icon

Ako sa zmieriť s tým, že si nedokážem pomôcť bez odbornej pomoci?

24. feb 2026

Zdravím. Som človek ktorý si ide za všetkým a dokáže úplne všetko čo si zaumieni. Vychádza mi to fakt vo všetkom. Okrem oblasti vzťahov. Neviem to s nimi a nejde mi to. Mám za sebou hlboké zranujuce udalosti vrátane straty pamäte v určitom období. Prešla som si žiaľ sexuálnym zneužívaním robila chyby za chybami bola už na pokraji a skoro urobila osudovu chybu. Kedysi som už bola na úplnom dne dokázala som sa sama zdvihnúť postarať sa o dve deti zabezpečiť nám bývanie nájsť si skvelú prácu a učiť sa pracovať na sebe ďalej. Dokázala som to sama a na túto cestu som hrdá. Zo života sa teším vidím radosť v každom dní. Ďalej však už neviem. Zasekla som sa. Nemám ženskú iskru som vyhoreta nemám ani jednu kamošku nemám lasku a ľudia ma neskutočne obťažujú. Nechcem to tak mat ale bojím sa pustiť si ich do života a cez to neviem prejsť sama. Skúšala som úplne všetko a tak viem ze už ďalej neviem co s tým ako s tým hnut. Je hanba ísť na terapiu? Môžem na seba právom ostať hrdá ze som to zvládla aj keď nie sama? Podcasty a literatúra mi žiaľ už viac nedávajú východisko. Čo vás nakoplo? Čo vám pomohlo posunúť sa? Aký aha moment vám terapia dala čo bolo tým zlomom ze ste začali vidieť novú cestu? Možno ešte existuje niečo čo by ma zachránilo. Trápim sa hlavne s tým ze som osamelá (nemám fakt nikoho) nič necítim nedokážem cítiť lásku bojím sa ľuďom veriť a pustiť k sebe. Nemám túžbu po intimite necítim sa žensky aj keď každý kto má pozná hovorí ze som krajšia ako kedysi predtým len ja to nevidím. Som fakt zlý človek nehodny lásky? Musím sa najprv opraviť aby ma dakto ľúbil? Som dlhodobo sama takže žiadne zufalstvo keď mesiac nemám priateľa. Je to trvalý stav. Či vykašľať sa na to? Na to zmysel riešiť? Pomôže mi odborník? Či je to len strata peňazí

anonym_251a21
24. feb 2026

Rovnaky rukopis ako tema predtym. Zase si niekto pise clanok?

kacena4
24. feb 2026

preco si myslis ze je hanba isť na terapiu? Ked si zlomis nohu tiez si ju liecis sama bez pomoci lekára?? myslim, ze nie... a ak mas zranenu dusu tiez je potrebne ju liecit cez odbornika. nie je hanba priznat si, ze toto je nad moje sily a otvorit sa pomoci od inych ❤️ drzim palceky

anonym_1c0fe9
24. feb 2026
@anonym_251a21

Rovnaky rukopis ako tema predtym. Zase si niekto pise clanok?

@anonym_251a21 ktorá téma predtým?

anonym_daf255
24. feb 2026

Koľko máš rokov? Aké veľké sú deti?

domkakvet
24. feb 2026

@anonym_autor skusit terapiu mozes a mozes si najst nejaku zalubu, ktorej sa budes venovat.

la_dolce_vita
24. feb 2026

Hanbit sa pred kym, ze ides na terapiu? Sama pred sebou? Ved kto o tom vedel... Hanbit by sa mal clovek za ine veci ako to, ze sa snazi na sebe pracovat.

anjelicek26
24. feb 2026

Pozor ironia - jasne, ziadne terapie, je to hanba... Lepsi burn out a uplne zrutenie a neschopnost ist do prace a postarat sa o deti... Teraz vazne, chod,, bude ti lepsie, ked ti to nebude pomahat, mozes to nechat kedykolvek tak...nestratis nic... Musis sa naucit nedavat samu seba na posledne miesto a "fungovat", ked ti telo a psychika vravi dost...

januska12323
24. feb 2026

Nie je hanba ísť na terapiu a neviem prečo by si to niekomu vykladala.

pattybe
24. feb 2026

Uplne sa v tomto prispevku vidim:(