta174
•
7. jún 2014

Ahioj ako sa mas

aneta174
•
7. jún 2014

Ma tu tiez nietoproblem d
Dlho postat a pri chodzi

ja1980
•
7. jún 2014

@lenka_21 prosím o prijatie 🙂

ja1980
•
7. jún 2014

a to tu už nikto nechodí ? 😕

monkabr
•
8. jún 2014

Poznam jeden uplne prirodny napoj, ktory som pijavala. Sice som ho nepouzivala proti depresii, on je celkovo velmi zdravy, je z neho energia a pomaha pri chudnuti, ale obsahuje aj taku latku, ktoru si vyraba sam mozog, ked je clovek stastny, feniletilamin, ci ako, neviem ci som ju dobre napisala 🙂 Aj dalsie upokojujuce a protistresove rasliny ako Zensen, Rozchodnica ruzova, Acerola alebo Ashvagandha.... A je z neho naozaj fajn nalada a taky pokoj... Takze ak nieco prirodne proti depresii, urcite by som vyskusala nieco s obsahom tejto latky alebo vytazky tychto rastlin

mmama
•
8. jún 2014

@monkabr a ako sa vola?

monkabr
•
9. jún 2014

Vola sa Pink a vyraba ho bhip. Nejake info su o nom na FB / bhip slovensko

janka1012
•
9. jún 2014

Ahojte 🙂
Kocky chcem sa opytat,chodite aj na slniecko ked berete AD?
Myslim,opalovanie,dovolenka atd...
Mne sa poslednu dobu zacali robit pigmentove skvrny a rozmyslam ci to nemoze byt z AD.
Preto sa pytam,ci na slniecko chodite,lebo mne doktorka slnko nezakazala a ja sa rada slnim a planujem aj dovolenku...
Este som si vsimla jednu vec,teda vlastne si to vsimol moj priatel...Ked som zacala uzivat AD,prve dni ma boleloabrucho a bolo mi rano dost tazko od zaludka.Teraz uz je to lepsie.
No problem je v tom,ze si priatel vsimol ze odkedy uzivam AD,co je nieco okolo roka,niekedy mam velmi neprijemny dych,preto ma zaujima ci to moze mat daky suvis s liekmi,alebo to s tym nema ziadny suvis a problem bude niekde inde...
Dakujem

aneta174
•
10. jún 2014

@lucinka0921 ahoj ako

anina63
•
10. jún 2014

@janka1012 ahoj,aj keby som ti chcela poradiť,tak neviem či to má nejaký vplyv......myslím,že skôr nemá.......ja osobne nemám rada opaľovanie iba ak hlava v tieni a nohy na slnku 😀 Neverila by si ako som sa za týžden pekne opálila do hneda pod slnečníkom 🙂

adnil1927
•
10. jún 2014

Ahojte, tak dnes to je uz 25 den bez ad, este sem tam mavam divne pocity rano a niekedy ma prezenie, kedy sa to uplne upravi?Poradte.Dakujem

anina63
•
10. jún 2014

@soniada @kachita @marionmarion @simka1111 @ mary1995 @kornelia @hroska zdravím Vás,kde ste dievčence.....ako sa máte?

mimus111
•
10. jún 2014

kocky uz som aj ja zufala vsetko sa mi kazi citim sa ako keby vsetko islo proti mne neviem co robit tiez mam male deti vo veku 3.5 a 2 roky ale zo dna na den je to horsie. milujem ich naodvsetko ale vp oslednej dobe nemam na ich nervy peniazky mi nevychadzaju a este aj byvanie nove mi treba najst. fakt neviem co robit uz aby som vypla a myslela pozitivnejsie pretoze ked si poviem ze bude lepsie hned sa nieco pokazi ☹

kornelia
•
10. jún 2014

@anina63 - vsetko ok, len som prave pred dovolenkou a pracujem o 106, aby som stihala 😀 , no a samozrejme ma ide roztrhnut z toho tepla 😝

kachita
•
10. jún 2014

niekde tu som, len menej pisem

soniada
•
10. jún 2014

@anina63 Ahoj moja, ja sa mam celkom fajn..ale strasne vela prace mam, teraz som prisla :(

soniada
•
10. jún 2014

@janka1012 ja chodim vela na slnko aj do solarka som chodila normalne vela.. aj na dovolenke som vela na slnku a tak ...

anina63
•
10. jún 2014

@kornelia @soniada @kachita ste zlaté,že ste sa ozvali......tak dnes je prvá soniada ktorej nevadí to teplo 😎 joooooj,mám rada teplo,ale toto je už veľa.Len aby nebolo také leto ako vlani 😝

kachita
•
11. jún 2014

Ja to teplo milujem!!!!! Ja si ho naplno uzivam a brala by som, keby tak bolo cely rok.

aneta174
•
11. jún 2014

@lucinka0921 ahoj ako sa mi mas

anina63
•
11. jún 2014

@kachita ahoj,tak to ja som ako mechom buchnutá z toho slnka.......mne by stačilo do 28 st.a k tomu taký slabý vánok 🙂

anina63
•
11. jún 2014

@savanna Ahoj kočka,tak ty si tu dávno nebola 🙂 pochváľ sa čo máš nové?

kachita
•
11. jún 2014

@janka1012 Ten dych je aj moj problem. Su to lieky.

marcela91
•
12. jún 2014

@norikk vykasli sa par dni na kavu a ked uz, davaj si strasne slabu, kava je potvora , mne to pred rokmi takto zacalo s vypitim silnej kavy na dovolenke v Tunise, som myslela ze umieram, nemohla som dychat a zaludok v prdeli, odpadla som v jedalni pred hromadou ludi a triaslo ma a este ten pocit, ze som daleko od domova a nik mi nepomoze...
vseobecne mam odvtedy problem s cestovanim, ked mam ist niekam dalej, asi sa to vo mne zakorenilo od tohto zazitku..o par dni ideme na dovolenku a ja uz som vcera panikarila, nespala, v noci uzkosti, busenie srdca , cela som sa potila a nie a nie sa uvolnit, na nervy to ide. Tesim sa, ze vypadnem zo stereotypu a ked pride den, ze zabookujeme dovcu, hotovo, som mimo a nedokazem to ovladat. 😠

norikk
•
12. jún 2014

@marcela91 ja kavunepijem....pila som tak raz za dva tyzdne v robote, cez nocnu...a teraz ,co som mala ten zachvat, to ma chytilo, ked som si ju dala jeden den u mamy a druhy u kamosky...no viac si uz nedam...nieco podobne ma chytilo aj na vianoce, ked som si dala.....

dewyn
•
12. jún 2014

@janka1012 neprijemny dych s velkou suvislostou ma spojitost s travenim, prekyslenim. sama som s tym mala problemy. uprava stravy, pitie zelenych napojov, vynechanie kavy. je to boj na dlhu trat, ale budes sa lepsie citit,a mozno aj depresie sa zmiernia. u mna to pomohlo.

anina63
•
13. jún 2014

@marcela91 ahoj,tak s tým cestovaní nie si sama 🙂 ked niekam idem dopredu premýšľam čo a ako....ale aj tak to nie je tak ako si to naplánujem 😀 Obdivujem ľudí,ktorí sa len tak vyberú aj na iný kontinent 😀 Lenže pred tým som rada cestovala aj ja.Mám plno zážitkov z dovoleniek,stanovačiek a teraz sed babo doma,ked si blbá 😀 Dr.mi mi vraví,že,prečo nejdem,ved všade sú lekári,tie stavy nie sú životu nebezpečné,na to sa nezomiera.Bože ved ked som pozerala MzN,koľko vážne chorých ľudí cestovalo.....no len ešte presvedčiť svoj mozog 😀 pekný den a veľa odhodlania

marcela91
•
13. jún 2014

@anina63 tiez absolutne nechapem tieto stavy, akoze preco ten mozog nato reaguje stale ako na vazne ohrozenie zivota a psychika sa ruti...pritom uz dlho tuzim vypadnut zo stereotypu, celu jar premyslam, ako by som niekm vypadla a teraz uz 2. noc nespim, tlaky v hlave , busenie srdca.. a nadavam si a aj tak to nepomaha 😖 Ved to su tie veci, kedysi som sem prispievala 3 roky dozadu, co to prepuklo u mna a teraz som si myslela , ze som relativne v pohode a toto je akoze zas riadna podpasovka pre mna a dovod pre ktory to vypuklo teda smiesny...

stella33
•
14. jún 2014

@marcela91
@anina63 prepacte baby, ze vam do toho skocim 🙂 dlho som tu nebola. to s tym.cestovanim poznam. tiez som bola v pohode a od urciteho casu je to des. najhorsie je ze mam pocit, ze tym kazim dovolenku aj rodine. hladala som stale, cim to je a do istej miery to pripisujem aj alergiam, resp. intolerancii. je to asi vzajomne prepojene. uzkost a depresia je casto jeden z prejavov alerg. reakcie. kedze sa mi to dialo aj prve dni po prichode na miesto,( aj ked som si dala pozor na to co jem ) skusila som si nasadit prve dni antihistaminika (fenistyl, zodac, zirtec...) a bolo to lepsie. tiez ma to hneva. clovek si chce po dlhom case oddychnut, uzit si a chodi ako matoha. v zabavnom parku som sa bala aj smyknut s dcerou na takej mega smyklavke a pritom par rokov predtym nebol problem. mam presne ten isty pocit, ze mi tam nebude mat kto pomoct. a viete co, ked to na mna ide, prestanem pozerat spravy. aj teraz. stale dookola len negativne spravy. horucavy, 400 zasahov zachranky, potom zas burky... a ja sa bojim aj vyliezt na slnko. a pritom dobre viem, ze ti co skoncili v nemocnici, su extremisti co sa vybrali na cely den na slnko a prazia sa na nom bez pitneho rezimu. ja som mala uzkosti aj v detstve, ale myslim si ze velku ulohu (aj celkovo v populacii) tu zohravaju media. furt nas s niecim desia, akoby na nas za kazdym rohom cihalo len nebezpecenstvo. a potom uz si nevieme uzit to krasne :(