icon

Ako sa vyrovnať so starnutím a stratou energie?

28. mar 2025

V akom veku ste si uvedomili, že už toľko nevládzete?Že po zle prespanej noci, alebo fyzickej aktivite ste viac unavení?
Ja mám 45 r a začína ma to frustrovat.U lekára všetko v poriadku, menzes ešte mám, ale večer skôr zaspávam,, začala som priberať a mám pocit, že všetko ide dole vodou.Vzdy som bola akčná teraz sa mi nič nechce.Decka majú do 10 r chodíme plávať, turistika, bicykel nie sme domasedi, ale muž 47 r mi už tiež hovorí, že treba spomaliť, ale to by sme len na gauči sedeli🙂a to sme zdraví bez diagnóz, liekov

cukroska
28. mar 2025

Podobne.Nic nám iné neostáva len sa s tým vysporiadať a užívať si život každý svojim tempom. Chce to viac sa zamerať na seba, dopriať si relax, pohodu a robiť občas čo baví nás. Môj muž to vraví od 40tky a veľa krát sa nato práve vyhovára, keď som príliš akčná a vraj by som len lobzila.A samozrejme priberanie,celé zle ako prišla do menopauzi je katastrofa. A najhoršie návaly, tie ma zničia!
Po 45.ke to cítim riadne .Aj skôr ,keďže roky som pracovala nočné a odvtedy zle správam úplne. A dvadsať rokov vstávam v noci často na wc.
Do toho to vražedne rýchle tempo ..Len ja už som v menopauze.
Riešim to od 42ky. Do všetkého sa musím oveľa viac nútiť. Unavená ,nevyspatá vkuse, ale snažím sa neopúšťať.Tiez stále keď sa dá výlety,bicykel, turistika, málokedy oddychujem len tak...

mandzula
28. mar 2025

Ja mam 44 a, nastastie, nic take este nepocitujem, tento tyzden som dala 4x fitko a kazdy den k tomu 12 000 krokov. Mne prave toto pomaha neupadat a neklesat na duchu. Nedeje sa ani ziadne priberanie. Co ma vsak vie zrazit na kolena, je PMS, vtedy neviem vydrzat ani sama so sebou, nastastie to trva len den-dva, no citim, ze sa to vekom zhorsuje.

cukroska
28. mar 2025

@mandzula Priberať ani nemáš s čoho a áno pohyb a zdravý životný štýl samozrejme udržuje vitalitu.Ja sa snažím tiež, ale nikdy ma to nechytilo úplne šport ani zdravý životný štýl.

mandzula
28. mar 2025

@cukroska a presne o tom to je, ze pokial si zena nestrazi zdravy zivotny styl (strava, pohyb, spanok), o to skor ju vek skoli.
A tomu, ze nemam z coho priberat, nerozumiem.

cukroska
28. mar 2025

@mandzula Áno tak je..nie všetko sa dá úplne, ale predchádzať rôznym chorobám sa dá zdravým životným štýlom.