icon

Ako upraviť hladinu hormónov a zmierniť PMS?

Dnes o 05:53

Zienky, blizim sa k 40tke a je to stale horsie a horsie so mnou. PMS zacina uz 10 dni pred kramami. Vykyvy nalad, zvysena teplota, strasne navaly horucavy, hrozne zly spanok, unava. Akoze ani pocas zvysnych dni ziadna slava, podrazdena som v kuse, chut na sex ziadna a za poslednyc pol rok pri rovnakej strave a rovnakom mnozstve pohybu som hrozne pribrala na bruchu stehnach a zadku. Ide ma uz z toho porazit. Spytala som sa gyneko a povedal ze moze byt, ale hormonalny profil mi nechcel zobrat a ked som sa opytala ze co s tym tak ze si zvyknut. Toto ale odmietam akceptovat, ved sa o chvili valat ako sud o ostatnych priznakoch ani nehovorim. Mate niekto podobnu skusenost? Pomohlo vam nieco? Napr gynex kvapky? Vdaka

anonym_77b810
Dnes o 05:55

Ja z osobnej skúsenosti, rieš to radšej s odborníkom. Ja som si to riešila sama a skončila v nemocnici 🙊. Čo jednej pomôže, inej môže ublížiť.

anonym_369810
Dnes o 06:04

Na to existuje len hormonálna substitučná liečba, ja ju žiaľ nemôžem brať. Poraď sa s lekárom, zisti si, či nemáš vrodený trombofilný stav a ak nie, skús HSL.

anonym_129730
Dnes o 06:26
@anonym_77b810

Ja z osobnej skúsenosti, rieš to radšej s odborníkom. Ja som si to riešila sama a skončila v nemocnici 🙊. Čo jednej pomôže, inej môže ublížiť.

@anonym_77b810 a čo si niečo brala? Stiahni po bylinkovych cajoch. Alechimlka veľmi pomáha a potom klasika magnézium...

anonym_77b810
Dnes o 06:31
@anonym_129730

@anonym_77b810 a čo si niečo brala? Stiahni po bylinkovych cajoch. Alechimlka veľmi pomáha a potom klasika magnézium...

@anonym_129730 nejaký estrogén to bol, ale voľnopredajný

autor
Dnes o 06:31
@anonym_369810

Na to existuje len hormonálna substitučná liečba, ja ju žiaľ nemôžem brať. Poraď sa s lekárom, zisti si, či nemáš vrodený trombofilný stav a ak nie, skús HSL.

@anonym_369810 hsl nechcem brat, to radsej potom dalej pretrpim

simsalabim
Dnes o 06:34
@anonym_autor

@anonym_autor zeny maju zbytocne predsudky voci HSL a potom do seba pchaju antidepresiva...videla som v poslednej dobe dost videi, rozhovory s odbornikmi na menopauzu a ak by bolo treba, absolutne sa HSL nebranim.
Z ludoveho liecitelstva sa v premenopauze velmi odporuca pit rebricek (mysi chvost). Vyskusaj. Ake ostatne priznaky mas?

anonym_369810
Dnes o 06:36
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som HSL brala hned. Pockaj este, co bude o 5 rokov. To, co ja uz zazivam nie je dobre a to si uvedomujem, ze to bude este 3x horsie. HSL by som brala hned, ale kvoli tromboze, riedeniu krvi a vsetkym tymto veciam, mam prisny zakaz akejkovek HSL.

autor
Dnes o 06:39
@simsalabim

@anonym_autor zeny maju zbytocne predsudky voci HSL a potom do seba pchaju antidepresiva...videla som v poslednej dobe dost videi, rozhovory s odbornikmi na menopauzu a ak by bolo treba, absolutne sa HSL nebranim.
Z ludoveho liecitelstva sa v premenopauze velmi odporuca pit rebricek (mysi chvost). Vyskusaj. Ake ostatne priznaky mas?

@simsalabim vsetky vyssie spominane v prispevku 😊, hsl nemozem kvoli srdcu

simsalabim
Dnes o 06:45
@anonym_autor

@simsalabim vsetky vyssie spominane v prispevku 😊, hsl nemozem kvoli srdcu

@anonym_autor to som prehliadla. Skus sojove izoflavony. Ale, uprimne, hormony su hormony. Pisala si, ze HSL nechces brat, teraz, ze nemozes kvoli srdcu, neviem, prebrala si to s lekarom? Lebo tych absolutnych kontraindikacii nie je zas tak vela, hlavne v situacii, ked ti to vyrazne ovplyvnuje zivot v negativnom zmysle slova.

zojazoja
Dnes o 06:48

Vieš čo, ja beriem pupalkovy olej v tobolkach a mne sa zdá, ze mne to pomaha. Aj sa mi upravil cyklus.

kristina2412
Dnes o 07:02

Tiež beriem pupalkovyý olej a je to badateľný rozdiel.

anonym_397791
Dnes o 07:34

skús Maca tabletky - prírodný peruánsky ženšen. Mal by prirodzene upravovať hladinu hormónov a okrem toho by mal aj zvyšovať chuť na sex :D ak potrebuješ prírodné afrodiziakum - skús hľuzovku ak máš rada. To viem potvrdiť, že zaberie 😅