Ako sa vyrovnať so starnutím a stratou energie?
V akom veku ste si uvedomili, že už toľko nevládzete?Že po zle prespanej noci, alebo fyzickej aktivite ste viac unavení?
Ja mám 45 r a začína ma to frustrovat.U lekára všetko v poriadku, menzes ešte mám, ale večer skôr zaspávam,, začala som priberať a mám pocit, že všetko ide dole vodou.Vzdy som bola akčná teraz sa mi nič nechce.Decka majú do 10 r chodíme plávať, turistika, bicykel nie sme domasedi, ale muž 47 r mi už tiež hovorí, že treba spomaliť, ale to by sme len na gauči sedeli🙂a to sme zdraví bez diagnóz, liekov
Ja mam 44 a, nastastie, nic take este nepocitujem, tento tyzden som dala 4x fitko a kazdy den k tomu 12 000 krokov. Mne prave toto pomaha neupadat a neklesat na duchu. Nedeje sa ani ziadne priberanie. Co ma vsak vie zrazit na kolena, je PMS, vtedy neviem vydrzat ani sama so sebou, nastastie to trva len den-dva, no citim, ze sa to vekom zhorsuje.

Podobne.Nic nám iné neostáva len sa s tým vysporiadať a užívať si život každý svojim tempom. Chce to viac sa zamerať na seba, dopriať si relax, pohodu a robiť občas čo baví nás. Môj muž to vraví od 40tky a veľa krát sa nato práve vyhovára, keď som príliš akčná a vraj by som len lobzila.A samozrejme priberanie,celé zle ako prišla do menopauzi je katastrofa. A najhoršie návaly, tie ma zničia!
Po 45.ke to cítim riadne .Aj skôr ,keďže roky som pracovala nočné a odvtedy zle správam úplne. A dvadsať rokov vstávam v noci často na wc.
Do toho to vražedne rýchle tempo ..Len ja už som v menopauze.
Riešim to od 42ky. Do všetkého sa musím oveľa viac nútiť. Unavená ,nevyspatá vkuse, ale snažím sa neopúšťať.Tiez stále keď sa dá výlety,bicykel, turistika, málokedy oddychujem len tak...