Ako ste sa vyliečili - nevyliečili z rakoviny hrubého čreva?
Ahojte.
Ak by to nebolo pre Vás nepríjemné, hľadám niekoho kto má akékoľvek skúsenosti s týmto ochorením a vie poradiť ,prípadne doporučiť kam ísť či neísť.Konkrétne ma zaujíma Onkologický ústav Sv.Alžbety v Bratidlave a pán Primár Sabol alebo onkochirurg pán Doktor Dyttert.Za všetky info vopred srdečná vďaka.
Neviem poradit mozem dat len skusenost z rodiny, babka mala nador na hč, pri operacii zistili ze je velmi velky, mala ho na dvoch miestach tak jej vzali cele hrube crevo. Nastastie nemala zasiahnute uzliny, po operacii nemala ani chemo, zije normalny zivot uz par rokov.
Samozrejme zalezi od stavu kazdy pripad je iny. Nemocnicu v ba meviem odporucit
U nás to nedopadlo dobre, ocino prišiel neskoro.Oziare absolvoval v sv.Alzbete,zvysnu liečbu v Trnave
@verapopelka
nemocnica bola v inom regione, odporucit neviem. Avsak kamaratka mala nador v hc v 35 rokoch. Prisla vcas, bez metaztaz. Vyoperovali, ozarovanie nebolo treba, vzali jej 1/3 creva. Nejaky cas po op mala problem udrzat stolicu= musela ist okamzite. Inak je uz roky fit, zije plnohodnotne.
Jej sestra isla zial neskoro, ignorovala priznaky. Pocas op zistili nador velkosti manga aj s metastazami. Jej muzovi povedali, ze nador zial tak velky uz neoperovali. Ona verila, ze bude zdrava... Zomrela.
Takze zalezi ozaj od stadia a velkosti, teda podla tychto mne znamich pripadov. Drzim palce
@verapopelka ocino operacia Trenčín,ďalšia liečba onk.ústav sv.Alžbety,nález bol veľký,mal pár chemo a potom prežil 20 rokov
@verapopelka Otec mal rakovinu HC, vyoperovali nador, nepotreboval chemo. Po dvoch rokoch to zasiahlo pecen, metastazy - pluca, mozog. Po 6 rokoch od diagnostiky rakoviny HC zomrel.
Dobrý chcem sa spýtať mám stresujúce obdobie nerodili sa mi dvojičky a mám plus 2 ročného chlapca a začala som sledovať už druhý týždeň možno aj viac mám stolici hlien a troška krvi a strašne som aj schudla a stále ma bolia nohy aj ruky ako keby som tancovala do rána ako keby mám svalovku ale to už mám aj 3 mesiace bola som aj u dr svarvili mi aj krvné testy že som zdravá nič mi nezistili tak neviem čo to môže byť prosím vás ak mi vie niekto pomôcť napíšte mi kľudne ďakujem
@denisaaairdacova začala by som tým, že si kúpim test na okultné krvácanie v lekárni a keď bude negatívny treba riešiť problém niekde inde. Môže to byť XY veci. Netreba myslieť hneď na najhorsie
moja mamina zistila neskoro a segra uz bola v 4 stadiu, tiez neskoro a bola korona takze kym nato prisli nepomohlo nic☹️
@denisaaairdacova ak je ta krv cervena=cerstva, tak je to nejaka trhlinka, hemoroidy...Hlien moze byt. Kup si probiotika. A nehnevaj sa, ale unavena budes z deti. Ved to je zaberak. Dvojicky+2 rocny. Samozrejme, ze chudnes. Jednoznacne vsak chod na preventivku. Viac zaukoluj otecka a ty oddychuj cez vikend.
@denisaaairdacova ked si schudla musis ist k lekarovi, on posudi ci treba aj hadicky z vrchu a zo spodu a ked to mate v rodine kazdy by mal prejst kontrolou
@galioska stredu už idem jaj strasne sa bojim
@stanulienkat ďakujem vám pekne ukludnili ste ma ale tu stolicu mám aj svetlsie troška
@stanulienkat a tá krv je troška taká hnedsia a trošku tam je veľmi máličko hlienu o troška viacej
@denisaaairdacova cervena=cerstva krv. Tmava=natravena z traviaceho traktu. Ta moze skoro az cierna-ako usadenina z kavy.
Na tu preventivku ale chod a spomen doktorke. A oddychni si, lebo aj psychika a stres moze zapricinit chorobu.
Rozhodne si sleduj stolicu.
@denisaaairdacova neboj ked si ok vobec to neboli, ja som bola a v pohode, ani ma neuspali
@galioska prosím ťa akože kde ťa neuspali
@stanulienkat kávu nepijem takze ja neviem no bojím sa lebo som tu počítala všetko či by to nemohlo byť rakovina alebo niečo ine
@denisaaairdacova myslim, ze ked ta vysetruju hadickou, niekto sa dava uspat...
@denisaaairdacova rakovina to nemusi byt, proste sa daj skontrolovat, kup si cipky, pridaj vlakninu a vitamin B aby si bola v klude
@denisaaairdacova Ja som nepísala, že to má byť po káve. Ja som písala, že tá tmavá krv vyzerá v stolici, ako keby usadenina z kávy. Áno rakovina začína krvácaním z traviaceho traktu, ale prosím ťa nemysli na najhoršie. Cerstvá krv na papieri býva najbežnejšie z hemoroidov, alebo z trhlinky. Je to v deväťdesiatich deviatich % prípadoch. Takže nerob paniku, ak si si nie istá, tak choď samozrejme k lekárovi, ale ak ti dá test na skryté krvácanie, samozrejme, že bude pozitívny, lebo máš na papieri krv. Pozoruj si ako často tá krv je či je červená. Ak si doktorka nebude istá, pošle ta na rektoskopiu, alebo aj na kolonoskopiu.
@stanulienkat není to úplne červené ale také hnedo červené

Určite záleží od štádia a lokalizácie, určite odporúčam buď Klenovu, alebo svätú Alžbetu. Ak to máš vo včasnom štádiu, je to veľmi dobré riešiteľné.