icon

Ako si poradiť s migrénou a cvičením?

5. máj 2026

Pekný večer prajem. Zaujímajú ma názory žien s obmedzením. Som migrénička. Ako si poradiť so záchvatom to viem. Mám 3 druhy triptanov to je v pohode. Problém je ako záchvatom predchádzať a ako žiť s týmto obmedzením keď všetko je prvý krok ku záchvatu. Chodím už 3 mesiace do fitka. Napĺňa ma to a nasla som sa v tom. Mam super trénerku a ta ma podporuje hovorí že je to v poriadku že sa mi bude venovať koľko budem potrebovať. Upraví mi zostavu podľa zdravotných možností. Včera po pol hodine tréningu som začala cítiť bodavu bolesť v zátylku a začala sa mi motať hlava. Večer to už bolo veľmi zle to už som musela vziať liek. Ráno typická post migréna. Bolo cítiť ze niečo sa predošlý večer s hlavou dialo a bola som ako opitá. Trpím každodenne nevoľnosťami s ktorými mi lekári nedokážu pomôcť. Ako tak žiť? Túžim cvičiť napĺňa ma to chcem pracovať na svojej postave. Mám nastavený aj kaloricky plán žiaľ posledné 3 dní som prijala sotva 700 kalórií každý deň. Nechuti mi zle mi je celodenne na zvracanie. Hocikedy sa mi hmli pred očami aj mimo migrén točí sa mi hlava tlak mám dlhodobo 95/70. Nemôžem jest cesnak nemôžem dvíhať váhy hneď mi je zle. Trochu behám a už mi vypadáva zrak. Mám 30. Chcem žiť, športovať byť úplne zdravá. Spúšťač migrén je všetko horúco mráz vydýchany vzduch príliš silné vône a smrady beh veľká potreba.. Dokonca aj orgazmus. Paradoxne to nesúvisí s menzesom ale so všetkym ostatným áno. Lekári nevedia nič. Nález nemám žiadny. Nemám nárok na biologickú liečbu. Rozmýšľam nad akupiercingom. Takto žiť v 30.. Čo môže pomôcť?

domkakvet
5. máj 2026

@anonym_autor ak chces zacat sportovat skus najskor jednoducho a nie rovno do fitka, skus najskor cvicit doma a pit vela vody plus zdrava strava.

anonym_3c3b35
5. máj 2026

Neurolog -> nemas tetaniu?

autor
5. máj 2026
@anonym_3c3b35

Neurolog -> nemas tetaniu?

@anonym_3c3b35 na neuro som už taká preprezerana. Už som bola u viacerých. Tetaniu mi nikto nevysetroval

autor
5. máj 2026
@domkakvet

@anonym_autor ak chces zacat sportovat skus najskor jednoducho a nie rovno do fitka, skus najskor cvicit doma a pit vela vody plus zdrava strava.

@domkakvet pijem. Aj lekárka mi hovorila ze musím cvičiť silovo mam hypermobilne kĺby praskajú mi.

anonym_b246d4
5. máj 2026

nechýba ti železo?

kacena4
5. máj 2026

tiez som migrenik a teda spusta mi ju aj fyzicka zataz, a u teba to moze byt aj kaloricky decific, ja prijat tolko kalorii tak som polomrtva zgrcana v posteli. nemozem ani post drziat lebo hned mam migreny. takze skusaj jest pravidelne v mensich porciach a ak chvicis tak este pravidelnejsie nakolko ta fyzicka aktivita ta vycerpa. ja napr. nemozem drziat ani dietu formou upravy stravy, proste musim sa najest inak mam hned migreny. skus cvicim menej ako pise vyssie, najprv doma a az ked sa dostanes do kondicky tak silovo vo fitku drziim palceky

anonym_48617e
5. máj 2026

Ahoj, radu nemam, len moja skusenost 😊 tiez mavam migreny, ale teda podstatne menej (hormonalna migrena), triptany nastastie pomahaju 🙂Ale.. tiez som asi pred rokom zacala cvicit s trenerom v novom fitku. (Predtym som uz cvicila s inou trenerkou v inom fitku) Pri kazdom treningu mi cca po pol hodine prislo zle, hlava sa tocila, vacsinou som uz ani nedocvicila a nasledne vzdy prisla migrena. Asi po siedmych treningoch som to vzdala, nedalo sa.
No a teraz chodim do ineho fitka, asi pol roka, cvicim si sama, a ja som nemala ani raz migrenu 🤷🏼‍♀️ takze neviem, vadili mi jeho cviky, ten tlak, prostredie, on? 😂 v kazdom pripade, drzim palce, skusila by som mozno, nech ti trenerka urobi plan, a skus sama cvicit.

anonym_3c3b35
5. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_3c3b35 na neuro som už taká preprezerana. Už som bola u viacerých. Tetaniu mi nikto nevysetroval

@anonym_autor tak u mna to bola prva vec co mi povedal. Ale ja mam aj zasklby v oku a pri rebrach+ slabost niekedy a migreny silne. Tiez mi dal sumatriptan a mam ost na vysetrenie na tetaniu.
Nech ta posle neuro na vysetrenie a uvidis. Liecba zahrna foplnanie vapnika a magnezka..
Skus nejaku lahsiu stravu - vela cerstvej zeleniny a ovocia a bielkovin a menej tucnych jedal. Skus sa vzdat kavy, lebo kava je tiez spustac migren - alebo ju skus aspon obmedzit na jednu mensiu denne.

lusinda1989
5. máj 2026

Ahoj aj ja som migrenicka … spúšťačov veľa a medzi nimi aj fyzická aktivita ako u teb … mávala som 2-3migreny týždenne …. Take že nadopovať sa liekmi a vyspať sa z toho… mne akupiercing veľmi pomohol… dostala som sa na cca 1 migrénu mesacne alebo už vôbec… cvičím doma čím dlhsie cvičím tým viac si telo zvyklo a tým mám menej migren… veľmi mi pomohlo že som si záťaž zvyšovala postupne ako sa mi zvyšovala kondícia tzn neprepálila som tréning a migréna sa nedostavila. Ja ho odporucam aj moja mamina na ňom bola a aj jej veľmi pomohol.

anonym_1f5cb0
6. máj 2026

Fyzicka aktivita dviha histamin, ja napriklad mam HIT staci ze troska sa hybem a je to. Cvicim aby som sa nezadychala.

dollyzv
6. máj 2026

Krcna chrbtica v poriadku? Nemáš sedavé zamestnanie, netravis vela času za pc/telefonom? Ja migrény nastastie velmi často nemávam, len hormonálne alebo ked začnem cvičiť po dlhšej dobe..po cca 8-10 dni cvičenia ro je uz lepsie a migréna nepríde..ale cvičenie je pravidelne každý den..ak by som cvičila 2-3x do tyzdna tak zaručene vy som mala migrénu po každom tréningu..u mna ro spôsobuje práve krcna chrbtica..pred par rokmi som mala príznaky ako ty, točenie hlavy, tlak som mala 80/50 myslela som si ze skolabujem..a nakoniec mi pomohol chiroprqkrit a akupunktúru..posledných 5 rokov mam však sedavé zamestnanie a posledného pol roka rozbiehal aj podnikanie takze presedim za pc aj 12 hodín..tu uz by mi nepomohla asi ani svatena voda 🥲 človek nieje stavaný na dlhodobé sedenie..